Ahojte maminky... Mám problém, môj syn 5r. dostal v škôlke novú p. uč... Problém je v tom, 2 roky už chodil do mš, všetko v poriadku, bez problémov... No odkedy má túto p.uč.... Nedostal poobede olovrant... Prvýkrát to bola hruška,,,,Prišla som pre syna do mš... Obliekali sme sa a videl, že ostatné detičky, jeho spolužiaci si vyberajú zo skriniek hrušku.... Tak som sa ho opýtala, že kde má svoju, on že si ju zabudol v triede.... Tak som ho poslala sa opýtať... P.uč. nechápavo krútila hlavou, obzerala sa, pýtala sa detí.... Nikto nič... Tak som to nechala tak....Druhýkrát podobná situácia... Prišli sme poobede pre syna a p.uč. ma už privítala so slovami, že:" jooj, veľmi sa ti ospravedlňujem, ale syn nemal termix, asi mu ho niekto zjedol, ja nechápem ako sa to mohlo stať.... Deti sú pažravé, joj....Sama sa nato hnevám..." To už sme s mm nevydržali a s dotyčnou p. uč sme si na rovinu a do očí povedali, že to už stačilo, to predsa nieje možné, aby sa také dačo stalo,.... A to už uznajte sami som mala železné nervy, ovládala som sa.... S najlepším vedomím toho, že som sama matka, ako aj dotyčná je...Aj ja som sama učiteľka.... S dotyčnou p.uč. sme študovali rovnakú sš..... Skrátka bola som nastavená že ok, stalo sa, ideme ďaľej.... No dnes.....!!!! Klas. scenár.... Poobedie, škôlka a stratený džús.... Môj syn sa ešte rozplakal, lebo som so zvýšeným hlasom ho poslala do triedy hľadať džús, ktorý sa "samozrejme" zase stratil....Ona sa zase obzerala, nechápavo krútila hlavou....:( Môj syn sa v aute rozplakal, mami to je moja vina... Tak som ho utešovala, že nie nieje, mojko na to je tam p. uč. má na vás dať pozor pokiaľ pre Teba neprídem... Achjaj, poraďte, čo robiť?? Keď už sa po 3x zopakovalo? Aj po ústnom rozhovore s p.uč?.... Som už teraz smutná z toho, sklamaná..... Je mi ľúto, že sa také čosi deje.... :( Čo radíte?
@erickatt Vyskúšam.....Možno aj, majú v triede jedlíkov....:(
@medulienka2011 isla by som za riaditelkou. Ucitelka ma k veci velmi laxny a divny pristup, ona by mala zsitit co sa stalo, ako je to mozne ze sa tvojmu dietatu pravidelne straca olovrant a vzdy iba jemu, jej by malo na to zalezat aby sa to vyriesila a ie krcit plecami ze no co stalo sa...
Povedz jej, že vy to máte zaplatené, dieťa má na to nárok a žiadate náhradu.
Tak tvoj syn musí byt trošku priebojnejší...lebo v škole mu zjedia aj ,,staru belu,, a tam uz bude ťažko riešiť, ze kto, čo a ako...na druhej strane si to predsa musi učitelka vediet odkontrolovat aby kazdemu dietatu dala to, čo mu patrí. Mne sa to stat niekolko krát tak sa prepadnem od hanby a dam si pozor.
Ty kokos,takuto pi..vinu fakt rozoberate na fore? Ja som si myslela,ze nejaka pubertacka sa nudi a robi si srandu. Ja sa fakt chlapom necudujem,ze maju zeny za dliepky.
@medulienka2011 za riaditelkou..ze co to ma znamenat. A pohnat aj vyssie,ak by si neuspela.. Aby sa to nezvrhlo do este niecoho horsieho. Nedaj sa odbit.
@alexandraalexandrova to mu strazit hrusku??? 😅😀
Radím nech syn , keď dostane olovrant si ho má hneď zjest, vypiť...To o kolkej majú deti olovrant, keď si hrusku dávajú do skrinky?Učiteľke by som povedala, že raz,dva sa stane, ale nie 3x a nech je dosledna,alebo je na vine tvoj syn niekde to polozi a potom si to niekto vezme.Aj tak tomu nechápem ona im to rozdá syn to dostane do ruky a potom sa stratí??keby hned začal jesť nestane sa to
@stanulienkat si fakt vtipna. Zamyslela si sa nad tym ze mu tu hrusku, dzus, termix mozno berie nejake ine dieta pravidelne a nasilu. Ze ho mozno nejaky spoluziak takto sikanuje a on sa nedokaze branit a boji sa o tom hovorit? Preco ostatnym nemizne jedlo iba jemu? Na to je tam ucitelka aby zistila co sa tam vlastne deje a nie aby krcila plecom a neriesila. Jej na tych detoch a na tom co sa deje v triede ma zalezat, lahostajnost tam, nema co robit!
