V škôlke o korone

nicka1986
1. mar 2021

Ahojte dievčatá, čo Vy nato....vecer ležím pri malom 5 ročnom, ideme spat a on mi začne rozprávať o koronaviruse. Zdá sa Vam normálne, že 4 a 5 ročným deťom v školke tlačia do hlavy koronavirus? Mne sa to teda vôbec nepáči. Minule som videla kreslenu knihu pre žiakov že očkovanie je cesta z korony, kreslené postavičky v ruskach pri rôznych činnostiach. Akoze ja nemám nato slov...

zuba1987
1. mar 2021

@nicka1986 Mne sa to zda normalne. Hold taka je situacia a pomahaju im pochopit co sa deje.

jantato
1. mar 2021

moj ma 5 rokov a veru o korone mi všeličo povyprava, aj deti si povypravaju v školke medzi sebou čo doma počuju, učitelkam povypravaju a učitelky zas detom. Vôbec to neriešim.

janinah
1. mar 2021

Už rodičia im to mali vysvetliť.doba je ťažká aj po psych.stranke a pre deti zvlášť.Nemozeme sa tváriť.ze sa nič nedeje a venovať sa len rozprávkam.Tie deti predsa nežijú v bubline.

lypka
1. mar 2021

Môj bude mať v máji 4, do škôlky nechodí a toľko toho o korone narozpráva, že až. Niečo zachytí z telky, niečo od nás, zaujíma ho prečo deti musia mať rúška, keď idú do školy. Deti nie sú blbé, sú oveľa vnímavejšie ako si myslíme a toto je doba, v ktorej žijú, čiže o nej vedia a radšej nech rozprávajú ako by ich to malo len zožierať.

veronikaszabova
1. mar 2021

Mne sa to zda OK, ze ucitelky sa s nimi o tom bavia. Nevidim na tom nic poburujuce

leuchtturm
1. mar 2021

a co je na tom, ze to detom vysvetluju? Ved nie su blbe. Len preto, ze ty asi neveris na koronu, tak ti to vadi?

pribinak
1. mar 2021

Čo je na tom zle? Veď deti nie sú hluché a ani slepé či komplet padnuté na hlavu.
Vnumsjundituaciu, počujú o com sa rozprávajú dospeli. Potrebuju rozumieť situácii

nicka1986
autor
1. mar 2021

@leuchtturm netvrdim, že korona nie je ale zaťažovať malé deti a strašiť ich mi nepríde v poriadku

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicka1986
autor
1. mar 2021

@ceresna2 a na jeseň nová korona...🤦‍♀️

leuchtturm
1. mar 2021

@nicka1986 ale deti treba informovat, aby chapali tuto situaciu a zmeny prebiehajuce v ich zivotoch. A to nie je o straseni.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
1. mar 2021

Nevidim na tom nic zle, ved aj detske pesnicky boli o korone...
A vobec nemuseli nic tlacit do hlavy , mohli sa len rozpravat,jsnko povir zuzke, zuzka ucitelke a ucitelka v kruhu hodi tuto temu...prisposobenu velu deti...

zuzi364
1. mar 2021

@nicka1986 Je to úplne normálne, deti treba učiť realitu, hovoriť im pravdu, aby vedeli čo je dobré a čo zlé, lebo potom majú v tom chaos. A hlavne v dnešnej dobe.

mogaa
1. mar 2021

@nicka1986 račej nech im to učiteľka vysvetlí im primeraným spôsobom aby pochopili čo sa deje, ako niečo si zle vysvetliť ako že koronavírus že je strašidlo alebo zlý ujo, prípadne deti si každé pod tým predstavia niečo strašného a k tomu si ponabalujú kopec hlúpostí.....zase deti si medzi sebou vymieňajú informácie čo úchytkom zachytia, takže je ok ak im to učiteľka vysvetlí, samozrejme primerane k ich veku

mondolina
1. mar 2021

@nicka1986
a ty si ako vysvetlila dieťaťu koronu?

beronsche
1. mar 2021

@nicka1986 toto nie je predsa o straseni deti..
Myslis, ze deti nevnimaju, ze cosi sa deje? vnimaju a nechapu to. to je to, co moze byt pre ne stresujuce, ta nezhoda medzi tym, ze rodic sa tvari, ze je vsetko ok, ale sprava sa inak ako zvycajne..
Alebo vy zijete uplne totozne ako predtym?

