V škôlke mi nevezmú dieťa cez prázdniny, lebo som na materskej

grety
7. jún 2013

Počuli ste prosim niekto o tom ?? Dcéra už končí škôlku, ja som na materske so synčekom a cez leto máme škôlku otvorenú v júli, ale nechcú mi ju zobrať, lebo že vraj som na materskej, tak nemôžem dcérku umiestniť. Existuje na to nejaký zákon alebo predpis, či nariadenie ?

talula
7. jún 2013

@grety si na predlzenej materskej do 6r.? Ak ano tak - ano, je na to zakon, aspon mne to tak vysvetlili, ze dieta nemoze chodit do skolky (moze len na max. pol dna ale s tym by mala aj skolka suhlasit). Vlastne predlzena materska je inak povedane - celodenna starostlivost o dieta, no a z toho vyplyva, ze nemas dovod davat dieta do skolky...

pupavka_pupavka
8. jún 2013

deti maju prazdniny,nechapem preco ju chces dat v tedy do skolky?a beru len tie ktorych rodicia pracuju nakolko asi s nimi nema bit nikto doma,je to normalna vec a je to vo vsetkych skolkach 😉

janinah
8. jún 2013

na niektoré príspevky na MK nemám slov...súhlasím s @pupavka_pupavka

maznacik007
8. jún 2013

@grety je to uplne normalna vec aj ucitelky musia cerpat dovolenky a prevadzka skolky sa zlucuje na jednu triedu a je logicke ze sa umiestnia deti pracujucich rodicov ... a je uplne bezne ze skolka je v lete mesiac uplne zatvorena z dovodu hygieny, hlbkove upratovanie, malovanie, opravy v kuchyni a pod .. aby bolo vsetko ok na novy sk. rok..

Je naozaj taky problem vydrzat s vlastnym dietatom cez prazdniny ... a robit si s nim program?

tea333
8. jún 2013

@grety vacsina skolok v lete nefunguje. ak vasa (statna) funguje tak je to asi iba ustretovy krok voci rodicom, ktori obaja pracuju a nemozu si dovolit byt tolko na dovolenke.

shopoholocka
8. jún 2013

@pupavka_pupavka
@janinah

Jeeejda co Vy sa montujete,preco chce dat dieta do skolky............

shopoholocka
8. jún 2013

@maznacik007 Dalsia mudra..........co tak starat o seba?co Ty ies preco chce dat dieta do skolky?????????vrrrrrrrrrr

pupavka_pupavka
8. jún 2013

@shopoholocka tak najlepsie je dietata sa zbavyt a este na cely den ench ma pokoj nie? 😀

janinah
8. jún 2013

@shopoholocka kto nenapíše podľa predstáv tvojich či autorkiných,tak je "múdry"??? nemienim si tu dvíhať tlak,idem jahody oberať, aj tebe "pekný deň"

janinah
8. jún 2013

@pupavka_pupavka asi tak,dieťa šupnúť učiteľkám a zabrať miesto takým,čo robia a dieťa nemajú kde dať 😠 ako to len moja babka urobila,že 12 detí vychovala a škôlka nebola? 🙂

xenicka13
8. jún 2013

@grety pocula som o tom, na dedine to tak je, u nas v meste nie, zalezi od vedenia skolky, aj moje decka by boli v skolke, skole najradsej do zaverecnej, tak sa im paci v kolektive

luna22
8. jún 2013

Ja prídem o robotu, lebo mi nezvali malú do škôlky. 😠 Čo mám ja povedať?

yukki
8. jún 2013

@luna22 vieš o tom, že na dieťa máš nárok na dva týždne-teda 10 prac.dní OČR, pokiaľ vo vašom meste nie je počas prázdnin otvorená škôlka?

luna22
8. jún 2013

@yukki to som nevedela vôbec, len ja vôbec nemôžem ani nastúpiť do práce. nemám ju , kde dať. Rozmyšla som aj o operke, ale finančene sa to vôbec neoplatí.

irriss
8. jún 2013

Kdyz ctu podobne pribehy a smutne situace..vzpomenu si na "nadavani na Komunisty"..
podle me nase mamy se mely jako v RAJI..o deti bylo STATEM postarano za kazde situace!!..PRACE pro vsechny ..a to, ze jsme mely kazdy stejnou aktovku, pero,tuzku, sesit a penal ..tricko i bundu? Odsuzovali jsme neco, co NIKDO jiny nemel (socialni zazemi) a zaroven to, co bylo temer vsude (uniformy)

Radeji pomlcim, ale na dobu, kdy jsme cekali nekolikrat ve fronte na banany, na mandarinky vzpominam s Laskou...
Jeste dnes citim promrzle prsty na nohou...a tu radost z vune mandarinek na stole, ktere nebyly samozrejmosti, ale dukazem neceho "vzacneho"..byly soucasti atmosfery..vyjimecnosti...
TED? Mame vsechno a zaroven NIC...nevazime si niceho a deti maji VANOCE kazdy den..a kazdy den "vsechno konci v kosi..."
..stavame se stale vzdalenejsimi..kontrolujeme, zavidime...proc? protoze i zakladni potreby a reseni situace chybi..Jsme jenden druhemu u prd...natoz STATU... 😔

amadora
8. jún 2013

@yukki to je síce pekné ale v krajine snov kde sa každý riadi zákonmi, tu na Zemi to funguje trochu inak, nie všetko čo je podľa zákona sa aj dodržiava a sú práce kde ti jednoducho nedajú ani jeden deň a nie 10...

