Najde sa tu prosim niekto, kto riesil nieco podobne? Moje dieta bolo v novembri v skolke den. Po troch tyzdnoch choroby od polky oktobra som ju dala do skolky zdravu. V ten den mali nahradny termin fotenia a podla slov dietata boli v skolke na tu chvilu fotenia pritomne aj deti, ktore prisli vyslovene len na fotenie, lebo inac boli doma z dovodu ochorenia. Jednoducho ucitelky umoznili prist na chvilku aj choremu dietatu na fotenie. Inac maju ranny filter a chore dieta do skolky nevezmu. A ja si myslim, ze to mohol byt dovod (ale ani nemusel), preco moje dieta o dva dni na to bolo zasa chore a uz viac skolku v tom mesiaci nenavstevovalo (druhy den mali riaditelske volno). Podla pravidiel je mozne poziadat o vratenie skolneho, ak dieta nenavstevuje skolku cely kalendarny mesiac. Riesili ste niektora ziadost o aspon ciastocnu kompenzaciu? Chapete snad moje rozhorcenie, ak mam zaplatit za jeden den v skolke plne skolne a este aj 5 nasobny poplatok za stravu, ale ten az tak neriesim. Ma vobec zmysel obratit sa na zriadovatela? Tiez si nechcem nejakym 'sprtanim sa' pohnevat osadenstvo skolky, lebo zrejme tam raz nastupi aj mladsie dieta. Riesili ste cosi podobne? Mam sa na to vykaslat alebo este cosi skusat?
@pe_mi tak moje je este stale doma a bude cely december takze za ten mi vratia, len ten november ma stve.
A keby si sa len pekne opýtala? Vieš, v takom priateľskom duchu, áno-super, nie-okej
Veď v tých škôlkach/školách je to teraz ako vo Vyšných Hágoch ... každé druhé dieťa soplí, chrchle, odtiaľ len utekať ... niektoré sú doma, iné matky bez výčitiek svedomia dajú takéto dieťa do kolektívu ... to, že tam na chvíľu/na fotenie dovedie matka choré dieťa je, aspoň za mňa, úplne irelevantné ... zažila som to ... a vôbec som to neriešila ... nevyriešila by som nič ... ako dokážeš, že práve to choré dieťa, ktoré prišlo z domu na fotenie, nakazilo to Tvoje?
Ved prines potvrdenie od lekarky, ze je chora. Ja som tak priniesla a vratili mi peniaze.
@muchacici ano pytala som uciteliek sa a vraj sa to neda, lebo zriadovatel to tak ma stanovene. No zvazujem, ze sa este opytam aj priamo zriadovatela, ci neexistuje nejaka 'vynimka' 🙈
@dzulli1980 ano ved preto som to napisala tak, ze nedokazem, ze prave ta 'zuzka' co tam nemala chora co robit na nu kychla a prave od nej sa to moje nakazilo 😁
a to je ake 5 - nasobne stravne ?...ma prekvapuje, ze to ti nevadi, ale skolne ano...ak dieta bolo aspon jeden den z mesiaca v MS platis plnu sumu, treba si pozriet VZN, isto to tam mate jasne zadefinovane
Áno, tiež si myslím, lebo vieš, učiteľka ti to nemôže podľa predpisov odobriť. Ale keď pôjdeš za zriaďovateľom a vysvetlíš situáciu, prípadne dáš nejaké potvrdenie od lekárky, tak možno... uvidíš 🙄 Ako som vravela, v priateľskom štýle ísť sa opýtať 🙂 Áno-áno, nie-nie
@beata_k ano vratia mi za cely mesiac co je chora, cize za december. Ale v novembri bola jeden den a preto nevratia nic, ani keby som neviem ake potvrdenie mala. Ale ked zratam dni choroby november, december a ciastocne januar, kedze nastup je az 8.1. tak to robi suvisle viac ako 60 kalendarnych dni.
Píšete, že v podmienkach je,že nemôže byť ani jeden deň z mesiaca v škôlke, bolo tam jeden deň, čiže podmienku na vrátenie školného nespĺňa. Bodka.
U nas je 30 kalendarnych dni po sebe na vratenie skolneho.
@janka54321 stravne je 50/ mes. Ale z tych 50 je 8 € rezia a ta sa plati pausalne + 42 stravne.. cize ak odoberies co i len jeden den, tak zaplatis 8 + 2,10... Co je oproti standardnym 2,5 na den patnasobne viac...
@muchacici jaj ja som myslela, ze sa mam priatelsky opytat v skolke (co som uz urobila) a ty myslis, ze sa mam opytat zriadovatela. No uvidim, kazdopadne nechcem moc virit vodu ked nemusim, preto sa tu pytam, ci niekto nieco podobne neriesil a ako ne/uspel. Hoci mi vychadza, ze to budem zbytocne robit a nepohnem s tym.
Nič s tým neurobíš, nič ti nevrátia. Ak je dieťa v škôlke čo i jeden deň, tak platíš poplatok za celý mesiac
tam tiez plati to, ak dieta z mesiaca odoberie co i len jeden obed, tak platis plnu reziu...takze tvoje vyjadrenie 5 - nasobne stravne je nespravne a zavadzajuce...zbytocne sa pojdes stazovat, su raz stanovene pravidla, ktore su zakotvene vo VZN a tie jednoducho platia..zapisom dietata s tymito podmienkami suhlasis a bodka
@luci88nka aj my to tak mame v ziadosti, ze 30 kal dni po sebe, ale 'hacik-nehacik' je v tom, ze tych 30 dni musi byt v ramci jedneho kal.mesiaca. cize ak dieta maroduje aj 65 dni za sebou v ramci 3 mesiacov, tak sa mu nevratia 2 skolne, ale len jedno...
@janka54321 s tými obedmi to celkom nechápem.ved spätne jej vrátia peniaze,či?odhlasi dieťa zo stravy.tak myslíte,že v daný mesiac to aj tak bude musieť zaplatiť..či ako to myslíte s tou stravou
@luliu tiez si myslim, ale skusila som sa aspon opytat, ci niekto nenatrafil na vynimku.
@pe_mi rezia sa nevracia, ak bolo dieta jeden den pritomne a odobralo stravu
mna by zaujimalo ze o aku sumu sa jedna.
Neexistuje výnimka, také sú pravidlá
@janka54321 na stravne sa ani nestazujem, to beriem, mna stve to skolne, preto som pisala, ze to neriesim aj ked je to vela za jeden den...
ja som ta len poopravila vo vyske stravneho, ze je 5 - nasobne, co samozrejme neni ...to je zavadzajuce a co sa tyka skolneho nato som ti odpovedala
Tak potom radšej nie, ako vravíte, to sú pravidlá, ten jeden deň tam dieťa bolo a nikto nie je ochotný to zvážiť, tých 15 eur oželieť
@bbebe no pre niekoho je mozno smiesne dat za jeden den v skolke cez 30 eur (ano viem, inde sa plati aj viac) Ale pri dnesnych cenach vsetkeho platit cez 30 eur za 'nic' je dost (plus neratam sem este tych 10 eur za stravu za keden den)
Ok zaver. Nerypem v tom, zakusnem si do jazyka a ide sa dalej.
@janka54321 ano chapem, beriem to.
@muchacici tak je to viac ako 15... Ale keby mi vratili aspon polovicu, tak predsa by to bola aspon nejaka kompenzacia.
Ale uistili ste ma tu vsetky, ze nema venu sa v tom rypat. Ak uz tak byt rebalo poriesit tie pravidla pre odpustenie a to by sa asi muselo ozvat viac ludi u zriedovatela. Proste to bola len smola, ze to tak vyslo 🤷
za 30 eur by som sa veru "nehadala". chapem ze to moze byt pre niekoho vela za jeden den v skolke. ale pokial sa to stalo len raz a nie pravidelne kaslala by som na to.
Ahoj,no nepochodiš.nesmie naozaj ani jeden deň navštíviť.my sme tento mesiac našťastie nestihli navštíviť ani jeden deň.nakolko sa rozmohol covid .ale škôlka frči ďalej.ja som svoju nedala ,veď aj načo.
Našťastie sme už chybali posledný deň novembrový (štvrtok)tak som nemusela platiť za december