Voľno od škôlky

2. feb 2023

ahojte, chcem sa opytat… ked ste mali/mate deti v skolke ( nie predskolakov) nechavali ste si ich doma aj z inych dovodov ako z dovodu choroby? napr ze ste si spravili vylet, alebo prisla babka atd? ak ano, ako to brali tie deti, nevymyslali potom aj ine dni ze sa im do skolky nechce? dcera sa v podstate len adaptuje, po chorobach chodi v podstate prvy krat dva tyzdne vkuse … len jeden den z tych dvoch tyzdnov som si ju nechala doma lebo mala zachripnute hrdlo a trochu sople ale nic vazne tak na dalsi den som ju dala zas, ale tym ze teraz tam chodi uz dlhsie tak sa jej tam chodi coraz horsie, vcera sa v satni lucila s placom a dnes uz ked odchadzala z domu mala na krajicku… bude chyba nechat ju zajtra ked pride babka?

pribinak
2. feb 2023

Daj ju aspoň na doobedie, naučí sa a zvykne si že ráno sa vstáva do skolky

veronikaszabova
2. feb 2023

Jasne, nechavala som ich doma aj mimo onemocnenie - ked sme sli na vylet, k babke, na nakupy,..

simona20201309
2. feb 2023

Určite to nebude chyba. Užite si deňs babkou, kým sa to dá. V ZŠ sa to už nebude dať.

beata_k
2. feb 2023

Nechaj ju s babkou. Takych "opatovnych zvykaciek" na skolku bude este vela

nika23t
2. feb 2023

Ojojoj, najstaršia bola viac doma ako v škôlke, nejako to neprezivala, vždy to bolo odkomunikovane. Vopred som jej povedala, že ostane doma toľko a toľko, a ze potom opäť pôjde do škôlky. Nebol problém. Pri mladšej som už chodila do prace, ale vždy, keď som bola doma, nechávala som doma aj dcéry. Takto nám to vyhovovalo a ony sa vždy tešili.

simonaniky
2. feb 2023

Tiež nechávam syna doma občas , ak to situácia dovolí, že mám voľne doobedie, alebo otec. Zakial sa da. Ak bude v škole, tak si to už nebudem môcť dopriať 🙂 a vlastne ani potom, cely život už bude MUSIEŤ

andrea_82
2. feb 2023

nechávala som syna doma len vtedy, ak bol na to vážny dôvod. Nebral si zo škôlky "dovolenku". Ale my sme všetci chodili do práce, voľno sme si šetrili na dni prázdnin.

zuzanaete
2. feb 2023

Starsi mohol mat ten luxus, ze maval volno aj mimo prazdnin. Zacala som to robit, az ked bol lepsie zvyknuty na skolku a v dni, kedy som ja urcila. Nie, ze rano sa mu nechcelo ist, tak zostal doma. Zostaval doma zvycajne 1x do tyzdna.

autor
2. feb 2023

a ucitelky v pohode? lebo ja mam niekedy pocit ze aj ked je chora mi neveria

autor
2. feb 2023

ale to bude asi tym ze mala nastupit v septembri ale koli novemu prirastku a chorobam som ju nechala doma a odhlasila takmer na cely polrok

kris_tin257
2. feb 2023

My doma malého nenechavame cez týždeň, každý víkend chodíme na výlety, babka ho občas berie po škôlke a je vtedy s ňou a starkí za ním chodia na víkend. Škôlku mu brat nebudem, veľa mu dáva ma tam kamarátov a rád tam chodí bolo by to u nás na škodu ho odtiaľ brat kvôli výletom ktoré môžme absolvovať cez víkend 😊

canis_lupus
2. feb 2023

Ja pracujem niekedy aj víkend, takže si syna nechávam doma kľudne len tak hocikedy 😀 Kľúčové je oznámiť mu vždy deň dopredu a potom ešte aj v ten deň ráno, či bude doma alebo v škôlke. Raz ho bral muž k zubárovi a asi mu zabudol povedať, že potom pôjde do škôlky ešte, syn očividne čakal, že pôjde domov a v šatni urobil scénu, prvý a posledný raz za jeden rok, čo tam chodí 😁 Inak nebol problém, max len povie, že nechce ísť do škôlky a my mu povie, že musí, lebo my ideme obaja do práce a v pohode ide 🤭

memma
2. feb 2023

Ostávali doma aj mimo choroby. Aj keď sa nám nechcelo vstávať, alebo často sme chodili na predĺžené víkendy alebo k nasim

dzina007
2. feb 2023

my sme nechavali doma hocikedy...ked prisli stari rodicia.... ked chceli ist na tyzden k starkym, predlzit si vianocne ci velkonocne prazdniny..
vzdy som vravela nech si ten cas uzivaju lebo ked pride skola uz to tak easy nebude...

lulu0123
2. feb 2023

Jasne,hocikedy som ich nechala doma.Teraz je najstarsia prvacka a je mi luto za tym obdobim,kedy sme sa hocikedy rozhodli a ostali sme doma,alebo isli na vylet,lyzovacku,predlzili si pobyt u starych rodicov.S navratom nikdy nebol problem.Deti skolku miluju.Ale obcas si radi urobia volno.
Cez jarne prazdniny napriklad letime na dovolenlk,takze skolkarku si nechavam doma uz cely tyzden predtym,aby som minimalizovala dovlecenie nejakej choroby.

