Vrakuňa a Podunajské - prijatie trojročného dieťaťa do škôlky

9. sep 2022

Ahojte je tu nejaká maminka ktorej zobrali trojročné dieťatko do škôlky? Vrakuňa a Podunajské Biskupice. Začiatkom roka sa sťahujeme na Bieloruskú a dcéra ma 3 roky vo februári a je prijatá k nám do škôlky na dedinu kde teraz bývame ale žiaľ okolnosti sú aké sú a budeme sa musieť sťahovať. Chcem vedieť či mám šancu trojročné dieťa vôbec dostať do škôlky. A či je jedno výber škôlky alebo berú iba podľa bydliska? Ďakujem moc

lenka.25
9. sep 2022

Vo Vrakuni už pár rokov prijímajú všetky deti , ktoré dovŕšia 3 roky, dokonca brali aj od 2,5 roka

autor
9. sep 2022

@lenka.25 to je super správa takže si môžem vydýchnuť a požiadať aj o škôlku čo najďalej od pentagonu? Veľmi pekne ďakujem za informáciu 🥰

lenka.25
9. sep 2022

moja chodila na Kaméliovú , čo je hneď pri Pentagone a nemala som jedinú zlú skúsenosť . Aj ihrisko pekné , aj strava fajn, ani s romami tam nebol problém

autor
9. sep 2022

@lenka.25 mňa kolegyňa čo tam ani nebýva je z Dúbravky hovorila najhoršie scenáre na svete že budú v škôlke striekačky cez plot a podobne takže som rada za reálnu skúsenosť veru 🙂 ako sa vám tam býva? Veľa ľudí mi povedalo či som normálna keď tam ideme bývať s deťmi ale ja teda neviem mne sa tam aj páči je tam všetko blízko a ceny bytov o 20% lacnejšie ako inde... My ideme bývať hlavne kvôli cenám bytov že je lacnejšie

lenka.25
9. sep 2022

ja som pôvodne z Ružinova, muž z Petržalky a išli sme tam bývať hlavne kvôli práci - kúsok odtiaľ cca 5 minút autom pracujeme a keď som si predstavila sa z Petržalky ešte pred desiatimi rokmi každé ráno trepať cez prístavný most a byť hodinu v kolóne až ma pot oblieval . Takže sme začali hladať bývanie tam, aj keď môj muž absolútne nebol nadšený , v podstate dúfal, že nič nenájdeme a že sama tam nakoniec nebudem chcieť bývať a keď tak, iba na pár rokov , ale sme tam obidvaja veľmi spokojní a momentálne absolútne nemáme dôvod sa odtiaľ odsťahovať

autor
9. sep 2022

@lenka.25 veľmi pekne ďakujem za takúto kladnú recenziu, je mi vzácnejšie počuť info od niekoho kto tam býva ako od ľudí čo sú z iných častí a len krútia hlavami že prečo tam ideme 😀

lenka.25
9. sep 2022

ja čo som sa tohonapočúvala a tiežod kamošku čo je z Dúbravky, pár krát u nás bola a hneď sama skonštatovala, že kludne by si tu aj ona kúpila byt . My sme mali samozrejme dopredu stanovené presné lokality, kde v žiadnom prípade nebudem kupovať , tam sme ani nepozerali , aj keby by tam bola nehnuteľnosť zo zlata , ale to si myslím, že v každej mestskej časti sa také nájdu . Napríklad môj muž povedal, že sa mu tu oveľa lepšie býva ako v Petržalke . a máme tu aj veľa kolegov , tiež "prisťahovalcov " z iných štvrtí a nepoznám nikoho , kto by svoje rozhodnutie ľutoval

autor
9. sep 2022

@lenka.25 a akým lokalitam sa teda vyhýbať? My ešte nemáme zaplatenú rezerváciu takže môžeme ísť pozerať aj mimo Bieloruskú a nechám si veru poradiť ktoré ulice nie 🙂 viem že Stavbárska NIE 🙂

lenka.25
9. sep 2022

No napríklad aj Bieloruskú sme hneď vylúčili , vlastne všetky ulice čo sú tak usadené do tých kruhov sme nechceli . Stavbársku to je jasné a nechceli sme už ani tie úplne okrajové ako je Kríková a mpriamo tie bytovky nad tou pešou zónou a ani priamo pri Tescu . ak nepoznáš Vrakuňu , ono je fajn sa tam ísť pár krát poprechádzaš a sama uvidiš , čo už teda je za hranicou tvojej tolerancie 😀

adalmba
9. sep 2022

Teraz deti priraduju podľa ulíc trvalého bydliska, tak zoberú tam kam patris. Iba ak majú voľné miesto tak potom možno zoberú kam budeš chcieť.