Zabudli ho v triede. Porozprávať sa s učiteľkou?

other_side
24. sep 2010

moj syn chodi dva tyzdne do skolky a uz tu mame problem. vcera po olovrante odisli vsetci von a mojho syna zabudli zobrat 😒 povedal mi ze este dopijal mliecko a ked ho dopil tak v triede ani nohy a totalne ticho.. zlakol sa, bezal ku dveram od triedy, ale trieda bola zamknuta. "nastastie"!!!!!!!!! bolo okno dokoran!!!! (podotykam ze je na poschodi) a cez okno krical aby niekto prisiel 😢 po mne presla elektrika, ked som si predstavila ze okno bolo dokoran a on cez to okno krical... boze dobry, bolo mi do placu, moj syn sa kazde rano tesi do skolky ale dnes uz vstaval s otazkou ci sa mu to zas nestane... vnimal to ako krivdu, nedokaze pochopit ze preco ho tam zabudli... rano som ucitelke nepovedala nic, nakolko poobede ich ma riaditelka, a stalo sa to jej.. dnes sa chystam ze jej o tom poviem ze to viem, no mam obavu aby sa nejako nezmenilo jej spravanie voci mojmu synovi, aj ked to nepredpokladam ale ludia su vseliaky.. mam jej o tom povedat? myslite si ze by som si to s nou mala vydiskutovat? manzel vravi ze by do toho nerypal, ze riaditelka je z toho urcite poucena, no ja mam stale pocit ze jej o tom musim povedat.. poradte ako by ste reagovali, predsa len ked ho tam rano davam, davam ho tam s pocitom ze vsetko bude ok a zrazu toto..

babatko37
24. sep 2010

Ja by tom to urcite povedala, ved ide o bezpecnost, zdravie a zivot tvojho dietata.
My sme boli na vzorovej hodina ANJ, vsetky deti mali hadzat gulou do kolkov, bolo tam 6 deti, 5 ich hodilo, na nasho lektorka zabudla. Bol z toho hrozne sklamany (3 roky) a samozrejme na tu ANJ nechodime.
Dieta ma velmi citlivu dusicku. Podla mna, by mu aj ta ucitelka mala vysvetlit, ako sa to stalo a ubezpecit ho, ze sa to uz nestane.

dai
24. sep 2010

other _side,
ani nerozmyslaj o tom ze by si jej to nepovedala. My chodi mraz po chrbte ked si predstavim zeby to spravili mojmu dietatu... ved to je strasne ☹
ja by som jej nenormalne vynadala - tam nie je ziaden dovod, ktory by ich ospravedlnil - ziaden... to preboha neskontroluju triedu ked ju zamykaju? to je tam len jedna ucitelka na vsetky deti?
som sa normalne rozculila, prepac, ale je mi do placu pri predstave ze nieco taketo sa moze stat malemu dietatku - to musi byt strasny zazitok . Ja by som tam moju dceru nepustila predtym ako by som sa s ucitelkami porozpravala... dost zle je aj to, ze si sa o tom musela dozvediet od tvojho maleho a nie od ucitelky ... ( mne referuju kazde bobanko ktore si mala spravi, ako sa to stalo a pod. ... )

marika80
24. sep 2010

Ahoj, no to je teda dost brutal ☹ . Sa nedivim, ze na tvojho syna to zaposobilo, ja by som sa zlakla tiez. Som prekvapena, ze Ta o tom neinformovali. Ja by som to urcite povedala, ze viem o tom. Pockala by som co Ti na to povie riaditelka,(ci sa citi aj ona vinna, alebo to bere na lahku vahu) a dolozila, ze bol fakt zlaknuty a nestasty z toho. Nemyslim, ze by sa k tvojmu malemu spravali inak, predsa len budu vediet, ze Ti doma porozprava.
Kazdopadne z riaditelkinej reakcii budes vidiet, ci to bere na lahku vahu alebo ju to soklo.

