Ahojte chcela by som sa opýtať že moja dcérka bude mať na rok 2019 3 roky a prihlášky do škôlky sa podávajú už teraz v máji tak sa chcem spýtať dieťa sa dáva až na ten ďalší rok do škôlky keď dovŕši 3 roky či lebo na prihlaske je že od kedy chcem dať dieťa do škôlky tak nerozumiem aký dátum tam mám dať ďakujem veľmi pekne z odpovede
Aha lebo moja malá je 14.02 tak preto sa pytam ďakujem
Ja som prihlasovala od 2/2019, vtedy dovrsi 3roky.
@juliana14 ja mám februárča a v škôlke mi povedali, že oni berú deti iba od septembra, miesto deťom nedržia (že by nastúpilo až po dovršení 3 rokov) a teda, že bud ho dam v 2,5 roku, alebo mi ho vezmú až na další rok zasa v septembri. Takže šiel 2,5-ročný, zvládol to v pohode.
skús sa opýtať, ako to je u vás, možno berú aj v priebehu roka. Oni dostávajú dotácie podla stavu detí k 15.9. a na deti, čo nastúpia neskor, peniaze nedostanú, takže chápem ten prístup ... ešte ked sú školy natrieskané a ani nevezmú všetky deti...
@zenaajmama Ja presne to isté. Dcérka má v marci 2019 tri roky, dala som prihlášku a v kolonke záväzný dátum nástupu som dala 1. marec 2019. Či ju vezmú, je vo hviezdach. Bolo tak, že áno, ale veľa detí sa prihlásilo, zákonite musia uprednostniť staršie deti.
@asia83 väčšia časť školok už má právnu subjektivitu a tam sa riadia internými predpismi. Takže nijaký zákon nenariaduje prijímanie počas školského roka. A myslím že oveľa horšie su na tom deti narodené september až december. Tie musia čakať takmer celý rok ak ich náhodou nevezmú krátko pred dovršením 3 rokov. Ak má školka miesto,zoberú aj menšie deti,ale často je stav veľmi žalostný a detí je nadbytok 😉
@asia83 U nas nemáš šancu. Teda jedine, že by fakt mali miesto-a to by aj tak zabralo staršie dieta. U nas musi mat dieta 3roky do 31.8. v dany rok kedy nastupuje do skolky v septembri. Cize napr.moja dcera je decembrova-nevzali ju, az tento rok. Cize preco je to nefer pre deri januar-april? Viac nefer je to pre deti sept.-dec. Suhlasim s
@danielka7
A napriklad by sa uvoľnilo miesto a nebodaj by riaditeľka vzala mladsie dieta ako je v poradovníku-tak ma problem.
@evittam jedna mamička u nás takto dala podnet že zobrali miesto jej dieťaťa čo už malo 3 roky o rok mladšie dieťa do danej škôlky a odpoveďou na jej sťažnosti bolo,že si ma nájsť inú škôlku. Aj riaditeľka tej škôlky bola na strane mamičky,ale nepochodili. A bolo to aj na vyšších patricnych miestach,nielen odbor školstva.
Pracujem v materskej škole už neskutočne veľa rokov vo vedúcej funkcii a s "namastenými vreckami" som sa ešte nestretla!!!
Pokial nemate tucne konta, zbytočne prihlasujete deti uz teraz😁aj my budeme mat v marci 3roky a hned ma odpalkovala ze mam smolu😁 a to ze si podate prihlasky teraz vam nezarucuje ze vam ich zoberu na dalsi rok od septembra, deti sa beru podla datumu narodenia 😉
@danielka7 u nás bola ina situácia,moje dieťa narodené 2.septembra neprijate,vnuk riaditelky školy narodený v maji,čiže o 3/4 roka mladší prijatý.Samozrejme šla som za nou,smiala sa mi do ksichtu,dala som podnet starostovi,ako zriaďovateľovi,riešilo sa to na obecnom zasrupitelstve,kde vysvitlo,že je prijatých 6 deti mladších ako 3 roky- čiže zaberaju 12 miest,starosta tam prikazoval riaditeľke,nech rozhodnitia prehodnotí a ona na plnú hubu,že ona je jediná,ktorá o tom rozhoduje.Takže aj takto to funguje....
Malá bude mať 3 v marci 2019.prihlášku sme dali s tým že vieme že ju neprijmú, ale budúci rok máme miesto isté., resp.ak by sa uvoľnilo miesto počas roku, tak ju zoberú.Datum nastupu som napisala marec 2019.