V akom veku prestali spávať na obed deti, ktoré nenavštevujú škôlku?

13. feb 2022

Poraďte... Kedy?
Dcéra má 3r a pomaly 3mes. Posledný mesiac katastroficky ju dávam spať naobed, raz za tri dni sa mi to podarí že zaspí, ale väčšinou nezaspí a keď bolo slnko a teplo tak z dvora som ju nedostala ani dovnútra a štyri hodiny sa hrala vonku.
Príde mi to dosť skoro.
Doteraz sme mali režim že ak vstávala pred 7, musela naobed o 13tej ísť spať.
Teraz vstava o 6.00-6.20 a odmieta spať naobed a aj oddychovať a večer ju ukladám o 19tej na čítanie a o 19.30 spinká. Ak mi aj zaspí naobed náhodou, tak máme režim 6.00 ráno, obedny spánok 13-14.00 a večer cca 20.00-20.30 a vstane aj o 5tej ráno vyspatá 😒😶😒 takže sa mi osvedčuje ju nedať spat cez deň a radšej pospi do 6tej.
Nikdy nebola veľký spáč, ale doteraz spávala aspoň tú hodinku naobed pricom teraz ani naobed pospať ani ráno potiahnuť. Chcem ju dať do škôlky pomaly Max od septembra a teda netuším jak bude tam fungovať. Viem že tam je režim, ľahne si a aj možno zaspí ale keď mi bude vstávať o 5 ráno tak nič moc.

anjelicek26
13. feb 2022

Tri deti mi od 1,5 roka nespavali na obed, starsi syn do 4 rokov spaval na obed, potom tiez utalo... nevidim dovod si robit nervy zo spatia na obed, ked evidentne neni unavena... v skolke to bude ine, tam bude vytazena viac (a mozno nie), u nas nespali ani v jasliach, proste kaslali mi decka na to, co uz s tym...

henka123123
13. feb 2022

Moj syn prestal spavat na obed v 3 rokoch..teraz zaspi len vynimocne ked je nejake uprsane pocasie alebo tak raz za 3 mesiace mozno

janba
13. feb 2022

Moj od 2 rokov nespaval. V 3 nastupil do skolky a tam spi 😀 doma cez vikend vobec

patka06
13. feb 2022

Dcéra spávala do 6,5 roka či doma alebo v škôlke.

itka1
13. feb 2022

starsi syn prestal spavat v 2 rokoch a nikdi nespal ani v skolke malo to vyhody aspom sme sa mohli chodit po vyletoch a nemuseli sa riadit neakym spankovim rezimom

pininka1
13. feb 2022

Dvaja spali do 5 rokov bez problemov, dcera ma 4,5 a uz veruze nechce, ale asi najlepsie to znasa, vecer nie je mrzuta. Nasi ale ci isli spat na obed alebo nie o 8 uz spali.

hipuska
13. feb 2022

Spánok sa vždy berie ako čas za 24 hodín. V obidvoch prípadoch ti to vychádza rovnako. Kopu deti v tomto veku spí 1x,.nie je to nič nezvyčajné. Ja by som skúsila môžno ten večerný ešte posunúť o 20-30 min a ukladať trosku skôr

anega79
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. feb 2022

@hipuska trošku skôr myslíš že o 19tej už má späť? Obávam sa práveže že potom mi vstane už o tej piatej vyspatá.

selest
13. feb 2022

Moj starsi od 1.5 roka len parkrat do tyzdna od 2 rokov vobec. Ak nahodou spi na obed tak vecer nezaspi do 23 a v noci zle spi..

hipuska
13. feb 2022

Hej, tak som myslela. Niekdy, deti skoro vstávajú aj z nedostku spánku. Čo je vlastne paradox. Ale, môže aj proste byť taká povaha. Môj syn vstáva medzi 5-6. A vyskúšali sme.uz úplne všetko. Tak sme si tak upravili proste režim a zmierili sa s tým

lucik194
13. feb 2022

od dvoch rokov nespavala ani jedna

jaska, ze ked sme boli na vylete a sadli do auta tak hned zaspali, ale doma nikdy

larisalarisa
13. feb 2022

Váš režim je podľa mňa dokonalý. Môj malý v troch rokoch už veľmi spávať poobede nechcel, avšak v škôlke pekne spinkal. Nemusíte sa báť, v škôlke to bude ok.