emjee
24. sep 2010

urcite by som to povedala - najprv v style, ze o tom vies a podla reakcie uvidis, ako pokracovat
a mala by si tiez dat najavo, ze sa ti nepaci, ze ta o tom neinformovali

traktor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
other_side
autor
24. sep 2010

dakujem za odpovede, fakt je, ze vcera ked sme ho brali zo skolky tak nam ho davala riaditelka ale ani slovkom sa nezmienila ze sa take nieco stalo. syn nam to povedal az doma, aj to mu ustockami krivilo co uz isiel plakat. on je este k tomu taky citlivy, je tam jediny novy v triede, dost ze sa tam musel sam prebijat medzi skalnych co tam uz chodia rok, dva a poznaju sa medzi sebou, som rada ze si tam nasiel aspon jedneho, a hned sa stalo toto. uz od rana si v hlave chystam co poviem riaditelke, a hlavne chcem aby to syn pocul aj z jej ust ze sa to stalo prvy a posledny krat, ja som ho doma uistovala ale aj tak uz isiel s malou dusickou.. nechcem tam robit divadlo, ale presne ako pisete musim z riaditelky vycitit ako sa k tomu stavia, pokial zacitim slaby naznak posmesku alebo brania to na lahku vahu, tak nerucim za seba.. som nastvana, bojim sa o neho, cakala som lepsi pristup zo strany uciteliek ahlavne riaditelky 😒

murinka
24. sep 2010

suhlasim,tiez by som nebola ticho 🙄 ked sa to stalo raz tak sa to moze stat aj dvakrat... 🙄 akoze zly vtip 😖 ved to jej praca-ako poctivo si ju plni?az tak poctvibo asi nie...urcite to povedz.

latvia
24. sep 2010

urcite by som sa s nou porozpravala, na normalnej slusnej urovni.Ak je normalna, tak sa ospravedlni , stat sa to proste moze 😒
a trochu riaditelku aj chapem ze to matke nepovedala....ktora by to povedala? dobry den, dnes som vasho syna nechtiac zamkla v triede a on krical z okna? mna by to stvalo, ze sa mi nieco take prihodilo, ale rodicovi by som to nepovedala...ak by rodic prisiel s tym ze o tom uz vie, samozrejme by som sa ospravedlnila a robila pokanie, ale referovat to rodicovi hned by som odvahu nemala

sisaha
24. sep 2010

@other_side určite by som o tom riaditeľke povedala. Nemyslím si, že by si na tvojho syna "zasadla". Povedz jej to spôsobom, že sa pravdepodobne nedopatrením stalo, že si neskontrolovala počet detí s ktorými ide von a že ani nechceš pomyslieť na to, čo sa mohlo stať. Podľa reakcie uvidíš aký zaujme postoj. Mne sa stalo to, že dcéra mala necelé tri roky, keď v čase, v ktorom si rodičia zvykli chodiť po svoje deti jej jeden chlapec povedal, že som po ňu prišla. Ona z triedy odišla a učiteľka si to nevšimla, lebo sa práve rozprávala s jedným rodičom. Takéto veci sa ale nemôžu stávať. Dcéru som našla pri frekventovanej križovatke ako tam stála a plakala, lebo som tam nebola. Ani nechcem pomyslieť čo sa mohlo stať. Našťastie sa jej prihovorila jedna pani a vyzvedala prečo plače. V prvom momente som si myslela, že ta pani mi ju uniesla - potom som sa jej ospravedlnila. V tej zlosti som vbehla do škôlky a nakričala na učiteľku, ako sa jej môže stať, že jej dieťa odíde a ona si to ani nevšimne. Učiteľka bola preľaknutá ešte viac a hoci som ju nechcela nabonzovať riaditeľke, ona sama sa jej priznala a riaditeľka vyvodila dôsledky, nápravu a sama sa mi ospravedlnila na druhý deň. A určite si na ňu ani nezasadla. Bola si vedomá svojej chyby, ktorú spravila. Ale určite by o tom mala vedieť.

other_side
autor
24. sep 2010

sisaha.. tak to je šupa.. to si uz vobec ani nechcem predstavit take nieco.. mna by slak trafil keby som syna nasla mimo skolky a pritom tam mal este byt... a este k tomu pri krizovatke... fuuuu... no ja neviem, ta zodpovednost musi byt predsa v nich, v tych ucitelkach ked uz vykonavaju taketo povolanie, a nie mat napisane iba v zmluve ze su za deti zodpovedne... dakujem ze mi dodavate odvahu, ja som trosku makky clovek, ale urcite sa dnes s riaditelkou porozpravam, ona inac na pohlad vyzera velmi sympaticky, aj pri rozhovoroch ked sa informujem je velmi priatelska a mila, ako vravim nechcem tam robit divadlo, len nech vie ze aj ja viem.. a cakam aspon ospravedlnenie..

