v podstate mam zaujem zapisat dieta do MŠ v mieste prechodneho pobytu. bude s tym byrokraticky problem, prip. obstrukcie z strany vedenia MŠ ako a preco ho ne/umiestnit? ak mate skusenosti, sem s nimi. v mieste trvaleho pobytu nezijeme, takze o tuto skôlku nemam zaujem.
prosim len osobne skusenosti, nic take, ze: pocula som.... dakujem.
No ja som na tom podobne a malu budem musieť dať do súkromnej,v statnych mi ju nezoberu,lebo majú natresk
@maca_p najobjektivnejsie informacie ziskas v danej MS, ci u zriadovatela materskej skoly, kde chces zapisat dieta - vsetko zalezi od pokynu zriadovatela - teda mesta, obce - ale vsade sa uprednostnuju deti rodicov s trvalym bydliskom - MŠ su financovane z dani obcanov a preto trvale bydlisko
ziadne obstrukcie riaditelky - tie sa musia riadit skolským zakonom a vyhlaskou o ms a pokynom zriadovatela
u nas v obci beru tiez len s trvalým pobytom,prechodné neakceptujú,hned sa v skolke spytaj aby si zbytocne necakala a budes narychlo zhanat druhu...
@titkovamiriam
@lea132
@maminka11
@maznacik007 no ved prave pre toto sa pytam... v meste je dajme tomu 5 skôlok, ale ziadost moze dat rodic iba do jednej z nich.
my mame s mm TP kazdy inde a prechodny pobyt mame spolocny tu... ja napr. na dedine, tam mi maleho zoberu automaticky, ale z hladiska dochadzky z miesta prechodneho pobytu to neprichadza do uvahy. len som chcela vediet, ci mate niektora padny argument, ako sa odvolat voci rozhodnutiu ak ho tu v meste nezoberu... TP nechcem menit v ziadnom pripade 😲 v podstate je to velmi obmedzujuce pre dieta.
@maca_p ale zasa chap obce,alebo miestnu cast-jej obyvatelia platia jej dane a vsetky poplatky,su zriadovatelia preco by mali brat,,cudzich,,?
@titkovamiriam ale som normalne prihlasena na prechodny pobyt. to odo mna nik nemoze ziadat, aby som kvôli mš menila TP. nemozem za sposob prerozdelenia financnych tokov mestu / obci.
@maca_p na toto ti povedia ze mesto ako zriadovatel poskytuje sluzbu svojim obcanom ktori platia jednak miestne dane a jednak prispievaju do rozpoctu mesta prostrednictvom istej casti svojich dani z prijmov... toto vsetko funguje len ak ma tam obcan trvaly pobyt a mesto na oplatku je povinne poskytnut svojim obcanom sluzby ako su aj materske skoly...
ty ako obcan s prechodnym pobytom nemas pravo volit napr. starostu a poslancov v tomto meste co zasa obcania s trvalym pobytom maju to pravo takeze ak chce starosta niekomu vyhoviet tak povacsine je to tomu kto ho moze znovu zvolit resp. ho do funkcie zvolil...
ako nemusi sa nam to pacit ale je to tak.... tu poziadavku si dava zriadovatel nie skolka... a zvycajne byva jednym z kriterii ak by si zistila ze ine dieta ktore nema TP a prijali ho a tvoje nie potom by si sa na to mohla odvolat ... pokial by ostatne kriteria ste splnali narovnako... ale inak neviem ako zo zakona si zriadovatel moze zostavit kriteria podla ktorych prijima do ms...
@maca_p s tým nič asi nenarobíš-kde byvam ja je akutny nedostatok miest pre deti,kde mame babku tam by zasa vzali kazde dieta aj vzdialene 80 km len aby skolku nemuseli rusit a ucitelky,kucharky mali pracu
takze som rozoslala maily, pockam na odozvu a podniknem patricne kroky 😀
prinajhorsom daj iba dietatu trvaly pobyt. ty by si musela menit doklady, dietatu staci nahlasit do zdrav.poistovne
ale no , trvaly pobyt dietata je zhodny s trvalym pobytom matky. Ak dieta ma iny TP, je to preto, ze z nejakeho dovodu bolo bud matke odnate alebo kvoli nejakemu inemu opatreniu zo zakona.
a
@maca_p co by si povedala na , keby si mala TP, tvoje dieta splnalo podmienky, ty by si bola zamestnancom zriadovatela aj tak by ti dieta neprijali? To sa stalo teraz mne ☹
@jajka257 ze by konflikt zaujmu? 😀 😀 😀 ale nie......
