Moje dieťa bude mať v októbri 5 rokov. Keď bola karanténa, vyzerali dni tak, že najprv sme robili niečo podľa mňa, potom niečo podľa neho, potom som varila, niečo upratala, po obede to istí. Odkedy sa smie chodiť von, tiež sa mu venujem celé dni, s výnimkou asi desať minút dopoludnia,keď si prezerám správy na internete a asi hodinu popoludní, keď si musím pripraviť niečo do práce, prípadne spratať kuchyňu. Ked mu chystám nejaký program, dám mu na výber, že kam chce ísť, neurčujem to striktne ja. V rámci BA sme boli už tri razy v Bibiane, na tom ruskom kole pri Dujnaji - lebo to chcel, vo vyhliadkovom vláčiku - aj to chcel, na výlete loďou okruh Bratislavou, v Botnickej záhrade, atď, atď, atď... Takže celé dni sa mu venujem, vymýšľam mu aktivity, no moja matka má reči, že preto neposlúcha, lebo sa mu venujem málo!!! Skrátka odkedy vstaneme sa mu venujem celý deň, kým nejde večer spať, s výnimou desať minút dopoludnia, hodinu po obede a hodinu večer, ke´d je doma manžel. A nechávam mu na výber, že kam sa pôjde. Prečo moja matka hovorí, že sa mu mám venovať viac?
@lucinka1988 ty si krkavčia matka 😀 😀 😀
@anjika44 5r dietatu nemusis byt stale za zadkom. Potom sa nebude vediet sam zahrat.
A matku nepocuvaj. Ona uz deti vychovala, ty si vychovaj po svojom.
A nikdy nebolo zakazane ist von
@anjika44 Je fajn že sa synovi venuješ ale podľa mňa je to viac než dosť. Vo veku 5 rokov už by sa mohol vedieť zabaviť aj sám. Takto si "koleduješ" o nesamostatné dieťa. A keď začne chodiť do školy, môžeš to oľutovať. Neviem koľko sa tebe venovala tvoja mama ale to čo ty venuješ svojmu synovi som ja nevenovala svojim dvom. Išli sme aj von, aj sme sa pohrali ak na výlet išli ale mám aj prácu aj domácnosť aj muža aj svoje koníčky (alebo len čas na oddych)
@anjika44 no ak ťa neposlúcha, tak práve preto, lebo robíte stále to, čo CHCE ON. toto dôverne poznám z vlastnej skúsenosti. to, čo chcela dcéra, to jej otecko plnil do bodky. absolútne ho neposlúchala. ja som mala pravidlá a isté hranice a mňa poslúchla. píšem o veku 5 rokov...
@anjika44 posluchas matku na slovo ako keby si mala 4 roky. Ved sa na chvilku zastav a precitaj si po sebe uvodny prispevok. Vazne potrebujes citat od cudzieho, ze si dobra mama? Od ludi ktori ta nikdy nevideli, nepoznaju ta osobne? Mozno potrebujes viac sebavedomia v samu seba ... a mozes zacat tym, ze posles matku slusne do haja 😀
@kittykat22 oni maju so synom uz dlhodobo problemi - tak asi pretrvavaju...
@veronikaszabova problémy
@anjika44 ooo, dakujem za opravu ❤
@anjika44 Ano, vo veciach o ktorych rozhodnut moze. Zaroven mu ale urcovat hranice a nevyhoviet mu stale uplne vo vsetkom. Takze ak ty nechces ist uz piatykrat na ruske koleso, tak mu nedas na vyber stylom: kam chces dnes ist? Ale: Chcel by si ist do ZOO alebo do parku? A na vyber das moznosti, ktore vyhovuju tebe, alebo ktore su aktualne mozne. Pripadne mu das na vyber ci chce zelene alebo modre tricko, ale nebude on riadit cely den ;)
Ale deriem klavesnicu asi zbytocne, lebo tam je problemov viac a pramenia z roznych veci, ktore treba riesit.
@anjika44 moc sa mu venijes az to prehanas,je jedinacik,nesamostatny co z neho chces mat?Co vie urobit sam?A ze neposlucha no to je inde provlem zrejme
venuješ sa mu nadštandardne, si myslím
@ktochytavzite
@bluka2 prečo má potom moja matka reči, že mu to nestači?????
@anjika44 môj syn bude mať v októbri 3 roky. Je mega živé dieťa. Jeho vývoj je brutálne rýchli. No ale k veci ja som mlada mamička mam 26, deťom sa venujem dostatočne si myslím ale reči od mojej rodiny že syn je zlý nevychovany mam ho zle náučného atď. Je dieťa ktorému telka telefón nič nehovorí nevydrží ani 10 minút sám, ale viem presne ako sa pečú muffiny s mojim dohľadom správy praženicu. Týmto chcem povedať ze to co voľakedy považovali za správne a slušne už dnes ľudia nepovažujú možno. Maju iné priority a preto mojej starkej 76 ročnej sa zdá ze mu až príliš dovolím že je zlý keď sa jej doma chytí skleneneho stola lebo jej deti boli vychovane a vedeli ze nesmú capka na stole. To sú absolútne hlúposti nepočúvaj to a rob si podľa seba ak sa ty cítiš že robíš všetko správne tak to rob naďalej
@anjika44 a tebe sa ako venovala tvoja mama?Ved co ju riedis?Ja by som istotne viedla deti k vatsei samostatnosti,podla mna to nieje dobre ze si s nim vkuse a vkuse mu robis program,
@ktochytavzite To si ja už nepamäám, že ako sa mi venovala, už dávno som bola dieťaťom.
@anjika44 jedným uchom dnu a druhým von, tvoja matka mala možnosť sa angažovať pri výchove, keď mala svoje deti, teraz máš ty svoje. Osobne si myslím, že úlohou rodiča nie je robiť dieťaťu animátora a čím viac ho podporíš v rozvíjaní aktivít osamote, tým lepšie. Okrem toho, 5 rokov je už dosť veľa na to, aby sa dieťa zabavili same, ja mám 2,5 ročného, ale podľa tvojho opisu sa mu venujem ešte menej a stále mi to príde v poriadku.