Vianočná besiedka v škôlke

6. dec 2022

Ahojte,budeme mať vianočnu besiedku v škôlke.Ucitelka hovorila že rodičia aby upiekli niečo a doniesli niečo na pitie dzusiky.Ake koláče zvyknete piecť vy? Prvýkrát toto riešim.Moze byť niečo suché príklad linecké alebo banány v čokoláde?A ešte taká otázka učiteľka keď to povie každému rodičovi a 20 rodičov niečo donese,to sa stihne zjesť všetko?Alebo čo s tým potom spravia s tými koláčmi vyhodia na ďalší deň?

martul
6. dec 2022

Tak treba napiecť scrozumom, na malú tacku. Nie plnú tortovú krabicu. Ale deckam tam vždy ohromné chutilo a rodičia s medzi rečou tiež dali, učiteľky, kuchárka, upratovačky.... Ale ak ostalo jedli na druhý deň samozrejme po obede.

filory
6. dec 2022

Podľa mňa sú fajn napríklad aj muffinky. Nie sú ťažké na prípravu a deti ich majú veľmi radi poväčšinou. Len fakt to tak po pár kusov

zuzanaete
6. dec 2022

Najlesie take, aby sa to detom lahko jedlo. A banany v cokolade by som nevolila, nech nie je vsetko od cokolady. U nas sa nosia aj slane veci.

camelie12
6. dec 2022

V niektorych skolkach (vratane nasej) sa nemozu doniest ziadne kolace napecene doma. Kvoli moznym alergiam u deti. Pani ucitelky nevedia presny recept, co vsetko do toho islo a co si kto ne/moze dat.

Tak davame jablka, banany, susene ovocie (nesirene), kukuricne chrumky nesolene, jablkovy dzus a sladkosti z Dmky (to je kvalitnejsie zlozenie ako u beznych sladkosti), maslove keksiky napriklad.

tasticka59
6. dec 2022

nieco take, co sa lahko zoberie do ruky, nemrvi sa to a nerozpada. take ze si proste hodis do ust a vybavene. mozno nejake gulky alebo nejake mensie keksiky.

camelie12
6. dec 2022

Este doplnim, ze ak teda mozete priniest aj z domu napecene, tak muffiny je dobry napad, ako uz bolo vyssie spomenute.

vkatush
6. dec 2022

Ja si veľa veci zo základky nepamätám, ale spomínam si na besiedku asi v 2.ročníku a mamka robila koláč na spôsob 3Bitu. Prvý zmizol a spolužiaci ešte pýtali 😂😂 nikdy som nebola v škole taká hrdá.

autor
6. dec 2022

Muffiny neviem robiť,to čo som písala ste písali že není vhodné,tak neviem čo upečem.

majki_ki
6. dec 2022

Linecké sú úplne ok, to vždy deti jedli. Som učiteľka na zš, deti koláčiky postupne dojedali v iné dni, nikdy sa nič nevyhodilo.

slavomira236
6. dec 2022

Ja vetsinou som niečo slané doniesla upiekli 2 3 mamičky zvyšok slané to keď sa nezjedlo ostalo im a učiteľka im to otvárala keď mal niekto sviatok napriklad

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
camelie12
6. dec 2022

@elizabet173, ak su tam aj rodicia, to je ine, samozrejme. Ti si vedia ustriehnut skor, co si da dieta. My ako rodicia na vianocnom vecierku v skolke nebudeme (bude v pracovny den doobeda), tak mi ani nenapadla taka moznost, ze v niektorych skolkach tam budu pritomni.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz