V celej škôlke je prítomná len jedna dospelá osoba

gatinha
6. sep 2016

Ahojte, syn zacal teraz chodit do sukromnej skolky a trochu ma zarazilo, ze ked som bola poobede prenho, bola tam s detmi len jedna ucitelka. Nejde mi o to, ze by to bolo malo na tych 6 deti, co tam dokopy maju, to urcite nie. Ale skor mi napadlo, ci by nemala byt v skolke pritomna este jedna dospela osoba, hoc aj upratovacka, ak by sa nahodou tej jednej nieco stalo, odpadla by apod. Neviem a nechcem si ani predstavovat, co by potom bolo s detmi... ked sme sa pre skolku rozhodovali, bolo nam povedane, ze vzdy su tam dve ucitelky, tak teraz neviem, ci som to zle pochopila, a je normalne, ze je tam len jedna osoba. Aj u vas je to tak? Dakujem

dominika6
6. sep 2016

@gatinha
Ako vies ze tam druha nebola po cely cas?..ze si neodskocila niekam?

moni244
6. sep 2016

Predpokladam, ze to nie je ani skolka, len sa tak tvari. Co tak sa opytat? Ci ty si videla do vsetkych miestnosti?

tyelde
6. sep 2016

možno bola druhá akurát na záchode a už je t chúďa rozoberaná 😀

dominika6
6. sep 2016

@tyelde
A mozno to bola prave iba ta upratovacka...:D

jaannkkaa
6. sep 2016

Ako aj ja som stresovala minuleho roku ked isiel syn prvykrat do skolky ale toto???Ja neviem ale vacsinou na jednu triedu su dve ucitelky jedna je rano druha poobede....malokedy som stretla obe ucitelky poobede ci sukromne maju iny system???neviem ale ci som prisla rano alebo poobede vzdy sa okolo krutila nejaka upratovacka alebo kucharka....aj keby sa nieco stalo tak vcas by si to niekto vsimol....mozno si len mala stastie a fakt si nikoho nesretla ale nerobila by som vobec paniku

brady1
6. sep 2016

@gatinha Myslim že to nie je normalne, ale neviem preco toriešiš tu to ti až teraz došlo??? Mala si sa hned tej učitelky spytat, hm ale potom by si nemala o com pisat.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leni81
6. sep 2016

A tie deti nejedia v skolke? Logicky tam musi byt upratovacka aj kucharka. Len sa asi nemali cas s tebou zvitat🙂

gatinha
autor
7. sep 2016

Ludia, sorry ale mali by ste sa trochu zamysliet nad tym, ako tu reagujete.... Ja ani nerobim paniku, aj som sa na to v skolke uz pytala samozrejme... Ale chcela som vediet, ako je to inde. A nie, predstavte si, ze v tejto skolke nie je ani kucharka ani upratovacka. Uz nemusite nikto nic pisat, dakujem, o ironicke a posmesne poznamky nestojim. Ciao!

leni81
7. sep 2016

@gatinha inde aspon co ja poznam skolku ako taku tak tam deti jedia a maju kucharky aj upratovacky.

chloe001
7. sep 2016

Zavisi od velkosti skolky, od systemu, ako maju sluzby pani upratovacky, gazdinka a podobne. Kedze je tam 6deti je naozaj kontraproduktivne, aby tam trcali dve ucitelky. Velakrat som tak robila a nikdy ma nenapadlo sa nejak zamyslat nad tym, ze by ma mal trafit slak - lebo v kazdom inom pripade by som snad dokazala vytocit cislo a zavolat pomoc. A este zavisi od doby, kedy ste poobede prisla. Priamo po obede? Alebo popoludni cca okolo tretej? V tom je tiez rozdiel. Pani kucharky uz po olovrante v praci nebyvaju. Pani upratovacky mavaju sluzby rozdelene tiez rozne, obcas tiez uz po olovratne odchadzaju, hlavne, ked sa uz v budove nikto nezdrziava a deti su vonku. Kazda skolka - ci statna (kde tiez popoludni od 16,30 byvam sama) , ci sukromna to ma ine.

