Vymeškávanie v predškolskej triede

29. nov 2022

Ahojte, viem že predškolská dochádzka je povinná a počula som že keď sa často vymeskava je mozne že ju bude musiet opakovat. Je to naozaj pravda? Syn teraz nastúpil do skolky prvy rok a je casto chorý ale naozaj casto. V skolke bol od septembra dokopy mozno 3 tyzdne aj to asi vravím vela. V novembri napríklad nebol ani jeden deň. hrozí teda že ak to takto pojde dalej bude ju musiet opakovat?

sarahh09
29. nov 2022

To som ešte nepočula, ale ak je šikovný nemáš sa čoho obávať.
Je to o šikovnosti dieťa.
V predškolskej ich pripravujú do prvého ročníka čo dokážeš aj ty s nim doma počas choroby.

anjelicek26
29. nov 2022

Tak hrozi - cisto v teoretickej rovine... je to jeden z dovodov, aby dostal odklad do skoly a predskolsku si zopakoval. Samozrejme sa ale berie celkova zrelost - ci socialna, ci motoricka, ci sustredenost pri predskolskej praci. Doslapni si doma proste na pracovne zosity, ulohy, posediet nad puzzle, kreslenim, cvicit tu ruku, predskolske zosity a bude to OK.

https://najmama.aktuality.sk/clanok/225705/chyb...

marci77
29. nov 2022

myslim, ze niektore deti chodia do skolky iba na pol dna ......aj to sa pocita do predskolskej dochadzky
a ked bude dieta sikovne a p.ucitelky v skolke ho odporucia do skoly, tak nevidim v tom problem
ak by mali nejake pochybnosti, pojdete do centra cppp na diagnostiku

moj starsi syn chodil do skolky este ked predskolska nebola povinna .....a kreslili, obtahovali nejake tvary, mali vediet nakresli domcek, mamicku, nejake postavy, sarkana a pod. .....a nejaku basnicku, mali sa vediet podpisat....a to sa ich potom viac menej pytali aj v skole na zapise
na tabuli tam boli nejake obrazky a mali ukazat, nakresli nieco .....nic zlozite
moj je majovy a v pohode ho zobrali od septembra potom do skoly po dovrseni 6.rokov, ani ziadne problemy nemal

kika831
29. nov 2022

My mame to iste, vkuse chory. Ale u nas su skvele p.ucitelky a uplne to chapu. Vzdy po 7 dnoch donesieme papier od lekarky a hotovo. Vobec by som sa neobavala nejakeho opakovania- ak je dieta sikovne a zvladne depistaz tak je uplne jedno kolko vymeskalo pre chorobu. Drzim palce. A vela zdravia zelam

saxana000
29. nov 2022

Pokial prejde.testom skolskej zrelosti nemal by byg problem.su zadania.ktore musia ucitelky s detmi robit priestorove orientacie geometria vytlieskavanie slabik a nacvik fonetiky grafomotorika a oni su povinne a ak tam nie je nebude ich mat prejdene..popros.pani ucitelku ci by vam nejake materialy nedala na doma ked tolko chybate ze s nim doma pocvicis a prinesies vypracovane po chorobe.

nique
29. nov 2022

Tak moj syn vobec nebyva chory, do skolky nastupil 3rocny, vynechal za 3 roky len par dni a aj tak mal odklad. A to som s nim este doma naozaj poctivo robila ulohy. V skolke je teraz 4ty rok a stiha tak akurat. Je to velmi individualne.

simca06022011
29. nov 2022

myslim, ze musi prejst testom.. inak ak je ospravedlneny, tak nie je o com... nebrala som skolku vobec nijak tragicky, prave sme si uzivali a casto som dceru z tade brala ked bola moznost :D

ikka204
29. nov 2022

My sme sa v case predskolskej stahovali na druhy koniec svk. Strasne sa to vlieklo, vkuse sme pendlovali hore dole aj s dietatom. V skolke sme boli za ucitelkami a aj za riaditelkou, vysvetlili aka je situacia a fakt vela chybala. Stretli sme sa s pochopenim. Podla mna rozhovor s ucitelkami, prebrat svoje obavy a oni najlepsie poradia, ako sa opakovaniu vyhnut.

sojorez
29. nov 2022

Syn ako predskolak fungoval v rezime 3-4 dni v skolke, dva tyzdne az mesiac doma. Ma imuno dg, chodil na 4 hodiny denne a aj za ten cas stihol ochoriet. S ucitelkami som bola v kontakte, doma sme preberali ucivo, pred nastupom absolvoval depistaz. Vysledky ok, zrely na nastup, navrh opakovat predskolsky rocnik bol kvoli castej chorobnosti zo strany speci pedagog. Syn sa sam naucil citat, prebrat sme nemali naviac uz co a mne nikto nezaruci,ze dalsi rok v skolke by nebol rovnako chorlavy a tak by doma stagnoval. Tento rok je prvak.

danieladeley
29. nov 2022

Uplna somarina, ked mas ospravedlnenie od lekara, casta chorobnost urcite nie je dovod opakovat rocnik. Moj bol tiez casto chory plus do toho korona, ked chodil pol roka, to az prehanam. V case, ked sa podavali prihlasky na zakladnu, bola v skolke psychologicka a logopedicka, tie kazdemu dietatu vydali odorucanie a uz bolo na zvazeni rodica, ci daju prihlasku do prveho alebo nie. Popravde, nepoznam nikoho kto by "prepadol" v skolke. Aj v prvom rocniku su deti casto chore. A v skole sa to tiez riesi komisionalkami, ak dieta vymeska a nie hned prepadnutim.

janage
29. nov 2022

Istotu budeš mat ak sa opýtaš priamo v škôlke. Za mňa je to hlúposť stavať len na absenciách. Moja predškoláčka bola v škôlke dokopy 2 mesiace. ZŠ bohužiaľ pokračovala štýlom 2 týždne v škole, 3 doma. Pripadne pomer 1:2, teraz je už na 2.stupni a stále štýlom týždeň, dva škola týždeň dva doma Rekord držíme 6 týždňov vkuse. Bežne dá tak 2,5. Je šikovná, samostatná, písomky píše, na sutaze chodí, koľkokrát doslova čakali kým príde, aby "vylepšila" triede priemer😁 Ak by musela robiť komisionálky, robila by Ale nik to ani nespomenul. Známok mala dosť, vedomostí výborné.
Buď v pohode. Ak by navrhli v škôlke odklad určite nie kvôli dochádzke.

shaola
29. nov 2022

určite to nie je dôvod, kvôli častému vymeškávaniu sa škôlka neopakuje. Ak bude syn zrelý, pokojne môže ísť do školy...

mooonika1975
29. nov 2022

určite nebude nič opakovať, dôležité je ospravedlniť dieťa a aby učiteľka vedela, že je chorý, alebo len tak doma. Nemôže opakovať, ak je zrelý do školy, tak ide.

luccija
29. nov 2022

Nie, tiez sme to tak malim.Venovat sa mu mozes aj doma dolezite su testy, ktore budu robit