saskarisko
24. sep 2010

ahoj,
urcite povedat. uz len preto, aby davali nabuduce vacsi pozor aj na ostatne deti. a hlavne, ak je novy medzi skalnymi, tak by ho prave mali usmernovat.
ak sa smiem spytat, v ktorej skolke sa ti stalo ? kedze si z okresu ZA ?

other_side
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sirell
24. sep 2010

Zabudnut dieta v triede? Tak na toto nemam slov. Urcite by som sa s riaditelkou o tom porozpravala. Je to smutne aky pristup maju niektore ucitelky v MS.
sisaha - Aj u nas v skolke sa stalo, ze si ucitelka nevsimla, ze jej dieta vybehlo z triedy a dokonca von zo skolky. A dorazilo ma, ked na rodicku nas rodicov poziadali, ze ked si prideme pre dieta do MS, tak im mame oznamit, ze si ho berieme, lebo sa im bezne stava, ze dieta vyjde z herne na chodbicku a z chodbicky je len par krokov von. A to sa jedna o 2-3 rocne deti. Tak nech si tu hernu zamykaju alebo nejakym inym sposobom zabezpecia aby dieta neuslo! Som z toho proste rozcarovana, lebo predtym dcera chodila do jasli a tam som ju odovzdala ucitelke a ked som po nu prisla tak mi ju ucitelka odovzdala (hernu zamykali aby im deti náhodou neusli), takze som hned dostala aj info ci bolo cez den vsetko v poriadku. V MS po dceru pridem, len vybehne z herne, ucitelka sedi niekde vzadu v herni a ked sa chcem nieco dozvediet, tak musim ist za nou do herne. Samozrejme ked sa s ucitelkou takto "zakeca" rodic, tak uz jej pozornosti unikajú vybiehajúce deti. Keby stála pri dverach, tak jej ziadne dieta nepreklzne. A to uz radsej nekomentujem, ked su deti vonku v zahrade. Tam hocikto moze zobrat hocijake dieta a ucitelky si veselo klebetia na lavicke ☹

dai
24. sep 2010

no, u nas je skolka a skola v jednej velkej budove... skolka je ale oddelena sklenenymi dverami ktore su zamknute na kod - cize rodicia sa tam dostanu aj ucitelky, ale deti na ovladanie nedociahnut, cize nikdy same nemozu odist... ked su vonku tak sa dvor zamyka, aby neodbehli na ulicu... skolku mame v BA v starom meste, nechcem si predstavit co by sa stalo keby dieta opustilo dvor ☹
latvia - nie, toto sa v skolke stavat nema... a ja osobne nechapem ze to riaditelka nepovedala - je to predsa ucitelka, nie obycajna mama... prebera zodpovednost za deti... ona taketo veci hovorit musi, samozrejme je to velmi neprijemne... ale keby to other side povedala, tak by som si myslela ze sa stalo nieco 1x a poucila sa z toho a velmi ju to mrzi... potom by to other side vedela aj vysvetlit svojmu chlapcekovi. Takto mam skor pocit akoby to bola taka normalka ze sa uz ani neoplati o tom rozpravat ☹

kvojtanikova
24. sep 2010

@other side aj aj sa pripajam k nazoru ze to riaditelke musis povedat, hlavne zdoraznit ze maly bol z toho velmi smutny a poprosit ju aby nenapadne dohliadala na jeho adaptaciu v triede kedze je tam novy, aby posmelovala aj ostatne deti nech sa s nim hraju a pri spolocnych hrach ho niekedy (pozor nie stale, aby to ostatne deti nevnimali ako protekciu) vybrala prveho. Deti su skutocne velmi citlive. Co sa tyka riaditelky samotnej, velmi sa cudujem ze ti to nepovedala. u nas v skolke tiez ucitelky hned hovoria mamickam ak sa nieco stalo. Ja sama som ucitelka, aj ked nie v skolke ale na normalnej skole, a ked nieco "poseriem" prve je ze to vydiskutujem s danym dietatom samotnym a nasledne aj s rodicom ked pride osobne. co si tie deti mozu mysliet o ucitelke ktora taketo veci berie na lahku vahu? iste, nie je to lahke priznat vinu, ale treba to urobit aj ako vzor pre ostatne deti, ine dieta by mozno zareagovalo hystericky alebo by fakt z toho okna vyskocilo, tvoj syn sa zachoval velmi rozumne.