Ak dieta nerozumie, co sa deje a ak chodi do skolky, cosi od inych deti pochyti, tak kto iny ako milujuca matka mu to ma primerane veku vysvetlit?

junova
1. mar 2021

@nicka1986 Ako ja nechápem čo je na tom poburujúce. Veď škôlky stále otvárajú, zatvárajú a deti sa pýtajú prečo. To ako rok si nevšimli ľudí na ulici, či v obchode s ruskami? Tam vôbec nejde o strašenie deti koronavirusom. V Trenčíne bola týždeň otvorená škôlka, tento týždeň ju zase zavreli. Pani učiteľka sa normálne deti v škôlke pýtala či vedia prečo bude zase zavretá škôlka a jedno dieťa sa prihlásilo a povedalo, že mama mu povedala, že kvôli sprostej korone 🙂 Takže deti nie sú hlúpe a z domu vedia o korone všetko, stačí keď počúvajú rodičov. Pani učiteľky sa im to snažia primerane veku vysvetliť.

stanulienkat
1. mar 2021

Aké strašenie? Všetko deťom treba vysvetliť, deti sú veľmi rozumné a vnímavé. To im nečítaš ani rozprávky?? Cítame Dobšinského rozprávky, ale teda niekedy hrôza, čo sa tam opisuje. Predpokladám, že nechodíš ani k lekárovi s dieťaťom, ani k zubárovi, lebo sa tam dejú hrôzostrašné veci. Vystríhaš sa všetkých zlých vecí a nechodíte ani na ihrisko, lebo by si tam mohol ublížiť. Nerozumiem tvojmu zmýšľaniu,niečo také som ešte nepočula.

inge34
1. mar 2021

@nicka1986 Normalna propaganda. Ako kazdy rezim, aj koronarezim musi presviedcat uz od kolisky, ze nenormalne veci su normalne, cim skor, tym viac priaznivcov rezimu vyrastie.

nicka1986
autor
1. mar 2021

@inge34 pravda...

nicka1986
autor
1. mar 2021

@stanulienkat ďakujem za tvoje závery, chodím normalne všade, aj k doktorom, aj na ihrisko. A keď ti to príde normálne, že deti strašia vírusom v školke tvoj názor. Tak nech im povedia aj o rakovine, HIV, hpv viruse ,mozgovej obrne a všetkých ostatných chorobách ktoré existuje, nie? 🤦‍♀️

stanulienkat
1. mar 2021

@nicka1986 ty si rodič, na si tu ty, aby si v prvom rade ty oboznámila svoje dieťa. A ešte mi vysvetli: tvoje dieťa bezprostredne ohrozuje HPV vírus, HIV alebo mozgová obrna??? Lebo moje dieťa zatiaľ ohrozuje bezprostredne iba Korona.

inge34
1. mar 2021

@nicka1986 To je velmi nestastne riesit toto na modrom koniku, tu vsetkych bezprostredne ohrozuje len korona a nic iné. Stastni to ľudia. 😁

luccija
1. mar 2021

@nicka1986 čím ich strašia??veď je to predskolak treba s nimi hovoriť o hygiene, opatreniach, že sa neda chodiť k babke a pod...sestra tiež o tom hovorí je učiteľka deti si medzi sebou chcú Ruska vymieňať, nosiť hračky do školy. ..podľa mňa je to normálne, že sa o tom rozprávali veď im zase nepovedala, že ľudí umierajú 100 denne a, že môžu deti zomriet

beronsche
1. mar 2021

@nicka1986 takze vas zivot sa vobec ale vobec nezmenil? waw... lebo my nosime ruska, plus vidime inych ludi nosit ruska, zazili sme aj zatvorene skolky a skoly, obchody (ano, deti to vnimaju, aj ked tam nechodievali), nechodievame ani na vylety, ani k starym rodicom.. V akej bubline zijes?
Mas pocit, ze ucitelka v skolke deti strasi covidom? Zistovala si, co presne detom povedala? Vies o tom, ze teraz do toho vstupujes ty, aby si to dietatu podala tak, aby vystrasene nebolo?

Nikdy nepochopim to tajnostkarenie... Deti by sme nemali podcenovat, ani takto male.. Mali by sme k nim vzdy uprimni, hovorit im pravdu (pozor, primerane veku!!) a nie ich drzat mimo reality, najma, ak nik nedokaze zabranit tomu, ze dieta sa to, co sa pred nim snazim utajit, moze dozvediet od inych..

beronsche
1. mar 2021

@inge34 chces povedat, ze korona neexistuje? Alebo chces povedat, ze by sme s detmi o tom, co sa deje okolo nas nemali vobec hovorit? Alebo co sa vlastne snazi povedat?

Vies, co maju spolocne ti, ktori sa v noci budia hrozou zo spanku a pre istotu sa doma zamurovali, aby sa nenakazili a ti, ktori kade chodia vykladaju, ze to nie je pravda a covid vobec neexistuje a ta vacsina ludi nachadzajuca sa niekde medzi tymito dvoma extremami ? Spolocne maju to, ze vsetkym to urcitym sposobom do zivota vstupuje... A preto je potrebne s detmi o tom hovorit..

inge34
1. mar 2021

@beronsche a toto je na tom vsetkom najlepšie, ze ludia este aj nevedia citat s porozumenim

beronsche
1. mar 2021

@inge34 vies co, mne viac vadi, ak niekto nerozumie ironii...

elizabet173
1. mar 2021

@nicka1986 myslim, ze im to nikto do hlavy tlacit nemusi, neziju pod sklenenym zvonom, pocuvaju to zo vsetkych stran. Deti v skolke sa o tom normalne bavia a este aj o takych temach, ze by si neverila. Ty si tu od toho, aby si mu vsetko, co potrebuje, vysvetlila. Je to zial teraz bezna sucast zivota, co si z toho taka vyburana?