Vie vám 3,5 ročné dieťa povedať, čo robilo v škôlke?

miruskac
25. mar 2016

Mame 3,5 rocnu dceru nevie este plinulo rozpravat ide to velmi polami. ☹ Ked ideme zo skolky kazdy den sa pytam co robila a stale mi odpovie to iste aked si nieco vymyslim tak mi povie ze ano mamka.Rozumie vsetkemu a pamata si len to co robila asi pred pol hodinou nemamata si co bolo vcera len nejake ustrizky je to normalne ze mi nevie odpovedat na kazdu otazku ? npr. co si robila rano? s kym si isla do skolky? ona rozmysla a potom ked nevie povie uplne nieco ine alebo si vsimne nejaku vec a upozorni na nu. chcela by som len vediet ci nechem od takeho maleho dietakta vela ,lebo niektore deti v skolke su take zlate a povedia vsetko. dakujem

adula12
25. mar 2016

Môj syn bude mat 3,5r. Do skolky nastupoval keď nemal ešte ani 3r. Veľmi nerozprával, v skolke sa do 2m naučil všetko. Učiteľky ho veľmi chvália, že ma super Pamäť, že pozná každého rodičov, pyzamka. Basnicky sa naučí na druhé počutie. Rozpráva plynulo a vždy mi povie čo robil, s kým sa Hral, čo jedol... Pokiaľ vie vaša dcérka zarecitovat basnicky čo sa učia, tak je ok. Inak si asi zapamätá len tie veci, ktoré ju zaujmu, ostatné vypustí z hlavy...

siska53
25. mar 2016

Nie vsetko. Skor nie. Skor take,ze koho su ktore papucky. Obcas odpovie,s kym sa hrala a ako. Ale co robili,to nepovie,na to povie,ze nevie. Rovnako aj,ze co papali na obed a pod. Na to odpovie malokedy. Ona dlllho predlho tam nepila a ani nejedla.

Skor sa o zivote v skolke dozvedam od starsieho syna (ale ten nastupoval az ako 4,5r.) aj to viac tym sposobom,ze sa hravame na skolku ( s babikami a plysakmi alebo panacikmi alebo imaginarnymi detmi).

jamabe
25. mar 2016

Také malé dieťa ešte presne nechápe, kedy je "ráno" "včera"... Tak ti nemôže povedať, čo vtedy robila.. Moja má 4, ale musím sa pýtať presne. Nespýtam sa: "Čo si mala na obed?", ale "Papala si zemiaky alebo ryžu s mäskom?" Vtedy si spomenie a odpovie mi. Tie deti nasávajú toľko informácií, že si fakt nemôžu pamätať všetko. Pamätajú si to, čo ich zaujíma, nie to čo zaujíma nás- rodičov 🙂
Pamätá si básničky, pesničky, mená spolužiakov? Neporovnávaj ju s inými deťmi, každé je iné a jedinečné 🙂

uhnakova
25. mar 2016

Nas syn sice nechodi do skolky, ale rozprava vcelku pekne, napr. porozprava ockovi, co sa nam prihodilo cez den. Casove udaje dost miesa, obcas povie spravne a obcas nahodny termin. Najlepsie rozumie slovu dnes a zajtra. Vacsie casove useky nechape zatial spravne a slovo vcera pouziva vseobecne namiesto slova minule. Je to sranda ho obcas pocuvat 🙂. Minule presvedcivo tvrdil v cukrarni, ze "vcera" si tam dal cokoladove lizatko. Mal ho zhruba tyzden predtym 🙂.

majka99999
25. mar 2016

Ma problem s vcera, zaktra, pred tyzdnom... Ale vie mi povedat, co jedli na obed aj kde boli na prechadzke, ked pridem na obed (chodi na pol dna).

zexi
25. mar 2016

Nevypytuj sa jej, nechaj ju raz bez otázok a ked bude pripravená, rozhovorí sa sama. možno večer pred spaním, alebo počas hry. jednoducho to nechaj na nu

nanulik
25. mar 2016

moj to nevie ani teraz a to ma 5,5 roka. myslim ze pre deti to nie je podstatne.
ked sa opytam co robili v skolke - hrali a papali, co ste papali? - chlebik
a to mi povie kazdy den

pribinak
25. mar 2016

Mam predskolaka, ked sa náhodou opýtam co robili, tak odpoved je, ze nic, alebo hrali. Pritom vidim prace na nástenke ci poličke.
Co ste jedli na obed: polievku, aku to sa nikdy nedozviem
Zato viem, ktiry kamoš ma nove pyžamo s transformermi, ako bol kto smiešne ostrihaný, kto vylial caj pri obede, kto neposlúchal pani ucitelku a kopec inych info, ale nikdy nic o nom

stefi_k
25. mar 2016

Deti sa pozerajú na svet inými očami otáky typu kedy, kolko, čo sú pre ne tažke. mne sa osvečily otázky zamerané emocionalne napr: zasmiala si sa z niekým dobre? zahrala si sa zaujmavú hru ? nakreslila sa niečo pekné? bolo niečo dobré na obed? hnevalo ta dnes niečo?

