Vezmú mi syna do škôlky?

19. nov 2024

ahojte, syn bude mať v januári tri roky a tým pádom by mal nastúpiť do školky... problém je že sa mi nedarí ho odplienkovať.. ani nerozpráva... nevie povedať nič iné okrem "ddddd" a takéto bábatkovské hlášky... žiadne mama, tata, papa... chodíme k logopédovi, ale zatiaľ žiadny progres... zoberú mi ho ked nebude odplienkovaný? dakujem

e1i
19. nov 2024

Nie,v skolke musi byt odplienkovany

michaela329
19. nov 2024

U nás je to všade podmienka prijatia, aby bol odplienkovany. Čo sa týka reči, majú aj deti s NKS, to problém nebýva.

really8
19. nov 2024

Mozno tak do sukromnej

januska12323
19. nov 2024

Do septembra to zvládnete.

katkaseiner
19. nov 2024

do januara este mas cas, fakt zacni dnes... zober plienku, ak mate vnutri teplo, uloz nocnik na viditelne miesto a obcas ho posad na nocnik a citajte si, hrajte sa, vysvetli a tak podobne. Bude velakrat ze sa nezadari ale casom to pochopi. Odmenuj ak sa vycura do nocnika...
Pripadne... u mojho syna nocnik nemal sancu, volala som ho na wc zakazdym ked som ja isla (samozrejme isla som akoze castejsie) a na stene mal zaveseny detsky pisoar - ten rad pouzival napriklad, cize u neho jedine s pisoarom sa darilo... Drzim palce.

lenkalienka321
19. nov 2024

Vezmú, do súkromnej. My sme tak dávali 2 ročnú a nebol problém, v tej skupinke boli aj staršie detičky, ktoré sa učili bez plienky. V štátnej je to podľa toho, na aké učiteľky natrafis. My sme momentálne v cirkevnej ( od 3 rokov) a tam tiež mali detičky s plienockami v 3 rokoch. Dokonca aj chlapčeka, čo nerozprával ani ako 5 ročný, mal nejaký blok. Oni si ale zamestnali aj pomocnú psychologicku, a celkovo to majú riešené tak, že to ucitelky zvládajú.

nika1971
19. nov 2024

moj sa takto odplienkoval za 3 tyzdne, ziaden nocnik, rovno WC s redukciou...a uz ani na noc nebolo treba plienku

belllinka
19. nov 2024

A do akej skolky je prijaty?? Do statnej, ci do sukromnej?

petronelag
19. nov 2024

V máloktorej škôlke hlavne štátnej je volné miesto od januára, to mamy zvyknú zabezpečovať miesto skôr, už v septembri sa informovať, či budú mať miesto, niekde si škôlky vytvoria taký poradovník záujemcov a potom, keď sa uvolní miesto, tak zavolajú.

silvusias
19. nov 2024

Nemyslím, že ti niekam zoberú syna, pokiaľ nie je odplienkovaný. Takú škôlku som teda ešte nevidela, kde by toto tolerovali. 🙂 Tam ti ho proste prebaľovať nebudú.

tanyan
19. nov 2024

Najvyšší čas kontaktovať spádovú alebo inú vybranú škôlku a opýtať sa či majú miesto a aké sú podmienky prijatia.
V súčasnosti skutočne nič nie je nemožné - niekde nezoberú ani všetky deti zo spádovej oblasti a niekde dopĺňajú kapacitu bez ohľadu na splnenie podmienok.

nikpa
19. nov 2024

Nie nezoberu, do štátnej len odplienkove deti. Ale do januára ďaleko, možno sa dovtedy podarí.

selest
19. nov 2024

Musis sa opytat vo v tej konkretnej skolke. U nas take deti brali do statnej skolky

kristinapetronela
19. nov 2024

Kúp také plienkove nohavičky a skúšajú. Pevné nervy želám

vahcaac
20. nov 2024

Záleží veľmi kde bývaš. Okolie BA je problém dostatat pre trojročné aj rozpravajúce a odplienkované. Moj chodí do sukromnej a tam je úplne odplienkovanie podmienka. Moj sa ale odplienkoval do troch dni. Záleží ale aké má dieťa porozumenie ak nerozpráva. Ale to máte určite podchytené keď chodí k logopedicke 🙂 Odplienkovanie môže byť rýchlejšie ako čakáš. Len sa treba do toho pustiť na 100 %