Vrátenie poplatku za jasle. Máme na to nárok?

zuzana923
28. sep 2010

Ahojte, od 9/2009 do 9/2010 som platila synovi súkromné jasle v BA cca 300,- so stravou. V mesiaci 9/2010 ném ponúkli uvoľnené miesto do škôlky - tak sme to využili - druhá šanca by už nebola. V jasliach som syna rtiadne odhlásila a žiadala o vrátenie 1/2 poplatku, pretože malý tam chodil len 2 týždne. Majiteľka jaslí je zároveň riaditeľkou štátnej škôlky - v tej istej budove. Odmieta nám sumu vyplatiť (poslala som jej písomne žiadosť), hoci v internom poriadku jaslí sa nehovorí nič o tom, že by sa takáto možnosť nedala využiť. Syn nastúpil do úplne inej škôlky - táto pani riaditeľka umelo drží deti aj po dovŕšení 3 rokov v jasliach a prihlášky do jej škôlky záhadne miznú - naša bola zaevidovaná až na 3x a to až na moje naliehanie. Myslím si, že nárok na vrátenie časti školného máme, pretože aj prvé 2 dni v septembri boli v jasliach 2 deti a v ich triede práve robili plastové okná, takže tie chúďatká boli v prachu a špine s nahádzanými vecami- takže neboli splnené ani základné hygienické potreby. Táto pani sa vyjadruje, že nárok nemám, lebo syn tam chodil 11 dní - čo je viac než polovica mesiaca (september má 20 pracovných dní) - hoci tie 2 dni v sklade by som ako riadne dni nenazvala. Máte podobnú skúsenosť, podarilo sa Vám dostať peniaze naspäť? Sme mladá rodina a nie sme na tom finančne tak úžasne, aby som zo seba robila granda a nechávala im peniaze len tak.

jaaty
28. sep 2010

Ahoj, naša Hanka chodí do súkromnej škôlky a v zmluve uzavretej na rok sa jasne píše, aká je výpovedná lehota pri odhlásení dieťaťa (1 mesiac) a zároveň, kedy a koľko sa odpočítava ak je napr. dieťa dlhodobo choré.
Musíš mať predsa podpísanú zmluvu, tak kukni tam 😉

zuzana923
autor
28. sep 2010

V našej sa píše len o tom, že nárok na zľavu vzniká v prípade ak dieťa bolo choré 3 a viac týždňov a to musíš doniesť potvrdenie od lekárky. Dokonca mi neuznali potvrdenie, lebo tam nebola diagnóza - hoci na to nemajú nárok sa pýtať. Dokonca mi nezľavili ani ked sme boli 2 týždne v nemocnici na infekčnom - s podozrením na salmonelu - malý mal vtedy rotavírus a pneumokoky - donieslo to dieťa, ktoré začalo v jasliať vracať 30 minút po príchode a bolo tam celý deň - všetky deti vtedy ochoreli.
Nič sa nepíše nikde o tom ako dieťa odhlásiť, ani ako postupovať. No uznaj sama, nechala by si im svoje peniaze? Už len z princípu.