Vstávanie do škôlky

chiarabarbora
6. jan 2025

Ahojte maminy.
Máme dlhšie už problém s ranným vstávaním do škôlky 🤦
Ja na 07:50 musím byť v práci. Čiže malého musím na 07:30 zaniesť do škôlky.
Nuž teda vstavame 06:30 .
Ale stále sa nevieme dopracovať k poriadnemu režimu.
Malému sa ráno vstávať nechce . Stále zameškáme a už neviem ako si poradiť s tým 🤦
Skúšala som ho i skôr dávať spať 19:00 ale aj tak ráno ho dostať s postele je umenie .
Malý ma 3 a pol roka .
Ďakujem za rady a tipy 😁😁🤍🤍

ivangeline
6. jan 2025

Všetko si správ čo ti treba. Zobuď ho, dať pár min a pomôž s obliekaním a obuvanim. Daj napiť. Cestou niečo zje.

jumama
6. jan 2025

Ked do tmy sa zle vstava, ked sa budu predlzovat dni, bude to urcite lepsie. Skuste si vecer uz nachystat veci na kopku, co si rano oblecie. Celkovo ked byva rano taka zima, deti to moc rady nemaju, z emusia byt naobliekane ako cibulky...
Viem si to predstavit, ze to je tazke, nasa vsatavala kludne aj o piatej, ale bojkotovala odchod do skolky, nemala to tam zo zaciatku rada. Cize mozno aj nieco take moze byt, ze on sa tam velmi netesi a preto zdrzuje... Ma tam kamaratov?

koniarova
6. jan 2025

Tak vstávajte 6:10.

petamich
6. jan 2025

Nasmu sa tiez rano nechce vstavat od kedy su tieto zimne rana, budime ho tak, aby sme stihali, ina rada asi neexistuje (zial), vymysla rano, hrat sa chce, obliekanie dlho trva...

ikonica
6. jan 2025

Tiez sa desim toho, ked pojdem onedlho do prace. Mam tam byt o 7h. Skolku otvaraju o 6:30. Teraz vstavaju o cca 7 hod a som rada, ked sa dosuchceme s nervami do skolky do 8:30 (do vtedy je ranny nastup, podotykam ze je jedno ake je rocne obdobie, nechce sa im rovnako stale). Z toho mi vychadza, ze budeme musiet vstavat o 5 alebo lepsie o 4:30 🙃

oceanahory
6. jan 2025

@chiarabarbora Vsetko co sa da priprav este den dopredu vecer, ake saty si obleciete a pod. Rano vstan o 6:00, vychystaj sa do roboty a nasledne neskor zbud syna a uz sa venuj iba jemu. Okrem toho manzel nema priestor rano pomoct?

kikusenka1
6. jan 2025

To len moje decko bláznivé vstava 5.15?😂

mirka193
6. jan 2025

Vstávam o 5.10, pripravím seba + raňajky, 5.30 budím deti, 6.20 vyrážame a o pol 7 sú v škôlke. Ja na 7 mu v práci.

chiarabarbora
autor
6. jan 2025

@jumama ide do novej. 🙂 bol tam už jeden deň je to ok zatiaľ časom možno bude hádam rád vstávať 😁

chiarabarbora
autor
6. jan 2025

@ikonica tak to bude masaker teda ja nie som ranné vtáča a teraz po materskej do práce zvykať si po dlhom čase znova na prácu plus ranný zhon.
Snáď pár týždňov a budeme na to všetci zvyknutý hádam

chiarabarbora
autor
6. jan 2025

@oceanahory manžel uz o 5 fici do práce ani sa nejedná o stíhanie všetkého ako o to aby som vedela syna zobudiť a nemotkali sa a každý prišiel na čas ja do práce on do škôlky 🤦

ivangeline
7. jan 2025

@kikusenka1 ale vstáva do škôlky? 🙂

mima172
7. jan 2025

@chiarabarbora Ťažko poradiť, musíš si to len sama lepšie nastaviť. Moja dcéra chodí do škôlky druhý rok, prvý rok sme mali často nestíhačky, no už sme si nasli systém. Máme to cca rovnako, budík na 6:30 a z domu ideme 7:20 až 7:30. Ja ju motivujem, niekomu sa to asi nebude páčiť, no motivujem ju tým, že keď sa do 7 pekne oblečie, vypije si mlieko (áno, má takmer 5r ale je mliekomil), tak sk môže pozrieť 10 minut rozprávku. 7:15 umývanie zubov, obliekanie a ide sa. Iné ako striktné dodržiavanie času sa poradiť nedá. Keď je "šuchtavá", tak nemá rozprávku, čiže sa snaží. S obliekaním jej pred školkou nepomáham od nástupu do škôlky, čiže vie, že musí makať ak chce to, čo ju teší. Par x sa dlho valala v posteli, dlho jej trvalo obliekanie a rozprávka preto nebola, tak bol aj plač, no nepovoliť je základ a ide to.

kikusenka1
7. jan 2025

@ivangeline ano. Mame ju 5 minút od domu takže vy mohol kľudne ešte spat😂

ikonica
7. jan 2025

@kikusenka1 my mame 7 min od bytu, ale tak ked obliekanie trva pol hodiny, jedenie dalsia pol hodina a konecne vypadnutie z bytu dalsia polhodina 🤦🤷😁

11bodka11
7. jan 2025

Moje deti vylezu z postele 7:20 a 7:40 uz vyrazame z domu.

kikusenka1
7. jan 2025

@ikonica nám to trvá cca 30 minút obliekanie a raňajky . Len to vstavanie je strašne pre mňa. Horšie ako do roboty 😂

ikonica
7. jan 2025

@kikusenka1 ach tak to mas super, ze do polhodky ste ready... Ja asi zrusim nervy kym dojdem do roboty...

lenjaja84
8. jan 2025

@chiarabarbora o ktorej chodi vecer spat?

karinly
10. jan 2025

My vstávame o 7, malého budím o 7:15. 7:45 odchádzame do školy a to každé ráno chystám desiatu. Bolo to tak, aj keď chodil do škôlky. Nikdy sme problém nemali.