Ahojte, naša škôlka vydala pokyn, že od zajtra môžu vstúpiť do zariadenia iba rodičia v režime OP. je to tak aj u vás? ďakujem
Ano, pracujem v mš
Áno je nejaké usmernenie. Aj naša škôlka nás prave o tom informovala. Ale keďže sme aj O aj P, je mi to jedno.
Ale rodič nie je cudzia osoba, je to zákonný zástupca, vo vyhláške sa píše o cudzej osobe.
Toto si opäť každá škôlka vzala po svojom.. Naša škôlka ma vstup ako doposiaľ. Čiže všetci. Lebo rodicia nie sú cudzia osoba.
Hoci podľa mňa sa ta cudziu považuje jazdy, kto nie je zamestnancom,ci návštevníkom (žiakom) ms.
Ale to je môj súkromný výklad.
Naokolo veľa škôlok. Ktoré idú fungovať podka OP. Ale sú aj ďalšie, ktoré fungujú ako doposiaľ.
Bolo by dobre, to lepšie špecifikovať
k tomu by sa mal vyjadriť niekto z ministerstva... a nie že čo MŠ to svoje pravidlá...😉
@deti95060810 je to v Školskom semafore
@spinoza veď presne to. V školskom semafore je pojem rodič jasne definovaný, teda na účely jeho výkladu sa rodič za cudziu osobu nepovažuje. Navyše, opačný výklad odporuje uzneseniu vlády, kde medzi výnimkami je sprevádzanie dieťaťa do školského zariadenia zákonným zástupcom a nie je tam uvedené, že iba v režime OP.
Naša škôlka funguje tak že, režim pre rodičov je OTP....keďže do práce treba test tak je to v pohode, nezamestnaný nech nechajú deti doma
No u nás na stránke školy a škôlky to je jasne napisane:
Vstup zákonným zástupcom a cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa...
Čiže ako som čítala vyšsie, s neg. testom by som neprešla...
@magdalenkad no každý si to vysvetľuje podľa seba....
@ludinka ved áno, podstatne je, čo je priamo napísané na strankach zariadenia...
My od zaciatku skolskeho roku nosime deti do skolky len k dveram a poobede od dveri vyzdvihneme.