Vstup do škôlky od 29.11.2021

28. nov 2021

Ahojte, naša škôlka vydala pokyn, že od zajtra môžu vstúpiť do zariadenia iba rodičia v režime OP. je to tak aj u vás? ďakujem

muminka27
28. nov 2021

My od zaciatku skolskeho roku nosime deti do skolky len k dveram a poobede od dveri vyzdvihneme.

olivnik
28. nov 2021

Ano, pracujem v mš

ckatka
28. nov 2021

Áno je nejaké usmernenie. Aj naša škôlka nás prave o tom informovala. Ale keďže sme aj O aj P, je mi to jedno.

zltadanka
28. nov 2021

@olivnik a kde je take usmernenie ?? Len tak zo zaujmu, my sme sice ockovany ale viem ze vela rodičov nie je

spinoza
28. nov 2021

Ale rodič nie je cudzia osoba, je to zákonný zástupca, vo vyhláške sa píše o cudzej osobe.

zltadanka
28. nov 2021

@spinoza presne toto som citala aj ja ze cudzie osoby nie rodicia 🤔

zafir01
28. nov 2021

Toto si opäť každá škôlka vzala po svojom.. Naša škôlka ma vstup ako doposiaľ. Čiže všetci. Lebo rodicia nie sú cudzia osoba.
Hoci podľa mňa sa ta cudziu považuje jazdy, kto nie je zamestnancom,ci návštevníkom (žiakom) ms.
Ale to je môj súkromný výklad.
Naokolo veľa škôlok. Ktoré idú fungovať podka OP. Ale sú aj ďalšie, ktoré fungujú ako doposiaľ.
Bolo by dobre, to lepšie špecifikovať

zltadanka
28. nov 2021

@zafir01 tiez myslim, ze si to kazda MS vylozila podla seba, by ma zaujimalo co ten neockovany rodic co nema mu kto zaniest dieta si ho necha doma? Daju mu OCR alebo co 🤦 nejak nedomysleli 😁

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
28. nov 2021

k tomu by sa mal vyjadriť niekto z ministerstva... a nie že čo MŠ to svoje pravidlá...😉

nikaeli
28. nov 2021

@spinoza my teda do škôlky nemôžeme.. pri dverách nik stáť nebude.. máme si zabezpečiť niekoho známeho alebo ostať doma.. sme obaja pracujúci.. sama som učiteľka a do práce idem s testom, vlastné dieťa ale do škôlky odniesť nesmiem.. čo je toto za somarina??

nikaeli
28. nov 2021

@deti95060810 je to v Školskom semafore

autor
28. nov 2021

@spinoza veď presne to. V školskom semafore je pojem rodič jasne definovaný, teda na účely jeho výkladu sa rodič za cudziu osobu nepovažuje. Navyše, opačný výklad odporuje uzneseniu vlády, kde medzi výnimkami je sprevádzanie dieťaťa do školského zariadenia zákonným zástupcom a nie je tam uvedené, že iba v režime OP.

ludinka
28. nov 2021

Naša škôlka funguje tak že, režim pre rodičov je OTP....keďže do práce treba test tak je to v pohode, nezamestnaný nech nechajú deti doma

zafir01
28. nov 2021

@ludinka mňa sa to síce netýka, no napr u nás v triede je väčšina otcov živnostníkov, matky už pomenej. Živnostník nie je povinný sa držať OTP. Ak si robí napr doma v stolárske dielni...
A ja by som nechala doma deti v prvom rade ženám, ktoré berú pandemicky rodičak

magdalenkad
28. nov 2021

No u nás na stránke školy a škôlky to je jasne napisane:
Vstup zákonným zástupcom a cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa...
Čiže ako som čítala vyšsie, s neg. testom by som neprešla...

ludinka
28. nov 2021

@magdalenkad no každý si to vysvetľuje podľa seba....

olivnik
28. nov 2021

@spinoza lenže vyhláška myslí cudziu osobu zrejme toho kto priamo nenavatevuje ms alebo v nej nepracuje. Neviem.. Ja tieto blbosti nevymyslam..

magdalenkad
29. nov 2021

@ludinka ved áno, podstatne je, čo je priamo napísané na strankach zariadenia...