miriamik77
2. feb 2023

ak je to takto aspon na doobedie by som ju dala do skolky. vies podla mna kazdy necha v pripade potreby a kolko krat len tak dieta doma, no ked je treba tamk tam proste musi ist, len by to teda nemalo byt s placom

thoughtfulweirdo
2. feb 2023

Áno, nechávam doma hocikedy, kvôli výletom, stretnutiam s kamoškami, aj len tak bez dôvodu. Som na RD s mladším, takže stačí, že by ráno povedala, že sa jej tam nechce a zostane doma. Akurát že to sa za 1,5 roka stalo raz, skôr ja ju občas presviedčam, či si nechce jeden deň oddýchnuť od škôlky 😄

akvi
2. feb 2023

Jasné, že som nechavala. Ja škôlku nepovažujem za žiadne terno, ale ako nevyhnutnosť na stráženie detí. Ale myslím si, že dieťa má v tomto veku v prvom rade tráviť hodnotný čas s rodinou. Takže ja som mala dieťa aj 3 týždne vkuse so starými rodičmi, keď to situácia umožňovala a považujem to za dôležitejšie, pretože starí rodičia sa dieťaťu venovali na 100%. To isté výlety, alebo keď sme mali voľno v práci mimo prázdnin, dieťa vždy s nami. Tak isto keď som mohla prísť po pol dni, tak som brala dieťa domov. Absolútne nikomu to nevadilo, ani učiteľkám. Tie mám pocit, že ešte aj rady boli, že majú menej detí.

gabika0825
2. feb 2023

No v tomto obdobi keď tu škôlku nezvláda dobre by som určite nepovolovala, iné je keď by bola staršia a mala škôlku už odchodenú pomaly, no teraz určite nenechávať doma. Veď vieš ju dať doobeda do škôlky aspoň, alebo ju normálne nehat so všetkým a poobede si po ňu prísť. Veď program s babkou si viete urobiť aj po škôlke. Veď nemusíš ju tam nehavat do 5

fiafia
2. feb 2023

Na moju dcéru to v začiatkoch nemalo dobrý vpliv keď ostala doma, nechápala prečo raz musí a raz nemusí. Až keď bola zo škôlkou v pohode potom ostala doma aj pre iné dôvody ako chorobu.

jeanne14
2. feb 2023

Mimo choroby nenechávam, iba raz sa stalo keď som tu mala mamku z USA po 4 rokoch na dva týždne. Týždeň chodil do škôlky a týždeň som ho ospravedlnila , chodili sme po výletoch a nech si tú babku aj trosku užije 🙂 v skolke s tým boli ok.

scorpionflower1
2. feb 2023

Toto je u kazdeho dietata ine, ale mojej vyslovene pomaha, ked zostane 1 den v tyzdni doma, oddychne si, ma chvilu klud a potom ide zase. Nechavame ju doma v stredy. Dcera je taka, ze ona potrebuje mat chvilu klud cez ten tyzden. Ma 4 roky a pre nu byt v skolke od 8.00 do 15.00 5 dni v tyzdni je dost zatazujuce. Ona teraz zacala chodit v septembri a je teda viac doma chora ako zdrava a v skolke, ale ked je v skolke a pridem po nu poobede na nej vidiet, ze je z toho unavena. Ma tam aj takych 2-rocnych (v inej triede, ale casto ich miesaju) a ked tam oni placu pol dna, tak ona je z toho dost vynervovana, minule tam kvoli tomu ani nechcela ist :-/ ale inak to tam ma rada.

kikushaa
2. feb 2023

Jasne, syn chodil aj na prazdniny mimo prazdnin, aj na dovolenky sme chodili aj mimo sezonu (teraz je uz v skole tak sa neda)

luccija
2. feb 2023

Samozrejme veľa x.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nwnw
2. feb 2023

Jasne nechavam a nevysvetlujem,nediskutujem. Beru to tak normalne. Pred tym nevedel aky je den v tyzdni,tak mu tobolo jedno.

akvi
2. feb 2023

@nwnw presne, moje decko tiež netušilo, aký je deň a či akože má ísť do škôlky alebo nie. Vôbec mu to nerobilo problém, vždy bol rád, keď bol s nami. Podľa mňa to rodičia zbytočne riešia, malé deti nevnímajú ten čas tak, ako dospelí. A dieťa, ktoré nie je v škôlke rado, tak mu ozaj nepomôže, že tam bude čo najviac času, práve naopak. Ale ja som sa ani pred synom nikdy netajila tým, že ho tam vlastne odkladám, aby som mohla robiť. A on to tak aj bral, vlastne u nás sa neriešilo, či ide on do škôlky, ale či ja idem pracovať (vždy som mala prac. čas podľa seba, nie zamestnanie).

autor
3. feb 2023

@thoughtfulweirdo ani na zaciatku neplakala ked nastupila? lebo mne ide o to ze by som ju rada bravala niekde, lenze este nie je na skolku tak zvyknuta… a nechcem aby potom so mnou mavala ze ked raz bola doma bude chciet stale… moja na zaciatku bez placu a teraz tam je druhy tyzden tak plakala muzovi vo vestibule ze chce tatika a maminku 🥺

autor
3. feb 2023

@akvi tak ano ale tiez som nazoru ze okolo dietata nemozme navzdy lietat a venovat sa mu na 100% ako vravis, lebo potrebuje aj socialne zrucnosti trenovat s rovesnikmi a uvedomit si ze nie je na svete samo, a nie je vsetko len o nom. Co mam pocit ze vela detom dnes chyba, toto chapat.

aaao
3. feb 2023

Ja nechavam aj predskolaka sem tam doma ked mam volno a spravime si nejaky vylet 🙂