Ahoj dievcata,trosku som zaskocena,vsimla som si u mojich dievcat viditelnejsie ochlpenie/len/ na nohach,viditelnejsie ako cca pred pol rokom 😅 .Maju 3r a 5,5r.Ja s manzelom sme tmave typy/hnede oci,hnede vlasy/,cize som to cakala ale zda sa mi to skoro ☹ Kedze ide o baby,casom budu na to citlive,bojim sa napr posmeskov zo strany inych deti a pod. ☹ rada si vypocujem vase nazory a mozno skusenosti,kedy je to ok a kedy je mozne za tym hladat napr.problemi so stit.zlazou a pod.
Zatial ich nechcem vlacit po lekaroch,kedze su inac uuuplne ok 😀 dakujem 😉
no pokial to nie je pubicke ochlpenie v tomto veku tak by som to neriesila.... aj moj maly je tmavy a je chlpaty... aj na chrbatiku aj nozky a tak... myslim si ze je to skor zalezitost dedicna a aj je to o farbe ochlpenia... moja mala tiez ma jemne chlpky na nohach ale su uplne svetlulinke je totiz blondyna tak to vobec nevidiet...
ja by som to nijak neriesila a neskor ked budu uz pubertiacky tak potom im mozes poradit nejaky sposob na odstranenie chlpkov...
🙂 ja si pamätám kámošku od babky z detstva, asi v 5 rokoch mala tááke veľké chlpy na rukách, že sme ju za nich šticovali🙂 a závideli🙂 A potom, asi po 20 rokoch, keď sme sa zasa stretli, sme mali ruky rovnaké🙂 Poznáme sa teraz celkom ok zas, nijaká hormonálna liečba jej nehrozila, proste bola taká, blondínka🙂
@kinna
@maznacik007 dakujem baby 😉 presne na to som myslela,co pisete...veru nemam zaujem robit z nich pokusnych kralikov 🙄 ale rada by som im to ulahcila aby boli medzi deckami viac v pohode ako ja kedysi daaaaaaaaaaaaaavno 😀
@stastnamamulka moja babka hovorievala ze kto je v detstve chlpaty bude potom bohaty... 😀 tak treba im to tak povedat aby na to boli hrdi....
ja som ale ako dieta chlpata nebola... a ani teraz moc neviem preco... a sestra bola a ta sa veru velmi dobre vydala... 😀 tak neviem mozno to aj plati co vravela babka... 😀 😀 😀
moja staršia dcerka je chlapatá na chrbátiku aj rukach,teraz je ochlpenie svetle ,vyťahané od slnka,ale stretla som kamarátku ktorá mi povedala,že ak by mala prípadne problem s hormonmy treba to riešiť teraz kym je dieťa,aby v dospelosti nemala problémy.ja sama mám zvýšeny testosteron tak som sa zlakla.šla som snou ku endokrinologičke vzala jej krv achvvala bohu je v poriadku ja som kludná anelutujem,že som snou zašla ku endokrinologičke.
@maznacik007 xixixi tiez sa nemozem stazovat co sa tyka vyberu zivotneho partnera 😀 ale zas ked pridu do puberty,bude im to prd platne,ze sa raz dobre vydaju 😝 urcite ich budem "sledovat"😀,len sa mi to zda nejak skoro...
@ematko29 s tym 100%suhlasim,budeme to riesit,ked bude treba,hlavne aby boli baby v pohode 🙂
@maznacik007 , panečku, tak to tie moje budú milionárky, hlavne Dia 😅 😀
a baby, čo máte takých chlpáčikov, majú mierne ochlpenie aj pod pazuškami a na genitáliách? toto som si totiž všimla u menšej, ani staršia nemá... aj sa chystáme k lekárke nejaké veci vybaviť, tak by som to spomenula asi...ale ak to majú aj vaši, tak zas zbytočne sa mi nechce behať 😅 máme toho dosť aj bez toho 🙄
@cairka no ja by som pre istotu dala skontrolovat krv aj na stitku a hormony.... ked to maju aj na genitaliach a pod pazuskou... ved uvidis... co ti doktorka povie... no verim ze toho mate dost ja tiez teraz budem mat vela behaciek po doktoroch... to zasa bude... jaaj
tak táto téma mi tu padla vhod 🙂 ja to riešim posledný mesiac. ja som teda začala chlpatieť až v puberte. no nie normálne, ale riadne nahusto a dodnes som chlpatá (ale tak jasné, že nohy, pod pazuchami a na genitáliach sa holím) no to výraznejšie ochlpenie pripisuje gynekologička syndrómu polycystyckých vaječníkov. no moja dcérka (tento mesiac má 6rokov) má ochlpený chrbát, ruky, aj nohy. je má bledé vlásky, nie tmavé, ako my s mužom, ale ochlpenie má tmavé :( no a dosť dlhé chĺpky a hlavne na nohách to vyzerá, ako keby bola špinavá :( už som uvažovala, či zájsť dať malú vyšetriť na hormonálny profil alebo niečo také. myslíte, že mám ešte radšej počkať?
môj starší syn má 4,5 roka a má dosť ochlpené nôžky už, len zato že je bledý tak aj chĺpky sú bledé a nevidno ich len keď sa človek bližšie pozrie
@cairka u nas len nohy... a ruky tak normalne sa mi zda 😅
@darinkazv co som citala a ako tu pise @maznacik007,pokial chlpky nie su na inych miestach okrem ruky-nohy-chrbat,malo by to byt zatial ok,ale pre istotu by som to spomenula doktorke 😉
@maznacik007 , však vy ste na tom podobne, len obiehate iné ambulancie 😅 a práve, že to má len Dia, pod pazuškami len vidno čierne bodky, ale na genitálich aj jemné chĺpky. ale je fakt, že tie chĺpky sú o dosť jemnejšie, ako tie inde.
