Prosím poraďte tie, ktoré máte reálnu skúsenosť 🙏 ..kupujeme dom (avšak kúpa domu je ešte v stave vybavovačiek a riešenia hypo) a teda ak všetko dobre dopadne , mali by sme sa stahovať.. máme však dcérku, predškoláčku a práve prebiehajú zápisy do 1. roč. ZŠ a ja neviem čo teraz - zapísať ju do ZŠ ešte tu kde bývame? a následne si obtelefonovať školy s tým , že sme sa presťahovali, či môžeme prísť dodatočne na zápis ? alebo ako ..? nemôžem ju predsa zapísať do školy v obci, v ktorej chceme kúpiť dom, keď ešte vlastne nevieme, či dom naozaj kúpime (či nám schvália úver, predávajúci si nerozmyslí kúpu, čokoľvek..)
Urcite by som si zavolala na ZS na sekretariat v obci kde sa chcete stahovat a vysvetlit situaciu, urcite vam dobre poradia.
Mali sme presne takú situáciu keď mala dcéra nastúpiť do 1. ročníka. Normálne som ju zapísala do školy podľa aktuálneho bydliska. Keď sme sa presťahovali tak som začala vybavovať papiere pre zápis v novom meste, skratka som papiere a trvalý pobyt vybavila na novej adrese a potom som dcéru zapísala do novej školy. Odtiaľ som potom vybavila potvrdenie a poslala na adresu pôvodnej školy.
zapis mozes spravit kdekolvek aj mimo trvaleho bydliska sprav ho tam kde byvate a rovno ppvedz ze sa budete stahovat inam a ked najdete dom ozvy sa tam ze sa stahujete
žienky, ste zlaté 🙂 ďakujem krásne za rady a prajem pekný dníček
Urobila by som to takto: dohodla by som sa so zakladkou v aktualnej obci aj v novej obci stym, ze zapises na jednu skolu (zo zakona) ale podrzia miesto aj na druhej skole,resp.budu snou pripadne ratat. Zapis urobit tam kde je vacsi pocet prihl.deti aby bola istota ze sa ujde miesto. Ale urcite sa poradit na oboch skolach.