other_side
autor
24. sep 2010

dai, to si dobre napisala, hlavne ten zaver, nuz mohla nieco povedat, vsak hlavu by som jej neodtrhla 😖 inac ked sme boli v Odesse na Ukrajine, pred vstupom do kazdeho velkeho obchodneho domu dostavalo kazde jedno dieta na ruku naramok s akymsi pipakom. islo o to, ze dieta pokial sa v obchodnom dome strati a chcelo by vybehnut von, nema sancu, pretoze naramok by zacal pipat a pri vchodoch stoja nieco ako ochrankari a kazde taketo dieta zadrzia aby nevyslo same vonku z obchodaku bez rodicov. pekne pri odchode dali malemu naramok dole a az potom sme mohli vyjst. perfetne, uzasne, postarane o malych zakaznikov, ze keby nahodou.. tak pipne.. a to su obchodne domy, v podstate by to robit nemuseli, ale ide im o dobre meno. tym ale nechcem povedat zeby mali davat nasim detom v skolke nejake naramky, ale proste bezpecnost deti by mala byt na prvom mieste..

other_side
autor
24. sep 2010

kvojtanikova, zdielam tvoj nazor, malo by to tak byt, predsa len aj ked nie som ucitelka ale dusit v sebe nejaky pocit ze ci mi na to pridu alebo nie.. to sa mi zda chore, mohla to uz vcera povedat a urcite by som to brala lepsie ako ked mi to az doma povedal syn, teraz si o nej myslim ze mi to chce snad zatajit a ja sa to nedozviem.. neviem neviem.. nepaci sa mi to.. presne ako pises, mala by aj ona v prvom rade synovi povedat ze sa to stalo omylom, ale ona mu ani nic nepovedala.. tak ja uz neviem.. uvidim co mi povie..

juicyluu
24. sep 2010

@other_side to je super napad z naramkamy, inak ja som sa stratila v kotve v Prahe ked som mala 5 a bolo to strasne, v radiu hlasily ze sa stratila holcicka (JA) a nejake 2 pani nadomnou rozpravaly to je hrozne, chudinka .. a ja som revala a nikto si ma ani nevsimol a po hodne behania po Kotve som konecne nasla Staru mamu. 🙂

A raz ma zabudly v skolke - snurovala som si topanky, bol tam strasny chaos a uplne zrazu boly vsetci prec, ja som sedela v tej obliekarni a cakala a po hodine prilete ucitelka v strasnej panike a este do mna navrieskala a ja sprosta som sa to bala povedat mame aby som nemala zle.

Ja by som to tej riaditelke povedala ze co sa stalo. Uplne ignorovat by som to nedokazala keby zabudly moju malu v triede. ☹

potom nam daj vediet. 🙂

maggie2
24. sep 2010

@other_side @latvia v žiadnom prípade sa nesmie stať aby takúto vec čo sa stala, matke nebola oznámená. I keď dieťa padne na koleno a má škrabanček a učiteľka o tom vie, musí to povedať. Je to potrebné na vzájomné pestovanie dôvery. Postup mal byť taký, že učiteľka/riaditeľka hneď v ten deň mala matke oznámiť čo sa stalo, v prítomnosti syna sa mu jemu zrozumiteľnou rečou ospravedlniť (nie matke), s prísľubom, že sa také niečo už nestane. Ja osobne keby som bola na učiteľkinom mieste by som mu dala ako "odškodné" nejakú sladkosť, ĺízatko lebo čo, deti to vedia oceniť.

