Milé maminky, prosím poradte mi alebo napíšte vaše skúsenosti lebo ja som už zúfalá. moj 6 ročný syn si odmieta umývať svoju chlapskú záležitosť🙂 teda konktrétne nechce si stiahnuť predkožku a ani mne to nedovolí.... ked bol menší v pohode som ho na to nahovorila, stiahla som, opláchla a bolo. ale v poslednej dobe o tom nechce ani počuť ,vlastne od vtedy ako sme boli u doktorky na preventívnej pred pol rokom a ona predkožku skotrolovala či je všetko ok, ale bolo to nasucho ( my sme tak umývali,že vždy len vo vani pri kúpaní pod vodou) no a jeho to u doktorky bolelo a reval ako šakal a vlastne od vtedy vrieskla stále pri tom a ja už neviem ako to mám riešiť.... aj včera večer vo vani som ho horko ťažko umyla neustále som mu dohovárala, skúšala som podobrotky, po zlotky... ale nechcem to ja takto riešiť, aby nemal z toho nejakú traumu, cítim sa pri tom divne, ako keby som mu robila zle... už neviem čo mám robiť.... u vás to ako prebieha? a ako často vlastne toto treba robiť u cca 6 ročných chlapcov? lebo niekde píšu tak inde inak.... dakujem za odpovede.
@vendi77 pipika treba umyvat......skus ho vo vani nejako zabavit, nehovorit mu, ze teraz ideme umyt, neboj, nebude to boliet atd atd atd.....len ho zabav, daj mu nieco zaujimave do ruky a nenapadne hop- sup umy....
ak tam nie je ziadny problem - zapal atd, tak si ani nevsimne ze ste uz stihli umyt, ak ho to ale boli, treba riesit s urologom.
ked umyjete len pochval - aha - hotovo 🙂 sprav to tak par-krat a ak tam ziadny iny problem ci bolest nie je pojde umyvanie po chvilke normalne.
pani dr. sa ,,podakuj,, a vysvetli jej, ze decku sa predkozka nasilu, nasucho nepretahuje a ak, tak to ma v opodstatnenych pripadoch riesit urolog!
žienky, mne malý stále tvrdí,že ho to bolí,ale pri tom pipík nie je červený a aj ide dobre stiahnuť, takže neviem, či len nehrá na mňa divadlo, zase na druhej strane nechcem niečo zanedbať, može ho to naozaj bolieť? ako to mám zistiť? rozmýšlam, že ho zoberiem k detskému urologovi, ale čo keď ho zbytočne zase len vystavím nejakému stresu... neviem čo mám robiť.
@vendi77 tak to možno načas nechajte tak - ak sa mu dala predkožka už stiahnuť, nebude s tým mať problém...alebo ešte skúste v knižke popozerať že čo vlastne pipík je a na čo slúži a ako sa o neho treba starať 😒 môj syn to pochopil tak v troch rokoch 😒 odvtedy mu tam ani nesiaham a stále mu zdôrazňujem, že okrem neho, jeho frajerky (budúcej 😀 ) a lekára - ale len ak by ho pipík bolel sa ho nesmie nik iný dotýkať, preto sa oň musí starať sám...a funguje to...
@vendi77 ked ten pipik nie je cerveny a nic na nom nevidis, tak hadam to bude len strach, ze to bude znova boliet. boji sa a uz dopredu si to navrava a preto tvrdi ze ho to boli. chudak maly, ja dufam, ze to bude casom len lepsie. on urcite casom pochopi a prestane sa bat. mozno by si mu mohla povedat, ze ked ho to boli, tak tam date liecivu masticku... hoci len nechtik lekarsky a pod tou zamienkou to dovoli aby si sa na to lepsie pozrela, ci nahodou tam fakt nema nejaku ranku co by ho mohla boliet. ale ked ste na tej kontrole boli pred pol rokom, tak si myslim, ze to bude naozaj len v tej psychike.
@vendi77 ach, ta to sa teda mozes pani dr. podakovat, maly uz tramu ma a teraz je to na tebe ako to riesit. ja chlapcov nemam, ale pokial viem tak mojemu krstnatu to tiez mamina stahovala stale pri kupani. takze podla mna si postupovala fajn. teraz to bude len na vysvetlovani. musis mu stale opakovat a trebars mu nejak vysvetlit, ze tam je skryte miesto, kde sa mu potom udomacnia male bacily a ze to potom bude boliet ked tam budu. a ze preto to musite umyvat. teraz to uz je len na tvojej trpezlivosti, stale mu to vysvetlovat a opakovat. a u pani. dr. by som nabuduce nedovolila aby sa synovej predkozky ci vobec pipika dotkla a povedala by som, co svojim pristupom sposobila. a ked sa jej to nebude pacit, tak kludne vymen dr.
a co sa tyka toho ako casto, co na to hovori tvoj muz, jeho mamina? nasa babka teiz vravela, ze to treba robit a treba s tym zacat uz u malych deticiek. dnes sa s tym zbytocne caka do nejakeho veku a casto je potom uz aj neskoro a chlapci koncia v rukach chirurga. 😒