ahojte, syn bude mať v januári tri roky a tým pádom by mal nastúpiť do školky... problém je že sa mi nedarí ho odplienkovať.. ani nerozpráva... nevie povedať nič iné okrem "ddddd" a takéto bábatkovské hlášky... žiadne mama, tata, papa... chodíme k logopédovi, ale zatiaľ žiadny progres... zoberú mi ho ked nebude odplienkovaný? dakujem
U nás je to všade podmienka prijatia, aby bol odplienkovany. Čo sa týka reči, majú aj deti s NKS, to problém nebýva.
Mozno tak do sukromnej
Do septembra to zvládnete.
do januara este mas cas, fakt zacni dnes... zober plienku, ak mate vnutri teplo, uloz nocnik na viditelne miesto a obcas ho posad na nocnik a citajte si, hrajte sa, vysvetli a tak podobne. Bude velakrat ze sa nezadari ale casom to pochopi. Odmenuj ak sa vycura do nocnika...
Pripadne... u mojho syna nocnik nemal sancu, volala som ho na wc zakazdym ked som ja isla (samozrejme isla som akoze castejsie) a na stene mal zaveseny detsky pisoar - ten rad pouzival napriklad, cize u neho jedine s pisoarom sa darilo... Drzim palce.
Vezmú, do súkromnej. My sme tak dávali 2 ročnú a nebol problém, v tej skupinke boli aj staršie detičky, ktoré sa učili bez plienky. V štátnej je to podľa toho, na aké učiteľky natrafis. My sme momentálne v cirkevnej ( od 3 rokov) a tam tiež mali detičky s plienockami v 3 rokoch. Dokonca aj chlapčeka, čo nerozprával ani ako 5 ročný, mal nejaký blok. Oni si ale zamestnali aj pomocnú psychologicku, a celkovo to majú riešené tak, že to ucitelky zvládajú.
moj sa takto odplienkoval za 3 tyzdne, ziaden nocnik, rovno WC s redukciou...a uz ani na noc nebolo treba plienku
A do akej skolky je prijaty?? Do statnej, ci do sukromnej?
V máloktorej škôlke hlavne štátnej je volné miesto od januára, to mamy zvyknú zabezpečovať miesto skôr, už v septembri sa informovať, či budú mať miesto, niekde si škôlky vytvoria taký poradovník záujemcov a potom, keď sa uvolní miesto, tak zavolajú.
Nemyslím, že ti niekam zoberú syna, pokiaľ nie je odplienkovaný. Takú škôlku som teda ešte nevidela, kde by toto tolerovali. 🙂 Tam ti ho proste prebaľovať nebudú.
Najvyšší čas kontaktovať spádovú alebo inú vybranú škôlku a opýtať sa či majú miesto a aké sú podmienky prijatia.
V súčasnosti skutočne nič nie je nemožné - niekde nezoberú ani všetky deti zo spádovej oblasti a niekde dopĺňajú kapacitu bez ohľadu na splnenie podmienok.
Nie nezoberu, do štátnej len odplienkove deti. Ale do januára ďaleko, možno sa dovtedy podarí.
Musis sa opytat vo v tej konkretnej skolke. U nas take deti brali do statnej skolky
Kúp také plienkove nohavičky a skúšajú. Pevné nervy želám
Záleží veľmi kde bývaš. Okolie BA je problém dostatat pre trojročné aj rozpravajúce a odplienkované. Moj chodí do sukromnej a tam je úplne odplienkovanie podmienka. Moj sa ale odplienkoval do troch dni. Záleží ale aké má dieťa porozumenie ak nerozpráva. Ale to máte určite podchytené keď chodí k logopedicke 🙂 Odplienkovanie môže byť rýchlejšie ako čakáš. Len sa treba do toho pustiť na 100 %
Nie,v skolke musi byt odplienkovany