Vie si váš 3 ročný chlapec obliecť pančušky?

maja11nr
26. okt 2012

Ahojte baby, chcela by som sa popýtať mamičiek hlavne chlapcov okolo 3-rokov, či si ich poklady vedia obliecť sami pančušky a aké pančušky kupujete, aby sa to dalo dobre obliekať...včera som mala rozhovor s našou pani učiteľkou v škôlke o tom, čo všetko môj syn nevie a ostala som jemne zaskočená...hlavne vetou: "aby sa mu neskôr detičky neposmievali, keď niečo nebude vedieť". Čo si o tom myslíte?

vefi89
26. okt 2012

@maja11nr neviem, či sa smiať, či plakať. Môj škriatok len bude mať tri roky, ale NIE, nezvláda to. A myslím si, že ani tak skoro nebude. Jediné, čo si vie obliecť sú spodky? také tie pančuchy bez nôh 😅

bodka13
26. okt 2012

@maja11nr že to učiteľka nemyslela zle 😉 deti si vedia nepekne ublížiť,stačí ak budú rozprávať že mu všetko dlho trvá a stále na neho musia čakať 😒 ...pančušky som vybarala aby boli dostatočne elastické-aby sa ľahko obliekali,ale pritom neboli na nožičkách roztiahnuté a voľné ...no a hlavne to chce tréning 😉 🙂 však technika obliekania je taká istá ako nohavice či tepláky ,takže ho doma nechajte nech sa oblieka celkom sám 🙂

cacika
26. okt 2012

tiez som za spodky... pancuchy si sam neoblecie ani náhodou, ved to aj ja mam niekedy co robit 😀 😀

henrietag
26. okt 2012

určite pani ucitelka tu vetu nemyslela v zlom, predsa uz ma nijake tie skusenosti s detmi..
nikdy som sa nezamyslala nad obliekanim pancusiek ale na jednej strane dajake tie uzsie pancusky sa mu naozaj nemusi darit si obliect ved skuste mu dake vacsie "širsie" kupit a naucit ho to doma mozno mu to pojde a ked nie no tak a co niektore deti nevedia určite ani to co dokaze vas syn..

zuzanocka11
26. okt 2012

Moj syn má 3r a 3m,a doteraz si vedel obliect trenky,obut sa a este sem-tam tepláky. nástupom do skolky sa to zlepsilo,zacína si obliekat aj mikiny,trická,pyzamko,atd. Ucia ich to pani ucitelky.Pancusky nevie sám,ja to riesim tak,ze sa vzdy ráno opýtam,ci pojdu von,a ked idú,tak ho nechám v pancuskách,dajú mu len nohavice,a ked sa vrátia z prechádzky tak sa vyzlecie sám a tepláky zvládne obliect.Je to jednoduchsie aj pre pani ucitelky.
Tej vasej pani ucitelke by som asi odobrala diplom,a poslala ju do prdele.to co je za prístup?samozrejme ze sa deti posmievajú jeden druhému,sú tak kruto úprimné,ale ved ona je tam od toho,aby ich usmernovala.no,ja (ako sa poznám 😀) by som jej to vysvetlila... 🤐

cicimotinka
26. okt 2012

...nó... zdá sa mi prehnané, aby sa trojročné dieťa vedelo obliecť samo... náš sa oblečie asi takto - slipky si dá, tričko (keď mu ho natiahnem cez hlavu ja) si dooblieka sám, tepláky mu musím nachystať presne ako idú, potom sa do nich navlečie, ak by si ich mal narovnať sám, tak to nie, a keď sa postaví a "natrasie" sa do nich, tak mu to musím upraviť... pančušky??? nehrozí nič, čo je obtiahnuté, na to ešte tieto deti nemajú motoriku, zápästné (záprstné) kostičky, ktoré sú za to zodpovedné, sa spájajú aj do 6-tich rokov, to by mala učka vedieť... takže deti nie NEVEDIA... oni to ešte NEZVLÁDNU... samozrejme, že nie všetky deti, sú aj šikovnejšie, ale myslím, že to je skôr výnimka ako pravidlo...

