Zápis do materskej škôlky

10. apr 2024

Baby prosím riešil niekto takúto situáciu so zapisom do ms? Dieťa má 3 roky v auguste, zápis bude v máji, kde teraz bývame vezmú ho na 100%, ale v novembri sa budeme sťahovať o 150km dalej a viem ze tam je to s voľnými miestami bieda, moze sa ujst, nemusi. Dohadovali ste sa s oboma ms naraz? Ze proste nastúpi normálne od septembra a od novembra/decembra potom po presťahovaní bude pokračovať v novej ms (ak by ho prijali), je niečo také možné? Ci sa to ani nemám v tej druhej skolke pýtať, aby sa mňa nepozerali ako na debila co chcem keď tam ešte ani nebyvame ani nemame TP? Dakujem za každú radu.

lunademonica
10. apr 2024

Ved tam zavolaj a spytaj sa...

autor
10. apr 2024

Nechce sa mi tam volať ešte, najprv si počkám ci mi niekto napíše ako riešil podobnú situaciu

jaskolka
10. apr 2024

No to, ze ti niekto napíše, ze jemu vzali hneď po presťahovaní dieťa do inej škôlky, a inému zase nie, tebe ako pomôže? Veď to závisí od tej ktorej škôlky a hlavne jej kapacít. Navyše keď vieš už s istotou, ze od novembra sa sťahujete, tak jednoznačne by som sa informovala aj v tej potenciálne novej škôlke. Alebo minimálne tak v júni, lebo to už budú aj vedieť, koľko detí majú nahlásených.

veronikam33
10. apr 2024

Ja som sa takto počas roka sťahovala, nevedela som o tom, že sa budem, tak som neinformovala, miesta mali zobrali mi 2 deti, no ak o tom vieš, informuj sa dopredu ako to tam s miestami majú, deti zvyknú aj v prvých mesiacoch zo škôlky odhlásiť, ak to tam nezvládajú, tak nech ste tiež na 'cakacke' ak majú veľa detí.

nikpa
10. apr 2024

Záleží ako sa k tomu postavi riaditeľka MŠ. Samozrejme, že si máš zavolať a spýtať sa. Alebo teda čakaj kým ti niekto odpise na MK, možno bude dovtedy aj po zápisoch 🙄🤦

mogaa
11. apr 2024

tak prestup na inú MŠ je možný len v prípade ak je voľné miesto v novej MŠ......takže logicky treba dať prihlášky do oboch MS , v novej vysvetliť situáciu že pôjde o presťahovanie a zmenu MŠ....ale je málo pravdepodobné, že do novej MŠ ti dieťa aj reálne vezmú, keďže miesta sa obsadzujú od septembra, nie novembra....

domka222
11. apr 2024

Nechce sa mi tam volať ešte🤦‍♀️ Práveže ak chceš miesto,tak by si mala. Ak by ho nezobrali, aby si mala čas riešiť aj iné možnosti

winki13
11. apr 2024

Podľa mňa je uplne zbytočné, aby dieťa na dva mesiace nastúpilo do škôlky, kde teraz bývate. Rieš rovno prihlášku do MŠ v mieste, kde sa budete sťahovať. Keď ho zoberú, potom rieš nástup.

matkahelka
11. apr 2024

mne by ani nenapadlo davat dieta na 2 mes.do jednej skolky, ked viem, ze sa budem stahovat. vsak to pre to dieta bude len stres. este si nezvykne na jeden kolektiv, ucitelky, uz ho z toho vytrhnes a budes mu menit aj kolektiv aj ucitelky. to naco? kvoli 2 mesiacom? normalne daj v maji prihlasku do tej skolky, kam sa budete stahovat.