Vylúčené dieťa zo škôlky kvôli teplote

janka_haly
3. máj 2022

Ahojte, som mamičku a moje dieťa chodi do triedy s dieťaťom, ktoré je casto vylučované kvôli chorobe, učiteľky ľutujem, vždy to slusne rodičom vysvetlia. Včera som bola svedkom, že otecko krikom vystúpil na p. ucitelky… ja ako rodic na chodbe som sa citila blbo, namerali teplotu opakovane 37.5 az 37.9. Ja by som ako mamicka p. ucitelku rešpektovala, veď nie je dieťa same a nakaziť iné deti v tejto dobe keď si rodicia nemôžeme dovolit ostat doma … neviem, aký máte názor vy? Rešpektujete ?

kiki68
3. máj 2022

@janka_haly je to zial bezne taketo vystupy, ale dieta tam v kolektive zostat nemoze. A potom ked napr pride sarlach alebo cosi, tak tito ludia prvi kricia, telefonuju kade tade, emailuju a stazuju sa ako je mozne, ze nejaka choroba je v triede

mogaa
3. máj 2022

@janka_haly otecko sa zbytočne rozčuloval, dieťa so zvýšenou teplotou nemá v škôlke čo robiť...zvýšená teplota je znak choroby, resp.prítomnosti že dieťa má bakteriálnu alebo vírusovú infekciu....takže je to bežná prax, že učiteľka takéto dieťa ráno neprevezme, lebo stav sa mu môže v priebehu dňa kedykoľvek zhoršiť a môže nakaziť ostatné deti.....

kiki68
3. máj 2022

Ofiko je do 37,2 ok, potom musime volat rodicom alebo dieta poslat pri rannom filtri s rodicom naspat

mirkava
3. máj 2022

@janka_haly nemal by ostať v škole ak mal 37.5

luccija
3. máj 2022

@janka_haly samozrejme, že ju mal rešpektovať bez debaty

meluela
3. máj 2022

@janka_haly mate stastie na dobre ucitelky. u nas rodicom prejdu soplave a kaslajuce deti cez filter a potom vsetci idu z choroby do choroby vratane uciteliek :-/ ti slusnejsi si to odseru doma na ocrkach a tym drzejsim zasa trpia deti ked musia byt chore v skolke

loliki
3. máj 2022

@janka_haly Čo vlastne riešiš? Rodič, keď má 37,9 teplotu, tak tiež ide do roboty? Nevyleží chrípku? Vlastné dieťa nemá právo na liečbu? Je povinnosťou rodiča postarať sa o zdravie- vyliečenie svojho dieťaťa, nielen chodiť do roboty.

lienka9
3. máj 2022

@janka_haly samozrejme ze respektujem.bola by som rada, ze mi dali vediet a nieze chuda dieta aby sa trapilo v skolke s teplotou.sama kazde rano meriam teplotu len tak preventivne synovi a ani so zvysenou nad 37 by som ho uz automaticky nepustala.nie ze sa este rozculovat.za chorobu nikto nemoze,nieto ze ucitelky alebo dieta

floren
3. máj 2022

Môj mal teploty vyše mesiaca, všetky výsledky ok a imunologicka,že niektoré deti zvyknú mať narušený termoregulacny systém a teplotuju bez príčiny. Akože nechápem, ja sa tiež s teplotou nikde netrepem a zvažujem, či vôbec malého dať od septembra do škôlky, keď má takýto problém. Dnes na zápise mi riaditeľka povedala, ze to zvykne byť. Čiže sa obávam, že niekto tam donesie choré dieťa a ja budem potom s mojim dva mesiace doma. Keby som svedkom takého výstupu,tak sa rýchlo ozvem.

pininka1
3. máj 2022

O tejto teme by som vedela romany pisat. Ako deti zazracne ochoreju prekrocenim prahu skolky, ako ich vylucime opakovane s horuckou a na druhy den pridu uplne zdrave. Mne sa najviac osvedcilo mat nulovu toleranciu a chore deti nepreberat, pripadne po odsledovani choroby zavolat rodicovi. Ovela sa nam zlepsila dochadzka a nemusim riesit ponosovanie od ostatnych kolegyn, kedze u nas sa poobede spajaju deti do jednej triedy

pralinka25
3. máj 2022

o tom ze ucitelka konala dobre sa snad ani bavit nemusime ale nerozumiem rodicom ktori davaju diata do skolky s teplotou. ved to dieta trpi. ja sama ked mam teplotu som mrtva. takemu dietatu tam musi byt zle. takze ked uz mu nezalezi na inych detoch (a je pako) tak aspon na tom svojom by mu mohlo. a ked jeho dieta nakazi ucitelky tak bude mat zas spatne problem aj otecko. choroby koluju takze sa to v kolektive toci dokola a opakovane to schyta aj ten co to zacal.ach jaj. niektori ludia su divni

euka210
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
euka210
3. máj 2022

@janka_haly s takou teplotou dieta do skolky nepatri, tu sa niet o com bavit. Ja by som podporila ucitelku a este ja na rodica nakricala.

