Ahojte maminy 😃 mam otazocku ohladom zapisu do skolky.viete mi povedat ci ste uz podavali prihlasky?Konkretne sa mi jedna o Haanovu?mozem podat viac prihlasok?neviem co urobim ked malu do skolky nevezmu :(
@vrabco Ahoj mamina...ako sa vám podarilo? Nás minulý rok nezobrali, ale hlásili sme sa len na Lachovu....tento rok by som chcela skusit aj Haanovu, aj ked som o nej nepocula iba najlepsie veci.....mate skusenosti? Vdaka 🙂
Termin podania prihlasky zverejnuje skolka na svojej webstranke, dolezite je, aby dieta dovrsilo k 31.8. 3 roky. My sme davali predtym prihlasku na 2 skolky, do ziadnej ju vtedy nezobrali, lebo teraz je pomaly problem umiestnit 4-5 rocne deti, nemaju kapacity 😒
Baby a mate aj trvale pobyty v mieste skolky a aj tak vas evzali? Tiez riesim statnu lebo sukromnu uz pomaly ale fakt nezvladam platit.....
@rainee kapacity sa vraj v petrzalke prave teraz zvysili- robia triedy v zakladnych skolach, ale vsetko mimo nase bydlisko...vsade by sme museli autobusom...
@rough my mame skolku 100 metrov od brany, surovo to poviem: 3 rocna, by tam mohla ist sama rano.....narodena je 4.oktober a nezobrali nas- skusame zase....my sme zo sukromnej teraz zobrali a mame ju doma- predlzili nam rodicovsky, ale len do leta, takze opat hladam skolku- tentokrat uz urcite statnu...rok platenia sukromnej nebolo nic-moc....
Ano samozrejme mali sme trvaly pobyt a skolky kusok od domu. Moja je tiez jesenna, ale nevzali ani niektore deticky co uz mali 3r. Kapacity sa sice pomaly zvysuju, ale stale to nie je postacujuce pre vsetkych...
@rough trvale pobyty (rajonizacia/obvody) uz neplatia, minuly rok to zmenil "mily pan caplovic", tak isto uz neplati, prijimanie deti od troch rokov.. min.rok to zmenili na od dvoch rokov (resp nemozno prijat dieta mladsie ako 2 roky),
a dal do ruk riaditelom ms neskutocne, neskutocne velke pravomoci, co sa tyka prijimania deti do ms (a mam pocit, ze niekde to riadne zneuzivaju) v podstate je na nich koho prijmu :(
platna legislativa v oblasti prijimania deti do ms:
http://predskolskyatlas.sk/prijimanie-deti-na-p...
@x_shushu_x ahoj, aj my sme si min.rok podavali na lachovu, zial, tiez mi ju nevzala :(
splnali sme min.rok este platne vsetky zakonne podmienky (zdr.stav, obvod, vek 3 roky k 31.8.2014), nevzala mi ju ani do tych novootvorenych 18 miest, ktore otvarali k nov. min. roku (dostali dotaciu 5000 eur, prerabali byv.skolnicky byt na noivu triedu),
najviac ma skrie, ze riaditelka na lachovej vzala do tych novootvorenych miest (k nov. 2014) mladsieho chalana ako 3 roky (tri mal mat min.rok v decembri, mamina chlapca ani nesla do prace a este ine kulehy tam boli.. ale o tom tu nechcem..)
my teraz od februara chodime na nobelovo nam. (je to elokovane pracovisko ms rontgenova, je na zs), ano cestujem pol petrzalky a pod nosom sme miesto nedostali :(
@x_shushu_x ahoj nas nezobrali,sme doma ale uz sa chystam na podanie prihlasok.....na haanovu pocuvam same dobre veci
Ja mam obvolanych v petrzalke asi 10 MS,uz podla cisla vedia kto vola a hned mi povedia ze nemaju miesto.Najnovsie mi bolo povedane ze sa nemam moc spoliehat ze malu vezmu od septembra pretoze nemaju miesto pre 4 az 5 rocne.ja silno dufam ze sa nam podari ju dostat do skolky.....
@vrabco presne to je problem, nemaju miesta pre vacsie deti, nie to 3 rocne...a tiez uprednostnia deti co tam uz maju surodenca. Skoda ze nezacali postupne obnovovat tie schatrane skolky, ved ich tu je kopec na sidlisku. Vraj sa uz nieco riesi s vysehradskou, ale kym sa to rozhybe par rokov to potrva, lebo tieto budovy su uz v dezolatnom stave...
Najhorsie je ze poznam mamicky co poberaju rodicak,sedia cely den doma dieta ma v skolke cely den a este aby nebolo malo je mladsie ako nasa Viki.tak taketo deti sa dostanu do skolky a maminy co potrebuju ist do prace nemaju dieta kam dat!!!moji rodicia este pracuju,na sukromnu nemam kedze uz nemam ani rodicak,tak sa mozem len modlit ze ju od septembra vezmu.😕:'(
@x_shushu_x Ahoj, my sa pozname. Odisli ste zo skolky? My sme teraz velmi spokojni na novom 🙂
@nikam ahoj my sme chodili nakoniec do DC Srdiecko a boli sme veeeeeelmi spokojni, ale mala vypadla kvoli imunite- predlzili nam RD....znovu nam maju predlzovat v juni, keby nepredlzili, tak nahlasujem do statnej skolky 🙂....vy ostanete v sukromnej?
@vrabco no my sme platili rok sukromnu skolku, ale prave preto, ze nam predlzili a imunita malej nestihala sme si ju nechali doma...to je uplne najhorsie- uz som to tu aj pisala na fore- od 3 rokov nemas rrodicovsky a ani do skolky ti dieta nezoberu.....a mamicky co maju doma male babo, tak ich dieta sa premava v statnej skolke :o/....
No ved,a tie ktore chcu alebo musia ist do prace Tak nemaju moznosti.u nas vsetko pada na tej skolke....
@x_shushu_x To mi je luto, ze Tamarka ma taku slabu imunitu ☹ Mozes napisat, preco ste odtial, kde sme sa stretli, odisli? Od septembra neviem, este sa rozhodujeme. Davam prihlasku do statnej.
Aj ja som dávala na Hannovu prihlášku, vraj stačí jedna max. dve oni sú aj tak prepojené. Moju asi nevezmú tak začínam hľadať súkromnú. Moc sa mi zatiaľ nedarí.