milka1978
26. okt 2012

@maja11nr tak toto je aká hlúposť? ja mám tiež 3 ročného syna, ktorý chodí do škôlky, tento rok nastúpil a pančuchy si sám nenatiahne ani keb čo bolo , veď s tým má niekedy problém aj dospelý človek nie to ešte také malé dieťa .... u nás v škôlke s tým problém nemajú, akurát sme ho museli naučiť aby si vedel obliecť tepláky a vrch trička ... ale pančuchy? je to somarina a prečo by sa mu mali smiať? veď také malé deti ešte ani nevedia čo je to posmech z obliekania ..... a ak sa mu aj budú tak to je chyba učiteľky , potom musela ona niečo povedať a deti si to zapamätajú a budú sa vysmievať .... všetko záleži aj na nej .... ale netrápô sa s tým .... koľko vecí ešte ani môj syn nevie a učitelky mu radi a ochotne pomôžu ... stále treba myslieť na to, že je to dieťa a je prvý krát v škôlke takže neverím, že z toho všetkého nemá ešte zmätok .... hore hlavu 😉

lujza123
26. okt 2012

@maja11nr pancusky? Naco preboha, vsak este nemrzne. Daj mu zateplene gate a mas po probleme
K teme.Tie take klasicke pancuchy sa tazko obliekaju aj dospelemu tak neviem ci to 3 rocne zvladne. Ako moja 3r. dcera dokaze na seba navliect tricko, gatky a nohavice...mikunu si oblecie ale zips nedokaze zapnut takisto gombiky na nohaviciach...pancuchy teda tento rok na sebe este nemala tak neviem ale pochybujem. Navlect to na seba asi navlecie ale bude ich mat tak po kolena

lucula73
26. okt 2012

aho,moj bude mať tri roky v januári a tiež si pančuchy nenavlečie........jedine,ktoré by si navliekol,sú tie slovenské z tatrasvitu,tie po prvom použití sú ako gajda vyťahané.......Ale tiež mala učiteľka komentár na rodičku,že čo všetko nevedia 😠 😠

maja11nr
autor
26. okt 2012

@cicimotinka
@yuyanocka11
@henrietag
@cacika
@bodka13
@vefi89
tak vám, ženy moje, pekne ďakujem...ste ma tak utvrdili v tom, že nie ja som na vine🙂 alebo teda môj syn...nad tým spodkami som už aj ja rozmýšľala...Ešte raz ďakujem za každý názor...a dúfam, že ma to sklamanie zo škôlky a prístupu prejde.... 😖

bodka13
26. okt 2012

@maja11nr inak spodky sú praktickejšie 😉 vydržia 2-3 dni a meníš denne iba ponožky,pančušky sme dávali každý deň čisté

tilly
26. okt 2012

my teda este pancuchy nenosime... ale ako to tu uz padlo, tiez mame len takte tie spodky a k tomu ponozky, to deticky zvladnu... a presne pre toto som tie spodky nakupila, lebo starsi to nezvladal (ale nikto z tych trojrocnych to nezvladal) v skolke, tak nechcela trapit jeho aj ucky a s tymi spodkami to islo krasne...

alusha
26. okt 2012

dievcata a kde kupujete tie spodky? ja som ich zhanala na nete, ale slabota... tiez by som ich nasim rada kupila do skolky... tiez mame s pancuchami problem, aj starsi 4,5 rocny, su vsetky uzke, elasticke, ved ja mam problem ich obliect obcas...

maja11nr
autor
26. okt 2012

@bodka13 vieš mi aj poradiť, kde to kúpim? alebo ich objednávaš? pre veľkých som už videla, ale tieto malé čísla ma ešte nikde nestretli 🙂

habibi78
26. okt 2012

@maja11nr moja dcera ma 4 roky a pancuchy si sama neoblecie... 😉 nikdy sa jej v skolke pre to nikto nesmial, dokonca ked pre nu pridem po spani, tak ucitelky rad za radom deticky obliekali 😉

gaby21
26. okt 2012

Prosim vas dievcata, kde nakupujete tie detske spodky? Nikdy som o tom nepocula, zeby boli aj v taky h malych velkostiach 😅

tilly
26. okt 2012

hm aj ca maju duopacky

tilly
26. okt 2012

@gaby21 my ich mame od 92jky z ca

alusha
26. okt 2012

ja hladam take obycajne bavlnene, nie obtiahnute, co v nich detom ani krv neprudi, aj pancuchy poniektore su take... skusim to HM-ko dakujem

alusha
26. okt 2012

@tilly supeeer tie hned objednam 🙂

sjuzi
26. okt 2012

U nas v skolke ucitelky malacikom s pancuchami pomahaju, hlavne ked sa poobede obliekaju z pyzamiek. Inak mame zauzivane tiez, ze rano ich nechavame v pancuchach, ked idu von, tak si lahsie oblecu teplaky ci nohavice. Ja davam pancuchy az ked klesne teplota pocas dna pod 8st. A inak aj mojmu 5rocnemu to dost trva, kym si ich natiahne a ako sa pritom vie zlostit 😀... Pre niektorych chalanov je inak obliekanie ale ze totalne nepodstatna cinnost. 😀

janulkamartinko
26. okt 2012

Ja som sa velmi bala ako to bude so vsetkym co moj takmer 3 rocny krpcek nevie...ale skolka mu vela dala....dokonca nevedel poriadne pit z pohara,papat sam o polievke ani nevravim,zaspavat sam a podobne no a o obliekani ani nehovorim...po tyzdni medzi detmi vedel a chcel robit vsetko sam az na to obliekanie je to asi najtazsia vec pre dieta...som rada ze sa dokaze aspon sam povyzliekat a obut si ponozky,vidi ako to robia deti a verim tomu ze o chvilu to bude vediet bez pomoci...a tiez si nemyslim ze deti by sa mu smiali chce to len cas a bude sikulka 🙂

gaby21
26. okt 2012

Dievcata, objednane 😵 Dakujem

sjuzi
26. okt 2012

Inak ja kupujem pancusky v Jednote v potravinach, su fajn s vys.podielom bavlny a tiez kupujem 100% bavlnene z tatrasvitu pre mladsieho, kt. je ekzematik a uz dostat aj velmi pekne farby... 😉

digysa
26. okt 2012

@bodka13 K tym spodkom- Iny kraj, iny mrav.

Ked mal moj syn 5 rokov, tak sme boli na Vianoce na Slovensku a prvy krat sa stretol s pancuchami (ktore mimochodom pre chlapcov u nas ani neexistuju...len pre dievcata).
No trvalo nam to asi 4-5 dni- vresk, hucanie, rumazganie, kricanie, utekanie, prehovaranie a prisli sme na to, ze moj syn si v zivote pancuchy neoblecie.......proste pre chlapcov su spodky a pre dievcata pancuchy. Mna by uz ani nenapadlo kupovat pancuchy pre chlapca....

Ale k otazke, 3-rocny chlapec si este asi neoblecie pancuchy sam....Moja dcera si zacala sama obliekat pancuchy tak az koncom 3-ho/zaciatkom 4-eho roka

polyana
26. okt 2012

Moji chlapci majú 5 rokov a ide to ťažko, ale snažia sa. ALe ani sa nečudujem, punčošky sú fakt oblečenie, ktoré deti trošku potrápi. 🙂

atrami
26. okt 2012

Moj najmladší to vie, ale 2 starší to v 3. rokoch určite nevedeli 😉 . Najlahšie mu idú pančušky také tie s rebrovým vzorom. Skúšali sme keď bol dostatok času, a nikam sme sa neponáhlali.

sofinka333
26. okt 2012

@maja11nr nerob si tazku hlavu... 🙂 my ucitelky stale na nieco frfleme ( nemyslim to zle mile kolegyne, ale priznajme si to) :D raz su to sadalky, potom tricka s malym otvorom na hlavu, potom teplaky so snurkami, nedajboze kosele na gombiky, v zime to budu cizmy, bundy, ciapky.... pancuchy .... ty sa snaz aj doma syna ucit aby skutocne bol zrucny primerane veku ale nerob si tazku hlavu z takychto veci. Pred par rokmi moja kolegyna nakazala rodicom aky druh pancuch maju kupovat :D :D :D .... je pravda ze ak dieta prilis zaostava tak to zdrziava a deti vedia byt niekedy velmi neprijemne- vysmievaju sa. Doma sa snaz ho nechat obliekat sameho, vstat hoc aj pol hodiny skor ale nech to skusa sam a pojde to. Myslim, ze tazkosti s pancuchami je nic oproti tomu ako ked 5 rocne dieta si nevie ani vyzliezt tricko. A myslim ze ti to podala ucitelka celkom slusnou formou, ci? 🙂