@stastnamamulka , no malá má extrémne chlpatý chrbát a nohy, menej ruky a bruško a také náznaky aj inde. Ale ako chrbát má jak opica naozaj 😅
my tiez mame chrbatik jak opicka... my sme teda absolvovali endokrinologiu a sme tam aj dispenzarizovany... ale z ineh dovodu... dg. nanizmus... nizky vzrast... ale hormony stitnej zlazy a tie ine hormony testosteron a pod. sme mali ok...
a endokrinologicka to ochlpenie nejako neriesila ze pokial neni na genitale tak ok... a pritom moj ma aj bokombrady... holicka mu to vzdy tak oholi ... s tym strojcekom... 😅
@cairka inac manzel mal spoluziacku na skole,tiez bola takto obdarena celu zs-ku a tusim teraz ma problem otehotniet ☹ neviem,ci to s tym suvisi priamo ale myslim,ze ju tu ta moznost 😒
@stastnamamulka , no, obávam sa, že ak to bude tak, že za ochlpenie sú "vinné" mužské hormóny, tak to asi môže súvisieť 😒 otázka je, či v troch rokoch už vôbec nejaké hormóny môžu niečo ovplyvňovať 😕 ja som sa raz doktoky pýtala, to ešte bola bábo, tak že to je normálne, že sú také chlpaté deti... ale asi sa radšej opýtam zas a spomeniem aj to ostatné ochlpenie ...
moj syn ma tiez uz chlpky, ma 4,5 roka, na chrbate aj nohach, ale je blond, tak to velmi nevidiet, neriesim to teda vobec, ocko je v tomto smere az nadmieru, tak este ma co dobiehat 😀 😀
Môj syn je chlpatý ako medvedík od narodenia, sú to svetlulinké chĺpky,ale okrem bruška a hrudníka ich má všade... zatiaľ to neriešim, na 5r. prehliadke sa spýtam, či by s tým mohol byť nejaký problém...
@stastnamamulka mam chlapcov,a svoje chlpky beru v pohode aj so srandickami,ked mna vidia ako si depilujem hornu peru a niekedy cele telo 😝 samozrejme ze nie pred nimi sa cela odhalim,len podla mna musia sa s tym naucit zit.dokonca si vo vani oholili chrbaty,skoro ma porazilo 😀 dnesnej dobe existuje tolko moznosti ako sa zbavit chlpov..no ak nahodou budes chciet predist trapnym situaciam,mozes im natriet na rucky depilacny krem a hotovo,lepsie podla mna ako zajst do to takeho stadia aby si z deti robili srandu .
@zumbadance jaaaaaaaaaaaaaaaj tak snad to nedojde do takeho stadia,ze si budu babizne navzajom chrbty holit 😀 😅 baby su predsa na to citlivejsie...nechcem,aby sa za seba hanbili ako kedysi ja ☹
@stastnamamulka ..si mudra mamina. 😉 a chces predist tomu co robilo tebe problemy..a urcite vystihnes ten pravy cas a dievky zaucis ako sa starat o seba ..hej moji chalani su blaznivi,ale ked nahodou uvidim ze to ochlpenie im vadi rada im nakupim tie ziletky,kremiky a tak..aj chlapci sa chcu pacit.. 😀
@stastnamamulka ahoj aj moja najstarsia dcerka ma dost chlapte nozky a doteraz nemala az tak...ale chlpky su svetle, tak to neriesim a ani keby boli tmave by som to neriesila
Jedno z mych dvojcatek (holcicka) ma viditelne ochlupeni podpazi a na prirozeni UZ od 7mi let.Je mensiho vzrustu, pry je podprumerna v rustu - v tabullkach Evropy...
Ostatni dcerky o neco pozdeji...ale VSECHNY TRI MAJI za nedlouho nastup do nemocnice (znama evropska detska nemocnice) z duvodu nalezu stitne zlazy ... vse je viditelnejsim protoze jsou tmave typy...
Dievčatá,moja dcerka má 6 a pol roka,má tmavšie chlpky na nohách a na rukách.No dnes som si všimla,že aj v podpazuši má 2-3 tmavšie chlpky...☹ Mám z toho strach😢Máte podobny problem niekto?
Mamicky mate niektora podobnu skusenost. Dcerka trpela atop.ekzemom vzadu na krku dlhodobo aj rok a pol ked to bolo velmi vazne kedy si to skriabala az do krvi kozna lek.casto predpisala kortik.masticku. Teraz je bez kortikoidov uz 5mes.vlastne mam pocit, ze z toho vyrastala ale co nas zarazilo ochlpenie na tom mieste kde boli maste natierane. Myslite, ze to casom zmyzne, alebo sa to ochlpenie aj zhorsi? Ma tam svetle aj tmavsie chlpky
Mojej 5-mesačnej dcérke sa objavili chĺpky (2mm) na rukách, nohách, šušulke a na krížoch. Máte niektorá podobnú skúsenosť?
@resuada kojis? Nedostala si nahodou menzes?
@zenaajmama Kojím. Nedostala.
Ahoj no moja dceekaa má už 5 rokou a tiež má chplki na rukách nohy a chrbát a nic iné zatiaľ. Je to také bledé vidno to len keď sa na to pozriem ale z dialki nie. S dr som to ešte neriešila. Poraďte mi niekto z vás či to mám riešiť s dr
Dievcata, je to uz starsia tema, ako ste dopadli? Teda vase deticky? Moja ma 7 rokov a ma strasne chlpate ruky a hlavne nohy. Nic ine. Dokonca uz kvoli tomu aj plakala. Vraj sa jej deti v skole smeju a ona si chce chlpky oholit 😭😭😭