dankabetka
13. feb 2022

Moj starsi nemal ani 2 ked uz nechcel spat... okolo 4 roku zas zacal spavat ale len v skolke, doma nespal od tych cca 2 . Mladsi bude mat 3 rocky za chvilu a veru ked ma dobry den spi aj 3 hodiny naobed....deticky su rozne

azurova99
13. feb 2022

Moja mi prestala spat.od.3 rokov, v škôlke občas zaspí teraz, ale doma ani za svet a tak chodíme pred 8 spať

veronice
13. feb 2022

Nam dcera zacala vynechavat obedny snok mesiac pred 3r. A kwd ho nevynechala, uspavanie na obed aj vecer trvalo ak vyse hodiny, na nervy sme z toho boli vsetci a cim neskor zaspala, tym skor sa zobudila. Tak som ju prestala na obwd ukladat na spanok a mame doma jedno zlate stastne dievcatko ktore vecer zaspi do 5-10 minut niekedy medzoi 19.30-20.00 a zobudza sa tak medzi 7.30 - 8.00, niekedy trochu skor, dnes potiahla az do 8.30. A je to super 🙂 i ked ajntrochu narocnejsie venovat sa jej cely den (v 39tt som uz prpste nepouzitelna 🙈) ale aspon sme zas raz konecne vsetci vklude 🙂
Takze za mna - al vidis ze sa vam lepsie zije bez toho obedneho spanku, tak ho proste vynechajte 🙂 nech ste vklude...

makova333
14. feb 2022

Moj spaval cez obed takmer do 6,5 roka 😀 aj doma aj v skolke.

ajajaj00
14. feb 2022

ahooj no nase dvojicky prestali spavat presne ako mali 3 roky..chodia do skolky ale tam nespavaju a my uz vecer o 18:15 chodime do posteli precitame rozpravky s obidvoma a strop je do 19:00 ze uz spia

adamadent
14. feb 2022

Staršia 1,5r prestala spávať, mladšia 4roky každý deň ide aj sama poobede spat.

autor
14. feb 2022

@veronice áno ale bohužiaľ keď to vynechávam tak spí od 19.30 do 5.45 - napr.dnes. (Max 6tej).

autor
14. feb 2022

@makova333 joj tak to je super, každé dieťatko je iné. Asi máte spachtosa, naša bola odmaličky malospac 🙂 a od roka spí naobed hodinku.

autor
14. feb 2022

@ajajaj00 a kedy vstávajú?

makova333
14. feb 2022

Autorka: Vies co, on nikdy nebol spac. O 19.00 som kupala a o 20.00 uz spal v posteli. Ale rano vstaval 5-5.30. A aj ked sme nahodou boli dlhsie prec (cestovali sme napriklad) a isiela spat o 22.00 23.00 (stalo sa malokedy), tak o piatej bol hore 😀 Ale dobiehal si tie skore ranne vstavania tym obednym spankom. Ked sa mu zacal trosku predlzovat cas ranneho vstavania, tak zacalo ubudat obedneho spanku. Najskor v hodinach (kedysi si daval obedny spanok 3-4 hodiny, neskor 1-1,5 hodiny) a potom uz nastupom do skoly prestal spavat uplne cez obed. Este sme sa smiali v skolke, ze jediny spaval, tak ho kamoska ucitelka ukladala na spanok do zadnej casti spalnicky 😀. Ale ako pises, kazde dietatko je ine, kazde ma inu potrebu spanku. Vies, aj som trochu rada, ze uz cez vikend nevstava a (ja s nim) o piatej ale o siedmej 😀

ajajaj00
14. feb 2022

jeden cca 6:00-6:30 a druhy 7:00-7:15

mikadooo
14. feb 2022

Prvá spávala do 5 rokov, v škôlke aj ako predškoláčka. Druhá mi prestala spať, keď mala takmer dva, jednoducho som ju nedokázala uspať (ani na prse, ani v kočíku a ležať len tak v posteli to už vôbec nie). Tretí má 4, cez víkendy doma už nespáva od kedy som ho dokojila (okolo 2,5 roka), do troch rokov som ho ešte chodila uspať von v kočíku, ale potom som to vzdala, lebo tie staršie nevydržia byť ticho dlhšie ako 5 minút. V pohode to zvláda(byť hore), len keď ideme autom, tak si schrupne 🙂. V škôlke spáva, tiež bez problémov.

janickacrazy
22. feb 2022

U nás najstarší syn spával po obede do 6 rokov aj 3-4 hodiny, koľkokrát som prišla do škôlky o 4 a všetky deti sa hrali a môj spal. Druhý nespal na obed od 1 roka! Ráno vstával o 4, večer išiel spať o 19. Najmladší veľmi rád spí, aj teraz si hocikedy ide cez deň pospať, má 6 rokov.

nika_23
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bluka2
19. nov 2023

Obe deti prestali vo veku 2,5-3 roky