Maminky,vedia vaše 5ročné deti sa zaviazat už šnúrky?Moj mal 5 a snaží sa už,ale nám to nejak nejde... 😒 Aké máte s tým skúsenosti?? 😵
Gabika mala takmer 7 rokov, ked som ju to učila.. tiež jej dovtedy kupovali len na lepáky alebo viazali druhí a v pohode, tu je 😉
nic si z toho nerobte...moj 30 rocny brat si ich zaviaze horsie ako akekolvek dieta 😀 😀
Takže ,začneme...on už chce sám,len neviem ako mu to mám ukázat robit tie slučky,dačo budeme musiet vymysliet 😉
nasa mladsia sa naucila tento vikend.. teda sestricka ju naucila.. hlavne si musis sadnut za synceka tak, aby sa nepozeral "zrkadlovo", ale aby videl tvoju ruku vlavo, pravu vpravo.. a chce to len trening ;)
s tymto mame aj my problem, dostaneme sa k uzliku, urobeniu dvoch usiek a dalej ani za svet, lebo my sme vsetci pravaci, syn je lavak a ja mu neviem ukazat ako dalej, kedze mne to mozog nevie spracovat na opacnu ruku🙂takze so snurkami vzdy hvilku nejak trapime a slovne opisujem co a ako, no "sranda velika"🙂 dufam, ze najneskor do leta to nejak zvladneme..........zatial to zvladame tak, ze ked viem, ze nikto nebude poruke, co by mu s tym pomohol, tak davame topanky na lepky
@zuzanocka no a kolko ti má malá...ked moj sa ešte ani bicyklovat nevie bez pomocných a menšie deti to už vedia...síce minulý rok sme mali samé urázy...hlavne hlavu...takže sa ideme učit teraz 😉 no bude to mat perné to moje dieta...ale nejak to zvládneme 😉 😉 starší má 17rokov...a vobec si nejak na tie šnúrky nepamatám,ale v troch už bicykloval bez pomocných 😉
Inak, baby.. ja osobne si pamätám, že ma viazať mašličku naučili v škôlke.. doteraz to mám v živej pamäti, ako mi to ukázali na takých doštičkách a naučila som sa raz-dva 😎 (alebo si pamätám, že raz -dva 😅 😅 )
@zuzanocka ja som tiež rozmýšlala kolobežku,ale nejak sa obávam...aj bicykla sa obávam...hlavne aby nespadol na hlavu....no a ešte aj hojdat na hojdačke sa dlho učíme,kým pochopil ako má robit nohami a telom...ide mu to,ale tak všeliako..a to sa bojím,ked sa nahýna do zadu,že z nej spadne 😒
Bicyklovanie bez pomocných koliesok Monča ovláda z jediného dôvodu, že som na odporúčanie lekára kúpila mladšiemu bicykel bezpedálový, na ňom si nacvičila rovnováhu a po mesiaci sme dávali aj pomocné kolieska z jej bicykla dole..
a pre tých nadanejších (lebo na MK je fúra veľmi nadpriemerne šikovných detí) http://www.mojevideo.sk/video/596/ako_viazat_sn... 🙂
@macusikzv my sa to ucime strasne dlho, uz sme skusali aj tak, ze som si sadla vedla neho, kazdy v ruke jednu topanku a viazali sme....ja som to skusala presne podla neho, aby som mu vedela ukazat ako dalej a ked som mala uz oba konce v prstoch tak, ze boli hotove dve uska, tak som to nevedela na lavu ruku prekrizit a zaviazat ani po troch minutach rozmyslania, proste moj mozog je opacny.....a ja som vyzerala ako debil, co nevie snurky viazat🙂)).a zasa opacne na pravu ruku to po mne zasa nezopakuje Patko.......uz sme skusali aj tak, ze som mu nakreslila, ako sa to musi prekrizit a cez ktory otvor prevliect.....no proste, musi sa s tym vytrapit sam, co mu ja nezavidim, ale aspon ma snahu....vzdy o kusocek pokroci a tesi sa z toho....len to ide straaaaasne pomaly
ved som videla aj takú drevenú doštičku na nej topánku so šnúrkou a na tom sa vraj dieta má naučit viazat...ale sú to asi zbytočne vyhodené €...dám mu botasku do ruky a budeme sa tak učit 😉
apropo...ani Daniel Radcliffe (Harry Potter) si nevie zaviazať šnúrky na topánkach
@macusikzv Ved to nie je nejaky horibilny problem 😉
Adko sa to skusal naucit uz vela krat, od mala, ale nemal na to nervy, zlostil sa pri tom velmi prevelmi, prestala som na neho "tlacit" a naucil sa (az) tento skolsky rok sam, mal 7 rokov 😉 dovtedy nosil vzdy topanky ci botasky so suchym zipsom. Teraz si uz zaviaze maslicky sam.
no aká som spokojná 🙂 🙂 🙂 tak pomaličky pojdeme na to...hádam to do prvej triedy stihneme 🙂 🙂 no hlavne nervy na to...len on ked bol menší,tak si pekne obul pravú na pravú,lavú na lavú...a teraz posledne opačne...aj v školke príde a papuče na opak 😒
moj mal v januari 5 a snurky vie viazat od soboty 😀 jasne, ze to nie je 100%, ale uz mozem vyhlasiť, že to vie 🙂
trenovali sme asi od januara 🙂