Vychádzajú dcérke zle roky?

20. jún 2023

Dcérka sa nám narodila koncom októbra 2021. Čiže 3 roky bude mať v októbri 2024, co je o rok aj niečo. Uvažujem, ze ako to funguje, ze ci už budúci máj treba riešiť prihlášku, a ci ju do škôlky vezmú od septembra 2024, aj keď ešte nedovrsi 3 roky. V rodine mi všetci hovoria ze vraj jej "zle vychádzajú roky" ci co, no, neviem co to znamená, ale dúfam ze kvôli tomuto nebude musieť čakať ďalší rok, aby nastúpila až v 2025.... Poradte dievčatá, ako to vlastne je?

tomikejt
20. jún 2023

Záleží od škôlky či budú mať voľné miesta. Môj je január 2021 a ide do škôlky teraz od septembra ako 2 a pol ročný. Každopádne určite prihlášku podaj budúci rok.

matullienka
20. jún 2023

Áno budúci rok podaj prihlášku ak bude miesto tak ju vezmú

sissy27
20. jún 2023

Ze zle vychadzaju roky znamena, ze do skoly ti ju vezmu o rok neskor, v septembri nastupi, v oktobri bude mat 7.
Do skolky ti ju vezmu ked bude miesto. Mozu ti ju zobrat aj skor ako dovrsi 3 roky, teda od septembra 2024, ale kludne ti ju nemusia zobrat ani v 2025 ak nebude miesto. Povinne musia zobrat len predskolakov.

viestta
20. jún 2023

Zle vychadzaju roky vsetkym detom, ktore sa narodili v danom roku v septembri, oktobri, novembri a decembri, Znamena to, ze v rocniku nastupu do skoly este nedosiahli 6 rokov aj ked sa narodili v danom roku.
A mozes ju zapisat do skolky, nemusis. To iste pri nastupe do ZS. moze nastupit do skoly pred dovrsenim veku 6 rokoc alebo o rok neskor v septembri

anavixy
20. jún 2023

Do skolky by ju zobrat mohli/mali, ak budu mat miesto, do skolky pojde o rok neskor.

lentak1223
20. jún 2023

Ja mám dve staršie,ktorým zle vychádzajú roky. Žiadosť daj o rok a uvidíš. Mne zobrali od septembra aj decembrovú aj septembrovú😉

doriiis
20. jún 2023

Tak jak píšu...podaj prihlášku,uvidíš.Moj syn je tiež októbrový,do škôlky išiel mesiac pred 4 tými narodkami.A do školy tiež o rok neskôr.

autor
20. jún 2023

@doriiis a ty si šla do prace keď mal3? Ako ste ten jeden rok riešili prosím?

ikonica
20. jún 2023

Moja starsia je novembrova a do skolky mi ju vzali este ked nemala 3... Takze urcite ju prihlas... Zalezi od samotnej skolky, ci bude mat miesto .. s dcerou chodi aj dievcatko, krore malo 3 roky az v marci a zobrali ju...

doriiis
20. jún 2023

@autor....ja som pracovala,odkedy mal môj syn jeden rok.Takze u nás to bolo vyriešené úplne inak

h2
20. jún 2023

Záleží od škôlky, niektoré prijímajú takéto deti už od septembra, iné až po dovŕšení 3 rokov, ale prijatá by mala byť aj tak (ak má škôlka miesto), s tým, že nastúpi až ako 3 ročná.

jesenzima
20. jún 2023

Môj je decembrový a do škôlky pôjde v septembri. Dcéra januárová išla do škôlky v januári ... Poznám prípad, kedy vzali do škôlky dieťa, ktoré malo necelých 2,5 roka ... Takže prihlášku daj normálne, ak bude miesto, môžu ti ju vziať ....

viky_21
20. jún 2023

Moj maly je tiez koniec Oktobra 2021 a davam prihlasku do skolky dalsi rok v Maji. A ano zle roky jej budu vychadzat pretoze nepojde do skoly ako 6r ale ako 7r. Pretoze bude mat 6r v Oktobri a skolsky rok zacina v Septembri a tam je tusim podmienka, ze dieta musi dosiahnut 6r do Augusta

euka210
23. jún 2023

Ked je miesto v skolke, tak zoberu...ja mam oktobroveho a aj svagrina a sli na necele 3r. Ale vo velkych mestach, kde je naval deti a malo volnych miesf, nemusia dieta prijat. Musis si zistit ako to je vo vasom okoli. Treti je januarovy a siel do skolky v januari ked mal 3r.

simonkacollins
18. jan 2024

@euka210
Môžem sa opýtať k téme ☺️. Ak ste šli do škôlky v januári, prihlášku ste dávali normálne v máji? A napísali ste, že dovŕšite 3 roky v januári 🤔?

luliu
18. jan 2024

@simonkacollins syn je tiež január, dávala som prihlášku v máji, nevzali ho a potom som sa bola pýtať v decembri a vzali mi ho od januara

simonkacollins
18. jan 2024

@luliu aha rozumiem ☺️. Tiež to budeme riešiť, teraz sme mali v januári 2 roky. Tak uvidíme ☺️. Ďakujem, za odpoveď