reisi
24. sep 2010

maggie2, chcela som pridat prispevok ale si to uplne vystihla! Presne o to ide o doveru, maju zverene dieta a su za to dieta zodpovedne a ked uz sa to stalo, jasne , ze to treba rodicovi povedat...
Latvia,neexistuje dovod preco rodica neinformovat a neexistuje dovod, aby sa to stavalo.
other-side urcite to riaditelke povedz , ze o tom vies a potom podla jej reakcie reaguj i ty! Za tvoje dieta mozes bojovat len ty!

latvia
24. sep 2010

@maggie2 ano, malo by to tak byt, ale som pisala, ze ju v podstate chapem, mne by z toho bolo tazko, a zrejme by som to ani nedokazala povedat.
@reisi neexistuje dovod preco rodica neinformovat, to je jasne, ale ludia su rozni, nie kazdy ma na to "gule".... a ze neexistuje dovod, aby sa to stavalo? vsetci sme ludia, kazdy raz niekedy spravi chybu..riaditelka sa dufam poucila na cely zivot. jasne ze by ma to ako matku nastvalo, samozrejme ze by som to riesila, ale kludne sa to moze stat aj inym.

evabb35
24. sep 2010

@other_side keďže ste ešte len 2 týždne v škôlke, tak by som si to nechala pre seba. Keďže iní svedkovia ako deti tam neboli, tak by mohla tvrdiť, že synček si vymýšľa. Po nejakom čase /okolo Vianoc/ by som príležitostne spomenula riaditeľke, že o tomto incidente viem. Prípadne ak by sa na rodičovskom združení riešil podobný prípad, tak by som vyšla s tým.
Určite by som však zvažovala preloženie do inej škôlky.

reisi
24. sep 2010

latvia, v tomto pripade nejde o mat ci nemat gule! Je to pedagogicky pracovnik! Akokolvek by mi bolo tazko , tak to proste musim povedat, vsak mam zodpovednost za to dieta a rodic musi byt informovany!

A keby sa mi to stane, tak informujem, ospravedlnujem sa a riesim a nie som ticho ako taky tlk!

traktor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dai
24. sep 2010

evabb, ja si to neviem predstavit nechat si pre seba - uz len z dovodu pocitov ake other side bude musiet mat kazdy den ked da dieta do skolky... ja osobne by som asi cely den rozmyslala len o tom, co sa zase moze mojmu dietatu stat ☹ a tak sa fungovat neda

mne sa nieco podobne stalo s mojou prvou opatrovatelkou - mali sme debatu, kedze vyslovene porusila jeden moj zakaz - ona mi do oci klamala, tak som jej dala hodinovu vypoved... 1 den som nad tym rozmyslala ci ju s tym oslovim alebo nie - za cely den som v praci nic nespravila, stale som len rozmyslala kde zase moju malu vzala a ktory iny zakaz este porusi ☹ tak sa fungovat neda - rodic musi ucitelkam v skolke doverovat aby mohol ist normalne do prace a venovat sa jej . Myslim ze dovera je to najdolezitejsie vo vztahu ucitela a rodica, ked im prestanes doverovat, tak im uz ani nezveris svoje dieta ☹

latvia
24. sep 2010

@reisi asi si ma uplne nepochopila, je mi jasne aky je protokol, ja tu hovorim o povahach ludi. ty by si to zvladla, ja nie, to som chcela povedat

other_side
autor
24. sep 2010

no ja uz pomaly idem pre maleho, urcite vyhladam riaditelku a poviem jej o tom. nebudem to v sebe dusit, to nema ziaden vyznam, uskodila by som tym najma svojmu synovi, pretoze by ma hryzlo svedomie ze som sa ho nezastala a neriesila to. ma vo mne oporu ktoru mu davam najavo a teraz by som ho mohla sklamat a to nechcem. musim si byt ista ze mi nanho budu v skolke davat pozor. inac sa tam ani on nebude citit prijemne a to by uz nebolo dobre. a ked uz, nie je moja chyba ze ho tam zamkli a ani v pate namala ze jej dieta chyba.. musim sa jej pozriet do oci a dat jej najavo ze mi to nie je lahostajne. nebudem na nu kricat, ja nie som taka povaha, slusne sa s nou porozpravam a urcite sa to vysvetli. potom napisem ako to dopadlo.. 😕

petusko
24. sep 2010

urcite sa treba ozvat 😲 to je nepripustne, aby sa na take nieco len tak "zabudlo" 😠
uplne vazne to povedz riaditelke, ze tvoj syn ti to doma povedal, tak by si bola zvedava ja na jej verziu, co sa vlastne stalo.