amadora
8. jún 2013

@irriss čím ďalej tým viac ľudí má rovnaký názor ako ty čo sa týka "starej doby"

yukki
8. jún 2013

@luna22 no, je tu kdesi o tom aj téma....aj ja to budem musieť takto riešiť... tu vôbec nebýva otvorená škôlka, celé dva mesiace...ako samamama neexistuje aby som mala toľko dovolenky. Ale na nejaký čas mi ich vzali dolu do mesta do denného tábora, tak nejako to poplátame. Kým som bola na materskej, tak síce som za tie dva mesiace prichádzala s dvomi o nervy, ale nebolo treba riešiť ešte aj dovolenku.... 😝

irriss
8. jún 2013

@amadora ..kdyz mluvim tu v Italii o socialnim systemu KDYSI neveri mi, ze neco takoveho mohlo existovat..protoze PRY kdyby existovalo, lide by byli blazni bourit se proti..TADY neni NIC..proto porad rikam..vazte si toho, co mate..i kdyz toho uz nezbylo MOC..diky vidine zlateho pozlatka kapitalismu a zahranici, kde je (bylo) jen baleni krasnejsi..ale obsah FUUUUUUUUUUUJ 😲 😔 🤐 😢

yukki
8. jún 2013

@amadora OK, ale mohla som to napísať, nie...keď ani o tom mnohé mamky nevedia....

irriss
8. jún 2013

@amadora Muj manzel dostal pri porodu me dcerky na vybranou: bud uvidi dcerku a prijde o praci a nebo zustane v praci a zajisti ji zakladni potreby...
A TO MEL ZE ZAKONA pravo na 14 dni....a prosil o pouhe 2 dny.. 😠
Rodila jsem sama, co neni problem..kazda zenska rodi sama, ale bylo mi z tohoto vydirani psychicky hur nez na POLI

luna22
8. jún 2013

@yukki bývajú otvorené aj detské kutíky v obchodných domoch, ak také máte

luna22
8. jún 2013

keby neposúvali hranicu do dôchodku tak by moja mama bola doma a bavila. Takto ja prídem o robotu, len preto, že nie je škôlka? Absurdné a každému je to jedno.

yukki
8. jún 2013

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/skolka-je-cez-prazdniny-zatvorena-rodic-moze-cerpat-ocr/

@luna22 nééé, my sme malá obec v horách, ani v meste nie je jediný obchodný dom....ale je tam CVČ so skvelými ľuďmi, takže veľmi mi tým pomôžu.

irriss
8. jún 2013

@luna22
"Jasne", ze kazdemu jsi jedno..protoze jsi cislo...nemas jmeno, jsi statisticke cislo,ktere bud stoupa nebo klesa..nebo zmizne.. 😅
Tady duchod prodlouzili do 68mi let...pocitam, ze muj manzel se duchodu nedozije 😔 , uz ted sotva vstava z postele (je mu skoro 60)...je tu tvrdy feudalismus..bud budes makat za tri nebo si vezmu rumuna na praci, protoze tomu platim 3x mene.. 😖

shopoholocka
8. jún 2013

@pupavka_pupavka Pisala niekde autorka,Dovod preco chce dat dieta do skolky?Nie,nepisala......vrrrrrrrrrrr

shopoholocka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amadora
8. jún 2013

@yukki jasné že napísať môžeš, len som povedala že keby to žiaľ aj tak fungovalo bolo by to fajn 😒

@irriss u nás detto. a ja ako som začala robiť tak to vidím tiež, aj keď mi dieťa nečakane ochorie a ráno vstane s teplotou do práce musím a rýchlo zháňať niekoho ku nemu, také že OČR nehrozí ani omylom... a presne, vidina niečoho lepšieho nám zaslepila oči a dopadlo to tak že navonok sme ako ostatné štáty ale v konečnom dôsledku to robí len škodu lebo sa snažíme byť niekým iným a nie sme na to pripravení.... darmo sa snažíme vyrovnať ostatným štátom keď na to nemáme podmienky

shopoholocka
8. jún 2013

@janinah blba bla..............nepoznas ani Ty ani Ja dovod,preco chcela umiestnit dieta do skolky,.........tak co uz riesis a odsudzujes?
Ale je zbytocne si pisat s niekym ako si Ty a spol siper matiek 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

horana
8. jún 2013

@grety : ano, maju na to mnohe skolky predpis, nakolko cez prazdniny nejde o standartnu prevadzku ale vlastne akysi "nudzovy rezim". Cez bezny skolsky rok je to v poriadku aby aj matka co je doma s mladsim mohla dat starsie normalne do skolky, nakolko vzdelavanie, socializacia a vobec, to je jasne. A posledny predskolsky rocnik uz uplne, to musia vziat v mieste bydliska.
Cez prazdniny je to ale vlastne len na skolke ci taku nudzovu pomoc poskytne, ved ZS to uz neposkytuje, ries si rodic ako vies. Niektore skolky co poznam napr. nemaju otvorene vobec cez prazdniny, ine aj cele 2mes., ale vacsina je takych ze otvorene 1mes. ale len ten nudzovy rezim pre tych ktori ozaj skutocne nemozu dat dieta inde.