Ahojte, prosim Vas maminy o radu, dcera sa narodila 2.9. teda oficialne by mala ist do skoly podla zakona az buduci rok. Podla pani ucitelky je sikovna a nevidi dovod,aby nesla do skoly k zapisu uz teraz len preto,ze ju delia 2 dni od toho, aby splnila zakonnu podmienku.
Keby sa narodila o cosi skor, asi by ma ani nenapadlo to riesit ci je pripravena. Ake mate skusenosti prosim s tymi CPPAP, najblizsie centrum mame v Dubravke ,byvame v Ba Dakujem,
@petra_ba CPPPaP v Dubravke je velmi dobre, bola som tam s obomi detmi, pred par dnami som pri dcere riesila jej pripravenost na skolu. Treba tam zavolat a dohodnut si co najskor termin, aby ste stihli zapis (bude v priebehu aprila). V skolke by ste inak mali mat depistaz, ale ta nejde az tak do hlbky a v pripade predcasneho zaskolenia potrebujete este spravu a odporucanie od psychologa z CPPPaP.
Ahoj, ja mám dcéru narodenú tiež 2.9. a išla do školy skôr. Teraz je už tretiačka a vôbec nezaostáva za spolužiakmi. Má dokonca ešte mladšiu spolužiačku. Ale musiš absolvovať psychologicky test ktorý bol v pohode . My sme ho absolvovali už v januári a v apríli sme boli na zápis.
Nič necvic, buď je pripravená alebo nie, čo sa stane keď pôjde o rok? Nič
Aj keby ti to neodporučili, podľa mňa sa nič neujdeje. No ak je šikovná tak ako ty tvrdíš, tak ti to povolenie dajú. Ak sa smiem opýtať, ponáhľaš sa s tou škôlkou?
@petra_ba o písanie vôbec nejde. Skôr ide o to, či zvláda samoobslužné činnosti, 45 minut kľudne sedieť, pol dňa sa koncentrovať a doma ďalšiu hodinu písať úlohy, či zvláda stredové situácie a či nie je ešte hravá. Ja by som predčasne zaškolenie odporúčala len mimoriadne nadanému dieťaťu. Inak sa niet kam ponáhľať, kľudne by som ju dala až o rok. Bude v triede s deti aj o vyše rok staršími...
ahoj, ja som narodena prvy septembrovy tyzden, mam starsiu sestru aj som s vzdy dobre ucila, no som rada ze som isla neskor do skoly, bola som urcite sebavedomejsia ako by som bola v triede, kde by som bola najmladsia, ale samozrejme kazde dieta je ine, tvojej to moze vyhovovat, nie len ucenie, ale celkovo budu deti o rok starsie a budu teda aj skor dospievat atd...
@petra_ba dajú jej pár uloh,porozprávajú sa s ňou a podľa toho dajú papier 🙂