other_side
autor
24. sep 2010

tak baby... ani neviem co vam mam povedat, proste cele to dopadlo inac ako som myslela, ale mohla som to cakat... bola som za riaditelkou a povedala som jej ze mi Ivanko vcera doma povedal ze ho zabudli a zamkli v triede.. no ale ona mi hned na to pohotovo odpovedala ze to tak vobec nebolo, ze ona o tom vie, ze ked isli von tak bola sama za nim a povedala mu ze nech si dopije mliecko, ona ze zatial odvedie deti na dvor a ze sa pre neho vrati.. este mi povedala ze v triede s nim bola aj upratovacka ale ze on ju asi nevidel lebo postielala postele... ja som jej na to len tolko, ze Ivanko bol z toho vylakany a ze nechcem aby ho tam este niekedy nechavala sameho. proste na tuto variantu som nebola pripravena, pretoze som samozrejme verila synovi. moze byt aj to, ze sama sa zlakla toho co sa stalo, vedela ze nam to doma bude rozpravat a mozno aj preto si kryla chrbat nejakou upratovackou. proste odisla som zo skolky, dalej som to s riaditelkou neriesila, bez svedkov sa tazko.. a nechcela som byt utocna ako osa.. 😒 doma som si Ivanka pekne v klude posadila a na vsetko som sa ho este raz opytala, nech mi povie ako to bolo, ze ma to stale zaujima. najskor bol ticho, potom sa rozplakal a len mi povedal ze uz nikdy nechce v triede zostat sam a zamknuty!!! proste verim synovi, ja si ho poznam najlepsie, nikdy nejak nemal talent na klamanie, proste to matka vyciti... baby, ja si myslim, ze riaditelka tiez nespala a rozmyslala co mi povie ak sa nahodou zastavim.. inac to nevidim.. ved preco mi ona rozpravala o upratovacke, ze je v triede, ked ivanko tam bol zamknuty? co sa upratovacky zamykaju v triedach ked postielaju postele?? nejako mi to nejde do hlavy.. len ma sere, ze som taka makka.. tolko som mala toho ze jej poviem, ale ona ma jednoducho zrusila s tym, ze Ivankovi sama navrhla ze moze v klude dopit kakao a ze potom pride pre neho.. ja neviem, to su toto v skolkach bezne postupy? ze ked dieta same samucke nedoje nacas olovrant tak idu bez neho?? boli ma uz z toho hlava, stale nad tym rozmyslam.. este ked on z otvoreneho okna krical na nich, tak ak tam aj bola upratovacka to sa na neho divala a nic mu nepovedala? neviem.. neverim jej.. ale aspon mozem kludne spat ze som to riaditelke povedala, ak aj pochybyla a nepriznala to, co je mozne, aspon mi uz na neho budu davat pozor.. aspon dufam.. ☹

petusko
24. sep 2010

@other_side no ja neviem... ale podla tohoto pani riaditelka trosku zavadza 😒 v jej neprospech hovori uz len to, ze ti to nepovedala HNED. a nesmie, nesmie!!! nechat dieta v triede same, ani s upratovackou. ona je zodpovedna, preboha, ved vypitie kakaa netrva vecnost. a keby tam ta upratovacka aj bola, tak by videla, ze maly chce ist von, bud by ho pustila, alebo zaviedla za ucitelkou. neviem, naozaj sa zle sudi, ale z tohoto vsetkeho mi plynie, ze riaditelka jednoducho kryje sama seba ☹
ja by som sa teda asi odbit nedala a urcite by som jej povedala cosi, aj ked viem, ze je to v danej chvili asi tazke.
skus jej to nacrtnut aj zajtra, prip. sa spytaj aj na danu upratovacku. povedz, ze maly doma aj dnes plakal, lebo sa boji, ze znova ostane sam a vyslovene si nezelas, aby ho v akejkolvek situacii, ci kakao ci cokolvek ine nechavala sameho. nenechaj to plavat. to je moj nazor.
drzim palce, nech sa drobec cim skor spamata zabudne 😉