Zápis do škôlky - treba priniesť niečo riaditeľke?

17. máj 2022

Čaute baby zajtra idem a malým na zápis do škôlky odniesť prihlášku. Nosí sa niečo riaditeľke? Bonboniéru, kávu ... Neviem či sa chodí na prázdno alebo nie ďakujem za info sme dedinska škôlka

oli18
17. máj 2022

Nie, nie je dovod. Urcite by ani nezobrala, len by si sa strapnila.

autor
17. máj 2022

@oli18 no ja som si aj myslela ale svokor že treba pozornosť nejakú ... To možno voľakedy platilo nie dnes

melanta
17. máj 2022

No toto voľakedy určite neplatilo. Absolútne nevidím dôvod niečo dávať pri zápise.

autor
17. máj 2022

@melanta ďakujem 🥰

kittykat22
17. máj 2022

uvidia ta ine matky ako tam nieco strkas riaditelke tak v momente si zapamataju ze tvoje dieta, je v skole len diky uplatkom. Neblazni.

zuzka0605
17. máj 2022

urcite nie, je to trapas, prezitok

elanor
17. máj 2022

Svokrovi vysvetli, ze nejde o zvorilost (ako si to asi on mysli, teda aspon v to dufam), ale ide o trestny cin podplacania (ano aj len s bonbonierou, ci kavou alebo flasou vina, nemusia to byt nutne peniaze)

autor
17. máj 2022

@kittykat22 no však presne toto ma napadlo že čo si kto pomyslí a svokor že tak dedina to sa robí že aj on nosil za svoje deti ... A on dodnes strká doktorom po 50eur pritom s mužom do neho hucime či je kompletný... Ešteze nejde na ten zápis s nami no už by strkal aj jej obálky 😀 taa hanba

kittykat22
17. máj 2022

chapem ze ti to vrta hlavou, ked do teba huci. Ale nema pravdu. Ak sa ho chces zbavit povedz jasne, vsetko bude a chod do skolky a len sa usmievaj 😀 a hlavne nezabudni fotak a sprav si gazmilion fotiek 😀
Ja ti mozem napisat, ze my podporujeme financne skolu - a verejne sa o tom vie. Podporujeme triedu a to vies, ze ked to ucitelka pred vsetkymi povedala tak tie pohlady kt. nas isli prepichnut 😀 Tie peniaze idu na pomocky pre vsetky deti - nie je to nikomu do vrecka. Ale mne je to jedno. Syn bude mat teraz na konci roka dve dvojky tak sa hadam vsetci ukludnia.

eriksonka1234
17. máj 2022

V žiadnom prípade sa to nehodí. A správna riaditeľka ani nič nevezme. Nie je na to odkázaná.

majkabambulik
17. máj 2022

Este by ta mohla obvinit z uplatkarstva, co je myslim trestny cin. Dopusta sa ho ten kto dava a aj ten kto prijima. Nevieme ako moze riaditelka zareagovat, tak radsej neriskuj v dnesnych casoch.

meluela
17. máj 2022

Mozes jej dat kyticku/kavu bonbonieru potom na rozlucku, ked ti dieta pojde do skoly o tri roky 🙂

majki_ki
17. máj 2022

Určite by to nebolo brané ako trestný čin vo forme úplatku, ale dar. Napriek tomu je to situácia, v ktorej sa to nehodí, práve kvôli verejnej mienke. A možno ani nebude priestor, zápis majú prioritne pod palcom pani učiteľky.