Milé mamičky, je to podľa vás OK?
Nepáči sa mi, že deti sa oblečú do pyžamka, dostanú povel ,,hlavy otočte k TV" a čumia na rozprávky... vraj potom aspoň tie, ktoré nespia, nevyrušujú ostatné..
Rozprávky bežia 1,5 hod. Podľa mňa sa im ničí zrak, keď poležiačky pozerajú telku ešte aj v prítmi. Je mi z toho zle... Iná MŠ v dedine nie je.
syn doteraz spomína ako v MŠ učiteľka im pustila telku s programom Ryby, rybky , rybičky...Takže rozprávka ešte Ok...
Nie je to OK. Ja pracujem ako učiteľka v materskej škole, takže viem, ako to chodí. Určite choďte minimálne za pani riaditeľkou a sťažujte sa.
Nie určitě by som si stažovala. To nie je ok.
Aj u nas to tak funguje tiez som sa tomu cudovala
No, už starší neradi spali a radšej by si pozreli rozprávku. Syn mi ale hovorí, že im čítali a jeho to strašne nebavilo a ani nemal rád spanie. Preto sa tešil do školy.😀 To bolo pred pár rokmi. Teraz to riešia aj takýmto spôsobom.
Pani ucitelkam sa zjavne nechce. My sme mali tv v spalni pri detoch, ale za cely cas co som tam robila sme im ju pustili dvakrat na 10 minut, inak sme vzdy citali a deti to zboznovali ako sme menili hlas a pod. Zial robia sa taketo veci, aj to,ze sa otvori okno vtedy ked sa deti prezliekaju miesto aby sa vyvetralo ked budu mimo miestnosti, ved cim menej deti v skolke tym lepsie.
Keď už sa učiteľke nechce čítať, mohla by im pustiť navigačnú rozprávku. Pre deti je dôležité cibrit si fantáziu. Televízia do škôlky a školy nepatrí.
@anjetta u nás bol tiez tento problém, dokonca sme boli predvolani na koberec, pretože nás syn podľa učiteľky pozerá nevhodné rozprávky doma a potom sa škaredo hra v škôlke. Nakoniec sa zistilo, že u nás sa telka pozerá veľmi veľmi málo a tie nevhodné rozprávky púšťala učiteľka deťom
@majusska202 Či pána to vážne? Tak to je prúser jak sviňa ale
Ja učím v škôlke a len raz som si dovolila kvôli migréne za celý čas čo tam učím pustiť rozprávku v rádiu miesto čítania.. neviem si toto veru predstaviť 😅 a riaditeľka by mi dala teda...
Ale naozaj to pozerajú každý deň a celý spánok ?
@anjetta to robí tým učiteľka taky problém prečítať deťom rozprávku? Ja by som s takým niečím nesúhlasila, čo robia. A neverím, že všetky deti takto zaspia. Niektoré určite čumia na TV a nespia,lebo je to pre nich zaujímavé. A TV vyžaruje aj modré svetlo, vďaka ktorému majú deti potom problém spať, preto sa aspoň 2 hodiny pred spaním TV púšťať nemá. Ak nie je iná škôlka v dedine asi by som sa spojila s ostatnými rodičmi a riešila to.. inak koľko krát ja som v škôlke nechcela spať, tak mi povedali, aby som len ležala a nakoniec ma stále zmohlo a zaspala som. Takto keby som vtedy pozerala rozprávku určite by som nezaspala
@klip0 u nas ano kazdy den a moj maly hovori co im pustaju raz povie ogy a šváby, korytnacky ninja a take kraviny🤔
@anjetta je úplne fuk, či sú to najmenšie deti, alebo predškoláci. Najmenším sa má rozprávka v každom prípade čítať, predškoláci si môžu oddýchnuť a potom sa im dá nájsť tisíc zaujímavejších činností, ako pozeranie TV. Tiež by som sa ozvala.
@nikaeli deti v MŠ pred spánkom nemajú pozerať TV vôbec, nezáleží na tom, či je to dvadsať minút alebo hodinu a pol.
Stazujte sa priamo riaditelke, nie je to ok. Ja zasnem co za pedagogicky toto napadne🤦🏻♀️
@anjetta no neviem ale za mňa lepšie riešenie tá rozprávka ako keď majú ticho ležať a "spať"....učiteľka nie je povinná im čítať rozprávky a vo veľa škôlkach sa ani nečítajú....deti jednoducho musia ticho ležať a tváriť sa že spia🙂 učiteľka tam buď len sedí alebo si robí papierovú robotu....
@mogaa lenze tomu sa hovori psychohygiena, ak uz aj nespia,mali by vediet si oddychnut. Predskolaci by to uz mali vediet, ved potom idu do skoly,kde cez vyucovanie tiez musia byt ticho. Tiez to zavisi od uciteliek,ako ich vedia na to pripravit. U nas v skolke ich riaditelka vzdy tak motivovala ze spalo vacsina deti a nikto za trest, velakrat si rodic mysli ze dieta uz nechce spat a v skolke zaspi za par sekund.
@elizabet173 napísala som, že to nie je v poriadku 😉 mňa len zaujíma, odkiaľ to vie.. lebo taký predškolák ti už vie opísať deň, ale 2-3 ročné dieťa? s konkrétnym časovým údajom?
U nas citaju knihu. Ozvi sa
@deti95060810 rozprávky sú ok ale 1,5 hodiny keď majú spat?
@anjetta určite sa ozvi. U nás pozerajú tak pol hodinu keď vonku prsi, možno raz za týždeň, dva. Ale keď majú spat tak to určite nie je ok. Však tie čo nespia na to cumia denne viac ako hodinu.
@anjetta no je to podla mna chore.. osobne si myslim ze v skolke nema tv co robit