Ahojte je tu nejaká maminka ktorej zobrali trojročné dieťatko do škôlky? Vrakuňa a Podunajské Biskupice. Začiatkom roka sa sťahujeme na Bieloruskú a dcéra ma 3 roky vo februári a je prijatá k nám do škôlky na dedinu kde teraz bývame ale žiaľ okolnosti sú aké sú a budeme sa musieť sťahovať. Chcem vedieť či mám šancu trojročné dieťa vôbec dostať do škôlky. A či je jedno výber škôlky alebo berú iba podľa bydliska? Ďakujem moc
@lenka.25 to je super správa takže si môžem vydýchnuť a požiadať aj o škôlku čo najďalej od pentagonu? Veľmi pekne ďakujem za informáciu 🥰
moja chodila na Kaméliovú , čo je hneď pri Pentagone a nemala som jedinú zlú skúsenosť . Aj ihrisko pekné , aj strava fajn, ani s romami tam nebol problém
@lenka.25 mňa kolegyňa čo tam ani nebýva je z Dúbravky hovorila najhoršie scenáre na svete že budú v škôlke striekačky cez plot a podobne takže som rada za reálnu skúsenosť veru 🙂 ako sa vám tam býva? Veľa ľudí mi povedalo či som normálna keď tam ideme bývať s deťmi ale ja teda neviem mne sa tam aj páči je tam všetko blízko a ceny bytov o 20% lacnejšie ako inde... My ideme bývať hlavne kvôli cenám bytov že je lacnejšie
ja som pôvodne z Ružinova, muž z Petržalky a išli sme tam bývať hlavne kvôli práci - kúsok odtiaľ cca 5 minút autom pracujeme a keď som si predstavila sa z Petržalky ešte pred desiatimi rokmi každé ráno trepať cez prístavný most a byť hodinu v kolóne až ma pot oblieval . Takže sme začali hladať bývanie tam, aj keď môj muž absolútne nebol nadšený , v podstate dúfal, že nič nenájdeme a že sama tam nakoniec nebudem chcieť bývať a keď tak, iba na pár rokov , ale sme tam obidvaja veľmi spokojní a momentálne absolútne nemáme dôvod sa odtiaľ odsťahovať
@lenka.25 veľmi pekne ďakujem za takúto kladnú recenziu, je mi vzácnejšie počuť info od niekoho kto tam býva ako od ľudí čo sú z iných častí a len krútia hlavami že prečo tam ideme 😀
ja čo som sa tohonapočúvala a tiežod kamošku čo je z Dúbravky, pár krát u nás bola a hneď sama skonštatovala, že kludne by si tu aj ona kúpila byt . My sme mali samozrejme dopredu stanovené presné lokality, kde v žiadnom prípade nebudem kupovať , tam sme ani nepozerali , aj keby by tam bola nehnuteľnosť zo zlata , ale to si myslím, že v každej mestskej časti sa také nájdu . Napríklad môj muž povedal, že sa mu tu oveľa lepšie býva ako v Petržalke . a máme tu aj veľa kolegov , tiež "prisťahovalcov " z iných štvrtí a nepoznám nikoho , kto by svoje rozhodnutie ľutoval
@lenka.25 a akým lokalitam sa teda vyhýbať? My ešte nemáme zaplatenú rezerváciu takže môžeme ísť pozerať aj mimo Bieloruskú a nechám si veru poradiť ktoré ulice nie 🙂 viem že Stavbárska NIE 🙂
No napríklad aj Bieloruskú sme hneď vylúčili , vlastne všetky ulice čo sú tak usadené do tých kruhov sme nechceli . Stavbársku to je jasné a nechceli sme už ani tie úplne okrajové ako je Kríková a mpriamo tie bytovky nad tou pešou zónou a ani priamo pri Tescu . ak nepoznáš Vrakuňu , ono je fajn sa tam ísť pár krát poprechádzaš a sama uvidiš , čo už teda je za hranicou tvojej tolerancie 😀
Teraz deti priraduju podľa ulíc trvalého bydliska, tak zoberú tam kam patris. Iba ak majú voľné miesto tak potom možno zoberú kam budeš chcieť.
Vo Vrakuni už pár rokov prijímajú všetky deti , ktoré dovŕšia 3 roky, dokonca brali aj od 2,5 roka