erickatt
25. mar 2016

Ja ked sa v robote deticiek pytam co papali tak vzdy len chlebik. Jed sa spyramcu jedli polievocku bielu akebo zeleninkovu skor vedia. A ci mesko alebo kolaciky...takze asi tak

shia
25. mar 2016

naša mi cestou zo škôlky nepovie vôôôbec nič, čo robili, ani či sa hrali nič..ale večer, keď si spolu ľahneme (či už so mnou alebo tatinkom), tak sa rozkecá o všetkom, čo jej kto povedal že ju nevieme zastaviť...asi potrebuje sama určiť, kedy sa bude "spovedať" 🙂

maminecka2
25. mar 2016

Ahoj, moj 4,5 rocny syn ma informacne embargo na skolku 😀 Ako partizan, nic mi nepovie. A tiez este nechape casove suvislosti, na otazku napr. co papal na obed povie chlebik so syrom a ten mali rano alebo aj predchadzajuci den, takze este podla mna nevedia, su na to mali. Skor mi povie s kym sa hral, ale detaily vobec. Ak ucitelky nic nespominaju tak sa spolieham ze je vsetko OK.

standu
25. mar 2016

Moja bude mar tri, od dvoch chodi do skolky a vie mi povedat vsetko. Ale ona rozpravat zacala velmi skoro aj vety aj opisy cinnosti, basnicky vsetko. Vzdy porozprava, co robili, vonku, s kym sa hrala, co jedli, ze im ucitelka citala rozpravku...

koriblik
25. mar 2016

Môj má 3r 4m a ukecanyy a múdry je ako "rádio", ale keď sa opytam čo jedol, tak tiez povie že chlebik alebo polievku, a keď že čo robili, tak že sa hrali. Keď sa opytam ako, odpoveď je " dobre" 😀 ale kto má kde skrinku, aký obrázok, ako sa volá este aj v angličtine to vysype hned...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katulienkax
25. mar 2016

Nie ani moja ked mala 3.5 mi teda nepovedala co robili a ani kamoškina mala. Teraz už ma 4.5 je to oveľa lepsie ale aj tak sa vela nedozviem. Neporovnávaj nie každé dieta ma taký dar reči . My s manželom sme skôr matematici tak to ani asi nemala po kom zdediť nejake super nadanie na reči.moja mama bola učiteľka a vravela ze aj tak v istom veku sa tie deti zjednotia a tie deti ktorými sa maminky strasne chvália ake su múdre to nemusia tak ďaleko dosiahnuť aj neskôr.

berushka2
26. mar 2016
Používateľ berushka2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od berushka2.

Závisí od dieťaťa. Naša malá tvrdí stále na otázku čo robili v škôlke s čím sa hrala len že čítali a vyplňovali knihy tak asi nejak podobne 😒

cibiother
26. mar 2016

To je v poriadku podla mna. Maly ked zacal chodit do skolky, mi nevedel a nechcel povedat nic konkretne. A to je vyrecny velmi 🙂 Aj obed mi povedal nejaky vymysleny. Proste bral to ako nutne zlo,ale doma si tym mozog uz nechcel zatazovat 😀 Ucitelky povedali, ze funguje v pohode s nimi, co nechce robit nerobi a co chce zapoji sa. Ako v zaciatkoch proste...ale ked som sa vypytovala, tak - neviem, asi ano, ani nie a pod. 🙂

veronicka1901
26. mar 2016

Moja dcérka mala dva roky, keď išla k opatrovateľke, vždy mi vedela povedať, čo papali, aktivity sa jej ešte plietli. Do skoky išla ako 2 a 3/4 ročná a to minút povedala úplne všetko, aj to, čo nemala. :D. Teraz má 4 roky a 4 mesiace a bežne mi v meste povie, ze toto je Riskov ocko, toto Zuzkina mama, má brutálnu pamät' 🙂. Naši známi majú 5 ročného synčeka a ten nepovie nič, proste sa mu nechce o škôlke baviť, aj keď tam chodí rád 🙂.

felycity
30. mar 2016

Tak môj malý tiež zo začiatku veľa nerozprával, ona so rozrozpráva a dodnes keď sa pýtam, čo ste robili v škôlke tak odpoveď je, že nič 😀 tak ja mu len poviem to ste asi sedeli na lavičke a celý čas sa pozerali na seba, že ? a on, že áno ...., tak ale nie už teraz aj porozpráva keď sa mu chce, keď mal 3-4 roky tiež mi nevedel povedať čo robili dokonca si ani nepamätal čo mal na obed, ono keď sa oťuká tak bude to lepšie.