maminecka2
7. sep 2016

V tak malej skolke podla mna nebude kucharka, myslim ze jedlo budu odniekial dovazat. A upratuje mozno ta ucitelka ked deti odidu, tiez tam zrejme nikto taky cez den nie je.
Je tam len jedna trieda? Len tych 6 deti? Lebo bezne v skolke je rano a poobede tiez len jedna ucitelka ale vzdy je viac tried a keby sa cosi stane deti by asi plakali a dobehla by druha ucitelka, mozno by aj niektore z deti napadlo vybehnut do druhej triedy po pomoc.
Asi sa budes musiet na rovinu spytat ci tam este niekto v tej budove je, nahoda je blbec.
Ale na druhej strane doma je zena tiez sama s detmi a tiez tu hrozi ze keby sa jej nieco stane bol by problem 😨 No ale ak Ti povedali ze su tam vzdy dve osoby musia to dodrzat. Ak sa bude opakovat ze najdes triedu len s jednou osobou tak sa fakt spytaj ako to je.

ivushka19
7. sep 2016

@gatinha Ahoj, ked moj syn chodil do sukromnych jasli, vzdy bola pritomna len jedna ucitelka.... Doobeda bola jedna, cez obed boli obe a potom sa poobede prestriedali..... mnohokrat dokonca jedna tahala cely den.... Nemali upratovacku ani kucharku ako v tvojom pripade... A tiez sa tam pohybovalo okolo 8-10 deti.... niekedy aj menej...

dai
7. sep 2016

@gatinha ahoj, normalne to urcite nie je - najmenej 2 osoby by tam mali byt - ked treba poriesit 1 dieta ( pride mu zle etc. ) aby tam bol niekto druhy kto dohliadne...
Detto pochybujem o tom ze ak je v danej ustanovizni 6 deti a 1 pani tak ide o realnu skolku - ale to vies verim ty lepsie...

gatinha
autor
8. sep 2016

Vdaka za odpovede. Je to sukromna skolka, je tam naozaj len tych 6 deti. Jedlo dovazaju a upratovacky tam nie su. Ucitelky su dve, niekedy su tam obe, niekedy len jedna z nich. Ak by nahodou odpadla, detom by vobec nepomohlo plakat... Ale vraj sa im za dlhe roky nic take nestalo, vzdy maju vo vrecku telefon atd atd. Tak verim, ze to tak aj zostane.

brady1
8. sep 2016

@gatinha a co ak sa stane jednemu dietatu nieco vazne a ucitelka bude musiet venovat plnú pozornost tomu dietatu tych dalšim 5tim sa zatial može niečo stat, možu niečo vyviest hm?

lucka_ke
8. sep 2016

a keď mám mama 6 detí tiež tam nikto iný nie je 🙂 všetko bude Ok

marka13
8. sep 2016

@gatinha No, ja by som to riesila na tvojom mieste s majitelom skolky. Starostlivost o dieta tam si predsa platis a mas pravdu, ze stat sa moze cokolvek. Taky blabol , ze sa im za tie roky nic nestalo.....to je trapna a neprofesionalna vyhovorka. A porovnavat tu skolku so situaciu ked je mama sama doma ako tu dakto spomenul, je hlupost. Vtedy si nesie zena zodpovednost sama, tu dava svoje dieta za peniaze do opateri niekoho , koho vlastne ani nepozna! V dnesnej dobe vyrastli sukromne skolky/ jasle ako huby po dazdi, no zial nie kazda splna to co by mala ci po bezpecnostnej stranke alebo inej. Zial, je to tak. Pocula som o skolke u nas v okoli, kde ucitelky okrem starosti o deti, im museli - pocas toho ako na ne mali davat pozor - este pripravovat desiatove natierky a dokonca piect muffiny...! Samozrejme to nebolo v ich naplni prace, ale preco neusetrit kde sa da, hoc aj na ukor pezpecnosti deti. Pokial viem, tak tusim od januara by sa mali tieto institucie zacat kontrolovat a maju sa im stanovit presnejsie pravidla a podmienky fungovania. Lebo, fakt je , ze si dnes skolku otvori kde - kto, a to co je rodicom na zaciatku prezentovane ani nemusi byt vo finale pravda :(

brady1
8. sep 2016

@lucka_ke a všetkych 6 ma skoro v takom istom veku, že?