TP matky a dietata je zhodny hned po porode, musim vsak zistit, ci je mozne maleho na TP prihlasit sem. ale zasa chodenie po katastri kvoli LV a potom na register obyvatelstva kvoli potvrdeniu o TP.... kvoli takymto uradnym hovadinam ma z toho triafa slak!!
@evina313 nad tymto som uvazovala, ja urcite menit TP nebudem, ani keby sekery z neba padali.
@maca_p mala ma dnes 3 roky. Islo o to , ze ja som ucitelka, nemali nikoho, kto by ucil za mna, zohnat matematikara, fyzikara a anglictinara v jednej osobe je dost tazke a to nehovrim o inom 🙂 preto vymysleli, ze nech ju dam od septembra len.......nic z toho a teraz sa caka na vyjadrenie hygienicky, ci povoli miesta navyse. 🙂
@maca_p my sme problém nemali, deti nám zobrali na prechodný pobyt bez problémov. Trvalý pobyt máme na SVK a prechodný v inom štáte. Asi všetko záleži od volných miest v danej školke, a prístupe riaditelky. My sme zápis nestihli, šli sme až v lete a v pohode mi ich zobrali, v inej školke odmietli.
@maca_p my v mieste bydliska nemame ani prechodny pobyt a vzali nam ho, vsetko zalezi na kapacite obsadenosti a samozrejme na riaditelke, ked za nou osobne zajdes, urcite sa dozvies viac, u nas mozes napisat ziadost len do jednej a na zapise nam hned riaditelka povedala, ze skor ho nevezmu, ale vie o skolke, na ktoru nam ho vezmu na 100%, kde este maju vela volnych miest, ale ja som to riskla a podarilo sa.
neviete ako je to teraz?
ja s malou mame prechodné bydliská, ocko má trvalý pobyt ( nie sme zobratí)
A mozu prijaté dieťa vylúčiť po prijatí bez tp?
Ahojte mam taku otazočku... Ja mam trvaly pobyt a aj partner ma v jednom meste a naš syn ma v inom meste u babky trvaly pobyt bude problem ho zobrat do ten školky kde mame my trvaly pobyt ?A ešte jedna otazočka ..... je februarovy a teraz je zapis do skolky neviem či ho mam ist zapisat teraz ked bude mat tri az vo february .Dakujem za odpovede 🙂
Dobrý deň. Mám taki to problém že mňe zrušili trvali pobyt a teraz som bez adresy.Mam 2 deti ktoré som chcela prihlásiť do školi tam kde som mala trvalú adresu no riaditeľka mi odmietla ich prijať lebo nemáme prechodný a ani trvalý pobyt, lenže tam kde som predtým bývalá tak oni odomna to nežiadali a nemala som ani prechodný pobyt ani trvalý pobyt. Prosím vás poraďte mi čo mám robiť na koho sa obrátiť deti musia chodiť do školy .
Ja mam trvaly pobyt na zahori a zijeme inde. Malu mi bez problemov zobrali do statnej skolky a dokonca mala iba 2 roky a 8 mesiacov.
zavisi od toho kde ju chces dat do skolky.... napr. SC PK BA tvrdo kontroluju trvaly pobyt rodica a v podmienkach na prijatie ho maju uvedeny... na dedine my syna aj ked tu nemame trvaly pobyt vzali ... ale samozrejme tiez maju v podmienkach ze beru prednostne deti s trvalym pobytom
takze to je zalezitost dopytu a ponuky volnych miest v danej lokalite... iny problem tam nie je ... ziadna byrokracia okolo toho ani nic...