ahojte mamičky,chcela by som radu, neviem, či mám veriť alebo nie, pri uspáveni syna /6rokov, je v prípravke/či ma nejaký problém, povedal že ho na prechádzke v školke keď sa hral na ihrisku , kopali nejaky iní chlapci keď sa učiteľky nepozeralli.On sa aj rozplakal, neviem či mu mam veriť alebo nie.Ale nemyslím si, že by mi v takých veciach klamal. Poraďte, či mám ísť za riaditeľkou alebo nie?
bublinka, cokolek sa deje mala by si verir , svojmu dietatu,... si jediny clovek na ktoreho s amoze spolahnut....na 100%, ak ti nieco take povedal, tak ano mala by si sa porozpravat a vediet toho viac...a ist do skoly a ziskat blisie informacie hlavne teraz sledovat jeho spravanie..
ak mu teraz neuveris teda nebudes stat za nim, tak , na buduce hrozi ze sa ti uz nezdoveri, a uzatvori sa do seba....
podla mna vzdy treba verit detom, aspon pred nimi..a potom hladat , co sa deje..ale dieta musi citi, byt ze ma svoju butlavy vrbu svoju stabilitu.... 😉
aj ja by som mu verila.
bublinka, presne ako pise erikasadek, musis svojmu dietatku verit na 100% a este nieco navyse.. 😉
jednoznačne veriť, veď dieťa v takýchto veciach neklame
Ďakujem, veľmi ste mi pomohli, celý čas ho učím, že ked sa niečo také stane tak to má povedať, aby sme to riešili a ja takto zapochybujem 😔
Bublinka, sesternicin syn ma 10 rokov a vzdy je taky, ze cez den mamine nepovie nic zle, co sa mu v skole deje, ale vecer pred spanim sa jej vzdy uprimne vyzaluje....takze podla mna ma syncek pravdu, kedze ani sesternicin syn v takejto vecernej chvilke neklame. sesterka si to bola v skole aj overit, tiez sa jej to nechcelo verit a nakoniec bola rada, ze sa to podchytilo este na zaciatku...takze aj u Tvojho synceka treba zacat konat hned, a upozornit na to ucitelky, aby to nezaslo dalej a syncek neziskal strach zo skoly... 🙂
Aj nam sa to stava....vecer je ten "zazracny" cas na prezradenie vsetkeho, co sa stalo cez den. Syn ma iba 3 roky, ale v posteli sa od neho dozviem tolko veci.....vzdy sa ho pytam, co bolo v skole az vecer....cez den mi nevie nic povedat.
Ahoj, tak moja dcera v skolke velmi casto rozpravala, ze volajaky jakubko robi vsetkym detickam zle, krici, stipe ich a taha a berie im hracky.. najprv som s nou riesila doma, ako sa ma branit a ze ak to presiahne hranicu, ma poziadat o pomoc ucitelku a ked neprestavala o tom rozpravat, tak som spomenula pred ucitelkou v skolke, ze co to je preboha za chlapca a preco si s nim nikto neda rady a ta na mna oci valala, ze to je najmladsi a "najzaostalejsi" chlapcek, ktory sa este nevie vyjadrit co chce a teda ze detom sa zda protivny, lebo kedze oni jeho hatlaninke nerozumeju, tak on napokon hracku, ktoru si pyta, vysklbne inym z ruk a oni sa citia odstrcene. Lucia je velmi vnimava na nespravodlivosti, tak preto o tom stale rozpravala, ale V KAZDOM pripade treba detom verit a potom vypatrat, aka je skutocnost, lebo vnimanie dietata moze byt odlisne od skutocnosti, treba to s nim prebrat a VZDY ho podporit a snazit sa mu pomoct, hned.. to je moj nazor 🙂
myslím,že by si mala synovi povedať,aby hneď vtedy povedal učiteľke čo sa deje,že mu niekto ubližuje a označil vinníka,myslím,že riaditeľka teraz veľa nevyrieši,dieťa treba poučiť čo robiť,ak niekto ubližuje jemu alebo aj iným deťom