kittykat22
3. máj 2022

Niektori rodicia si myslia, ze deti su z ocele. Horucka, kasel, sopel - vsetko prejde, vsetko sa spravi. Vyspia sa a pobehaju - ved ich to prejde. Vobec neriesia, ze tie deti su v kolektive inych deti. Hlavne oteckovia a hlavne ti, ktori musia po chore dieta prist a nedaj boze s nim ostat doma. Tak to sa idu casto roztrhat od zlosti, co si to ucitelka dovoluje. V poslednom case to ale vidim, stale castejsie. Myslim, ze by pomohlo keby min. skolstva vydalo prehlasenie ake dieta do skolky nepatri, aby s tym boli rodicia konkretne oboznameni na zaciatku kazdeho skolskeho roka. Po vyluceni z kolektivu by mala byt aspon 48 hodinova lehota kedy treba nechat dieta doma. Potom by nedochadzalo k tymto nedorozumienam. Momentalne je to take tancovanie na tenkom lade - pretoze ak nastvany otec zoberie dieta k lekarke, ta zhodnoti ze dietatu nic nie je, da mu papier a ten prinesie dieta aj s papierom spat do skolky ... tak cau. Ucitelka sa moze aj postavit na hlavu a dieta si tam musi nechat.
To som videla u nas. Dieta kaslave, soplave a neviem akym zazrakom ta pediatricka to dieta vypisala a otec nam ho priniesol spat. To bolo strasne. Ta mala to prechadzala nonstop v tej skolke a nejako to zvladala ale vzdy skosila polovicu kolektivu ostatnych deti a tie to nedavali a ostavali doma. Strasne.

mimikarol
4. máj 2022

Samozrejme že som rešpektovala keď chodila do škôlky. Rešpektujem aj teraz, keď chodí do školy. Bola som prekvapená keď mi raz učiteľka v škôlke povedala že som jedna z mála mamičiek, ktoré rešpektujú že nemajú chodiť do triedy ale majú sa s dieťaťom rozlúčiť v šatni.
Raz je to škôlka, tak tam platia učiteľke pravidlá. Tak isto platia učiteľkine pravidlá v škole, a moje pravidlá doma.
Nedávala som si dieťa do škôlky ani zo soplami, ani pred koronou. Ok, bola som doma, mohla som si to dovoliť. Ale aj mne sa dva krát stalo, že som malú ráno zaniesla do škôlky a bola ok a cez obed keď som pre ňu prišla, mala teplotu

katka1389
4. máj 2022

@janka_haly mne by sa to nepacilo ,ze dam zdrave dieta a chodia tam chore .Tak lutujem.tie ucitelky ,lebo ludia sa nevedia chovat.

jana_eyre_2
4. máj 2022

Odhliadnuc od toho že dieťa s teplotou v kolektíve nemá čo robiť, mi to príde hlavne krute voči tomu dieťaťu.. mať 37,9 teplotu a nemať kľud je celkom náročné, aj keby to na tom dieťati rovno nebolo v tom čase vidno.. teplota je na organizmus zatazkavajuca a malo by byť v kludnom domácom prostredí kde sa prihliada na to ako veľa pije.. to v škôlke sa nedá zabezpečiť pri toľkých deťoch.. a ľudia sú vseliaki ako vždy vravím..

Pre častu chorobnosť mojich troch detí sa stále ešte nedokážem zamestnať.. (aj teraz má dcéra angínu a je jej už od nedele hrozne) chápem že keď človek chodí do práce tak je to moc náročné riešiť choroby deti, ktoré sú fakt nepredvídateľné a prepuknú okamžite a nečakane..

bohužiaľ celý systém spoločnosti je zle nastavený - od rodičov sa očakáva že nikdy nevypadnu zo svojho pracovného tempa a niektorí rodicia potom od školky očakávaju že ich zastúpi v každom prípade, čo je nemožné..

Celá spoločnosť by sa mala trocha preonacit a pripustiť že chorobnosť u detí je bežná a dieťa má mať kľud v prípade choroby.. ľudia by mali vedieť že byť s dieťaťom doma pri chorobe aj opakovane je normálne, to sa ale často nestava.. sama som pokladaná za divnu že nechodím do práce, keďže starostlivosť o často choré deti neviem inak zabezpecit.. aj v škole som už počula výčitku že moje dieťa často chýba akoby som za to mohla ja.. robím všetko čo môžem a neviem to zmeniť.. (mám alergikov, astmatikov samozrejme liecenych u imunoalergologa, ale stále sa v tom točia)

Proste a jednoducho - od všetkých sa očakáva že v každej oblasti života budú 100% a tak sa to potom pretavuje do takýchto nezodpovedných prístupov..