@alexandraalexandrova tak treba ist na VUC za zriadovatelom,aby vyhodili ucitelku a dat podnet na policii. Preboha,ved trojrocne decko mozno ani nevie,ze to samo zjedlo. A sikana?? Ved take male deti ine nerobia,len zaluju,urcite by to povedal. Ja uz pochybujem o niektorych zenach,ci su svojpravne a ci by mali mat deti.
zaujimava tema. Mojmu synovi niekto ukradol v skole kakao. Odlozil si ho niekam mimo, ine dieta si myslelo, ze asi nepatri nikomu, tak mu ho vypilo. Maximu som povedala, aby nabuduce vypil svoje kakao a neodkladal ho niekam mimo. Stazovat u riaditelky som sa nebola a ani som neziadala nahradu.
@stanulienkat Prepáč, ale akosi mi uniká pointa tvojich príspevkov.
@stanulienkat si mimo, ale uplne. Ty asi chodis po svete so zatvorenymi ocami alebo co, ked myslis vazne to co pises...ano, vsetky deti len zaluju, neexistuju plache a tiche deti, co sa nedokazu ubranit, nikdy neexistovali a sikana vlastne ani neexistuje, deti si nikdy nerobia zle 😒
A jasne dieta si nepamata ze zjedlo olovrant, asi ma vypadky pamate a amneziu. Alebo je uplne sproste...😠
@alexandraalexandrova ked po nom histericka mater hulaka kvoli dzusu...tak tu amneziu moze mat.
Poobedie, škôlka a stratený džús.... Môj syn sa ešte rozplakal, lebo som so zvýšeným hlasom ho poslala do triedy hľadať džús, ktorý sa "samozrejme" zase stratil....Ona sa zase obzerala, nechápavo krútila hlavou....
@stanulienkat By si sa divila, ale aj také bolo. Nikdy nehovor nikdy.
@medulienka2011
Nepochopila som z prispevku ci si ten olovrant vzdy syncek povodne vzal 😲 (najskor pises, ze nedostal, potom, ze zabudol v triede, je to trochu chaoticke).
Ak mu olovrant ucitelka/kucharka osobne dala vzdy do ruky (alebo videla ako si ho maly berie) ma si dat syn nanho dalej sam pozor (strcit ho do batozku alebo do skrinky ked ho jedava neskor od dostania alebo az po skolke). Aby sa nestalo, ze si ho vystavi v triede na policku a nejake dieta nanho dostane chut a zje mu ho (ci uz naschval alebo si ho pomyli so svojim rovnakym). Ak ho syn sam strati alebo si na to nevie dat pozor tak by som mu povedala, nech si ho vzdy odlozi alebo by som to neriesila.
Riesila by som to v pripade ak syn olovrant od ucitelky/kucharky do ruk nedostava alebo nanho nevystaci ked si vsetci beru po jednom. Ma na to narok.
@stardust kazda si to vylozi ako chce. Unika ti ze to uz bol treti takyto pripad a v predoslych dvoch ucka tiez len krcila plecami. To co je? Ked uz, tak aspon poviem prepacte, nechapem ako sa to mohlo stat, dozriem na to...nieco z coho aspon rodic ma pocit ze tej ucke to nie je sumafuk. Tiez ti asi unika ze taketo problemy su len odkedy je s nimi tato ucitelka, predtym ziaden problem, teraz uz trikrat za sebou. Takze nieco tam v poriadku s dotyckou asi nebude Bud si nedokaze ustrazit svoju triedu, alebo neviem, ale takyto ignorantsky pristup by ma tiez zarazil...
@stardust Niesom hysterická a "nehulákala som".....Ale ďakujem za Váš "názor"...
to ako na olovrant vase deti dostavaju presny pridel ? ako toto ked citam tak som fakt rada ze moje deti chodia kde chodia... u nas je olovrant normalne v jedalni - kazde dieta si moze zobrat ovocia kolko chce, detto chlebov - ked odchadzame tak su este chlebiky v triedach ci na chodbe pred jedalnou , detto ovocie, aby si decka prisli vziat ak by im prisla chut neskor:-/ to my fakt chcete povedat ze decka dostavaju presny pridel? a dzusik? to sa v skolke pije dzusik? ( teda nase deti maju v dzbanoch cely den caj a vodu samozrejme kedy chcu, ze by mali dzusik som este nepocula:-/ )
@dai žiaľ áno, štátna mš....:( A ak ide o Ten džús...Ani moje deti obidve džús nepijú, tiež im varím doma čaj alebo pijú vodu čistú.... Mne nejde o Ten džús...Chápte, tu ide o pointu....Ja mesačne poctivo platím stravu a všetko....Chcem len že toto sa predsa nesmie stať...?:( A 3x za sebou, to isté dieťa...
@missdiva suhlasim s tebou
Robila by som tam nejake vacsie halo okolo toho len v tom pripade ze dieta svoj olovtant nedostane od kucharky alebo ucitelky pokial ho dostane ako kazde dieta v triede tak by som syna ucila tomu aby ho bud hned zjedol alebo si ho odlozil ked je to take dolezite alebo tak ti to zerie nervy - ta ucitelka nema sancu ustrazit 20 deti kde si ktore nechalo svoj olovtant pokial ho nejedia v jedalni za stolom a vsetky si musia sadnut a zjedt to co maju pred nosom
@medulienka2011 to je chore... to by moj syn sa asi nenajedol keby to mali takto🙂 pokial on si uvedomi ze treba jest tak vaecsina deti uz dojeda, obycajne je ked odchadzame zo skolky🙂 a ano, ak je to takto tak by sa to stavat nemalo - jednoducho daj ucitelke najavo ze chces aby tvoj syn kazdy den jedol kedze to platis a malemu treba vysvetlit ze ma jest ked jedlo dostane inak mat nebude☹
@prasiatko30 Ďakujem za názor, ale myslím si však, že práve učiteľka by mala dohliadnuť na to, že každé jedno dieťa svoj olovrant ak už nespapá, má ho "bezpečne" uložené v skrinke....Príp. ak sa situácia opakuje, že to isté dieťa 3x... Sama by som mala snahu zistiť, ako sa to môže stať.... Aby som rodičovi nemusela viac nechápavo krčiť plecami... Viem, áno, ustriehnuť toľko detí dá zabrať, a bezchyby sa to asi ani nedá....No sama som učiteľkou a toto čo sa práve deje môjmu synovi ma dosť mrzí... Ako človeka, matku...:(
Ďakujem za Vaše názory, postrehy.....Chcela som to len niekde "vypustiť" von.... Zajtra sa chystám do škôlky a znova sa o tom pozhováram zoči-voči s riaditeľkou.... Tak uvidíme....
ked maly dostane olovrant do ruky, mal by ho zjest v case urcenom na olovrant, alebo si ho ist rovno odlozit do svojej skrinky. Nie je na skodu naucit ho trosku zodpovednosti za svoje veci a takato "neprijemnost" sa uz nebude opakovat.
@medulienka2011 pozhovaraj sa radsej so svojim synom o tom, co pise @hariet 😉
@hariet áno, to je pravda....Ale malý chodí v utorky a stredy na výtvarnú a nemecký jazyk...Majú to v čase od 13.00 - 14.30.... Výuku majú tiež v mš... Keď skončia, vrátia sa do tried a keďže olovrant o 14.15 "nestihli" tak im ho necháva kuchárka v triede na stole.... Čo tiež nieje šťastná vec ale to ja žiaľ nerozhodujem... Tu mi práve príde to "hluché a hlúpe" miesto, kedy sa toto stáva, že sa olovrant skrátka nedostane tam kam má....Ale skúsim aj jemu dohovoriť jednoducho, že svoj olovrant si sám už musí ustrážiť....
Tak jej povedz že aj keď tam na x,y deti nech osobne dozrie ,že tvoj syn si to berie. Možno mu to niekto zámerne zje, možno syn sa dá , pre niečo.. a syn sa bojí priznať sa, že mu spoluziak ,, zakázal "