Baby, pri zapise do skolky sa uvadza zamestnavatel a jeho tel. cislo. Chcem sa spytat, neviete ci volavaju zamestnavatelovi alebo pri takom mnozstve prihlasok kaslu na to? dakujem
to je asi len tak pro forma. Vlastne to ani uvádzať nemusíš, dáš len mobil na seba. To kedysi sme dávali do zamestnania t.č. keď sme nemali mobily - ochorelo dieťa v MŠ, tak ti zavolali do zamestnania.
Táto info môže škôlke súžiť na kontrolu, či je rodič naozaj zamestnaný. Bohužiaľ, stále je viac prihlášok ako voľných miest.
Ahojte, som študentka bakalárskeho ročníka a pracujem na bakalárskej práci ohľadom materských škôlok v Žilinskom kraji. Veľmi by mi pomohlo ak by ste mohli vyplniť veľmi krátky dotazník ohľadom výberu materských škôl pre Vaše dieťa kliknutím na odkaz 🙂
http://goo.gl/forms/5RquhrTJo5
Vopred ďakujem za ochotu a Váš čas 😉
Baby, ale uvedomte si, že skutočne niektorí rodičia kľudne uvedú i falošné údaje, aby om dieťa prijali. Rovnako sa stane, že rodič nezdviha mobil, napr práve v práci a tak volajú i zamestnávateľovi, napr v pripade úrazu. Nevidím v tom problém.Či je potreba takúto info tajiť?
Ked isla dcerka do skolky uvadzali sme cisla na mna, manzela a 2 cisla v pripade urgentu keby sa nieco stalo, prve v poradi moje a druhev poradi na moju mamu
@abbey1 kde volajú v prípade, ak je firma rodičov a neberú mobil? Som učiteľkou vyše dvadsať rokov, nikdy v živote som údaje o zamestnávateľovi, ani jeho mobil nepotrebovala. Každý rodič uvedie tri čísla na tri telefóny, na ktoré máme v prípade potreby volať. A ak by rodič uviedol falošné údaje, tak riaditeľka môže dieťa vylúčiť. Okrem toho, čo falošné tam môže uviesť? Jedine to, že je zamestnaný a nie je. To sa však môže behom mesiaca zmeniť, ako som písala vyššie, takže v prihláške zamestnávateľ bude, v skutočnosti nie. Riaditeľka nie je oprávnená toto zisťovať. Okrem toho sú ľudia - umelci, tlmočníci, taxikári, účtovníci....ktorí pracujú z domu. Podľa mňa je to nepotrebný údaj.
Moja jamarobi v skolke a niky si neoverovali ci niektory rodic pracuje cislo sluzi len ked sa nedovolaju na ine cisla co maju. A ani to velmi realne nevidim aby ucitelky obvolavsli zanestnavatelov rodicov. Kedlen napr 4 triedy po 20 deti x2 rodicia, to bylen na telefonaty minuli prachy a nemaju cas vyvolavat, pracuju s detmi.
@timea7
@elise Konkrétne neter takto museli zohnať cez zamestnávateľa, ked mal syn úraz. Vy to hrotite. Je mi jasné, že mnoho rodičov su živnostníci, i ja. Ale ak to ma pomôcť, radšej ten údaj mať, ako nie. V čom je problém ho uviesť? Hanbí sa niekto za svojho zamestnávateľa? Kto nechce, neuvedie. Ale nežné sa údaj o zamestnaní rodičov vypisuje i v skole.
Chápem, že o mesiac môže byť rodič zamestnany nezamestnaný, ale vždy majú pri prijímaní prednosť predskolaci a deti zamestnaných rodičov.
Oprava : Moja mama
@abbey1 nehrotím to, mala som v triede chlapčeka, otec na ministerstve vypnutý mobil, mama v pôrodnici, babka, na ktorú som mala tretie číslo, kočíkovala mladšieho súrodenca a mobil nechala asi doma. Chlapčeka začal veľmi bolieť zub, myslíš, že sme zabíjali čas zháňaním telefónu zamestnávateľa? A na čo aj, mama na MD, otec právnik, kde by som volala? Ak sa stane úraz, najprv riešiš ošetrenie dieťaťa, si povinná oznámiť rodičom, nie jeho zamestnávateľovi. Ak rodič zbadá neprijatý hovor, tak zavolá, či?
@timea7 Ja chápem, že sa občas nedovolas a nás čas zháňať číslo. To ti nikto neberie, len píšem, že ak zamestnávateľ a číslo na neho uvedené sú, tak ich možno využiť. Áno, rodič nájde číslo a volá späť. Ale občas nemá šancu v práci ho niekolko hodín vziať do ruky. Možno vaša škôlka toto info nežiada a je to Ok. Su školy a škôlky, kde žiadajú. Ke ma rodičovi, či ho poskytne. To jedine tu pisem.ma ako rodiča bu určite potešilo, al by ma v pripade nutnosti naozaj kontaktovali. Ka pri sebe mobil v práci mám.Nie kazdy však môže. A stav dieťaťa rieši učiteľka, ak je to naozaj akútne, letí sa do nemocnice, ale horúčka, zvracanie, nevoľnosť, kliest v hlave,...volá sa rodič.
@elise Nechápem, prečo sa nechápeme. Ak situácia vyžaduje okamžité ošetrenie, tak koná učiteľ, v prípade horúčky, nevoľnosti,... volá rodiča. Ak rodič nemôže mať pri výkone svojej práce mobil, tak volá učiteľ i napr zamestnávateľa, ak ho má uvedené. Ja chápem, že ideálne je dovolať sa rodičovi priamo, ale nie vždy sa dá. To je jediné, čo tvrdím.
@abbey1 ja ťa chápem, iba píšem, že som za vyše dvadsať rokov v škôlke nikdy zamestnávateľa nepotrebovala volať. Mám na každého tri čísla, číslo na zamestnávateľa nepotrebujem. A počítam s tým, že ak má dieťa teplotu a rodičia pracujú hodinu cesty od škôlky, tak neprídu do desať minút.
Nepoznám nikoho, komu by volali do zamestnania