elementissa
4. máj 2022

Vo všeobecnosti je pravda, že choré deti do škôlky nepatria. Ak sa dieťa zle cíti, ostáva doma, ak hneď od rána kašle, je mrndžavé, spavé, uplakané, nechce jesť, je apatické...to sú všetko príznaky choroby. Ale napríklad môj syn - v triede majú 22 stupňov, na naše vnímanie (sme chladnomilne typy) je to extrémna horúčava. Deti všetky v dlhých nohaviciach, dlhých tričkách, mikinach. Môj celoročne v kraťasoch a krátkom rukáve. Je to veľmi akčné, extrovertné dieťa, do všetkého sa zapojí, všetko musí vidieť. Každý deň ho odtiaľ beriem horúceho a spoteného. Niekedy sa tak rozhorúči pri hre, že mu stúpne teplota. Potom mi volajú zo škôlky, že mám poňho dôjsť, lebo má teplotu. Samozrejme, žiadne príznaky choroby. Prídem domov, teplotu už nemá, lebo už sa medzitým na vzduchu vyvetral. Na druhý deň zabehnem k Dr., že nech sa pozrie, či nie je chorý. Žiadna choroba. Jednoducho sa mu dvíha telesná teplota z toho, že má veľmi aktívnu hru a z toho, že je tam tak horúco. Doma máme celoročne 18 stupňov a tu aj keď sa neviem ako jaší, teplota mu nestúpne. Dobre, môj syn je jediný (okrem mňa), o ktorom viem, že takto reaguje, že neznesie teplo, ľahko sa mu začne prehrievať organizmus. A viem povedať, kedy má skutočnú teplotu z choroby a kedy je prehriaty. Keď má skutočnú teplotu, tak ani z postele nestane, prespí celý deň a keď sa aj zobudí, tak len vrieska, je na ňom vidno, že je chorý, že telo bojuje. Tiež sa mi teda nepáči, keď sa dieťa, čo zle reaguje na teplo rozhorúči, stúpne mu teplota na 37,1 a už si ho mám brať domov, pričom mu na prvý, druhý, desiaty pohľad ani na pohľad doktorky nič nie je. V štátnej škôlke by som kývla rukou, že ok, nevadí. Ale v súkromnej mi nevracajú peniaze za odhlasene dni. A keď mi takto vyhadzujú dieťa bez príčiny- všetky učiteľky vedia a majú skúsenosť s tým, aký je horúci a aký má problém s prehriatim (to nákazlivé naozaj nie je), tak ma to celkom nahnevá. A ďalšia vec je kašeľ, sopel... Neviem, či niektorá z vás má doma alergika, my máme všetci doma jarné alergie, ja smrkam, kýcham, kašlem, to isté syn aj muž... A všetci užívame lieky na alergiu, ale hold je silná sezóna. A za to mi ho už tiež vrátili. To ho mám odhlásiť zo škôlky na 4 mesiace, kým alergické obdobie prejde? Len za to, že raz za hodinu kýchne či zakasle? Nám ani potvrdenie od alergologicky k ničomu nepomohlo. Vo všeobecnosti teda súhlasím s tým, že choré (nákazlivé) dieťa nemá v škôlke čo robiť. Ale príde mi diskriminačné vylučovať deti, ktoré majú alergiu, nikoho tým neohrozujú a napriek tomu nemôžu byť v škôlke. Ale to je proste o clom nastavení systému. Všetko podľa šablóny, žiadne individuálne pochopenie tých detí. Veď každý sme iný a reagujeme inak. Tak ale to je zasa jedna z tých vecí, prečo mať iba jedno alebo žiadne dieťa. Lebo stačí, že sa dieťa narodí s alergiou a už je nejakat normálna pracovná disciplína rodiča v háji

jana_eyre_2
4. máj 2022

@elementissa áno, to je pravda, taktiez sa každý kašeľ sopel berie plošné ako choroba a pritom sa to dá odlíšiť.. lenže v našich končinách je každý priesvitny sopel považovaný za chorobu.. môj syn ho má celú zimnú sezónu, u nás v škôlke to učiteľky vedia (doniesla som aj potvrdenie od alergologa) a nemajú problém lebo ma poznajú a vedia že pokiaľ je naozaj chory, do škôlky nejde.. ale sú ľudia čo plošne berú každé zakaslanie či zasmrkanie ako dôvod nevystrcit nos z domu a keď poviem že ide o alergiu tak ma pokladajú za klamárku, čo má samozrejme popudzuje, najmä keď viem čo všetko to obnáša a čím sa borime..

A to prehriatie sa tiež môže stať, zažila som to už u detí.. ale zase 37,1 nie je teplota to by mohli vedieť aj v škôlke a pri prehriati sa to stáva..

na druhej strane prehreje sa ti aj na 37,5 a vyššie? Lebo to už je dosť veľa ak ano.. dostatočne dbajú na pitný režim?

dada0902
4. máj 2022

Bohužiaľ nemal sa tak zachovať je smutné ze takto rodič vybehne a nenapadne ho ze to dieťa by malo byt pre neho dôležitejšie a treba si ho zobrať domou a postarať sa ono keď je choré od toho je rodic a nie učiteľ v škôlke tam majú iné starosti a určite už ráno o tom vedeli