Moj maly mi vecer povedal,ze ho boli hlavicka lebo pani ucitelka ho buchla po hlave,preto lebo ked isli na prechadzku rozhadzal kocky. Myslela som si,ze si vymysla ale potom to povedal aj babke.A presne ukazal miesto kde ho buchla.Najradsej by som maleho zobrala odtial. Ako by som mala postupovat?
stalo sa to len raz?ci uz s ti viackrat na nieco v skôlke stazoval?..urcite by som si to slusne predebatovala s ucitelkou, co sa stalo..a podla toho by som dalej postupovala..
No neviem ako silno ale povedal,ze ho to bolelo.Ma 3 roky. Ale ide mi o to,ze onasi to nema co dovolit. Ja jej deti tiez nebijem. Ona je tam na to aby ich usmernovala anie bila. Zatial mi to hovoril len raz.
@gabika776 deti majú veľkú fantáziu a ešte netušia, čo svojim "vyhlásením" môžu spôsobiť. Skús sa ho na to popýtať o deň dva neskôr, ako zareaguje. Prípadne či to videlo aj iné dieťa alebo či "zbila" iné dieťa.
Ak bude trvať na svojom, určite by som sa na to opýtala učiteľky -ak by som však mala 100% istotu, že je to pravda.
Hanka má v škôlke dievčatko, ktoré všetkých spolužiakov i pani učiteľky držalo týždeň v tom, že jej braček má vážne zlomenú nohu. .... a to až dovtedy, kým spolu s maminou neprišiel pre ňu do škôlky 😀
Spytaj sa aj inych namiciek, ci im deti nevravia nieco podobne, urcite by som to riesila, ucitelkam i riaditelke by som slusne dala najavo, ze take spravanie nestrpis a si pripravena to riesit vsetkymi dostupnymi sposobmi, pokial sa to potvrdi.
Mne to hovoril vcera vecer ked isiel spinkat ale iba to ze ho boli hlavicka lebo ho pani ucitelka buchla a ked sa ho dneska moja mama opytala ci ho bolela hlavicka tak povedal,ze ano lebo ho ho pani ucitelka buchla lebo rozhadzal kocky ked mali ist na prechadzku a ukazal jej aj kde presne. Ja si myslim,ze toto by si nevymyslel.
@gabika776 mne moj rozpraval ze sa mu podarilo ujst zo skolky a behal po dedine... uplne realisticky aj som mu uverila... 😅 on je utekac ... ale doteraz ho vzdy chytili skor ako im usiel z arealu.. samozrejme to pravda nebola
ja by som sa spytala ucitelky ze ci bol s malym nejaky problem v ten a v ten den... a uvidis ako sa zatvari a co povie...
@gabika776 tiez sa pripajam k tomu ze deti vedia uplne realne a dopodrobna vymysliet situaciu..tym nevravim ze tvoj syncek si vymysla...ale napriklad moja neterka 4 rocna bola na navsteve u svojej druhej rodiny na tyzden..a ked sa vratila neustale rozpraval o divecatku lucke..s ktorym sa hrala ale ze to je babatko ktore sa tete teraz len narodilo takze musea byt potisku ked spinakala...a podobne...uplne vazne o tom hovorila....az kym svagrina nezatelefonovala tym dotycnym a negratulovala k babatku...a vtedy sa zistilo ze ziadna lucka neexistuje 😀 ale toto o com vravis ty, by som nenapadne nadhodila pred ucitelkou ze syncek sa stazoval ze ho bolela hlava ci nevie o "niecom" a uvidis..co bude hovorit
@gabika776 Podla mna si v tejto dobe ucitelia nedovolia buchnut dieta ani po zadku a nie po hlave. Este sa ho popytaj ako pise jaaty, aby si sa zbytocne neblanovala. V akom vztahu si s jej detmi, tiez ich ucis?
Spytam sa na to ucitelky otvorene, co mi maly povedal a uvidim ako sa bude tvarit.
@nitrankanr Ja nie som s jej detmi v ziadnom vztahu. To som napisala len obrazne,za ani ja jej deti nebijem...
Dakujem vam za odpovede, pomohli mi.
ja by som sa popytala učitelky, čo je na tom pravdy. Mna ako prvačku niekolkokrat učitelka vyťahala za cop, nosila som taky do hora. Ona bola psychopatka podla mna, ale ja som sa za to hanbila a rodičom som to nepovedala... Tak môže sa stať aj take.
@gabika776 no myslim si ze aj ked by ho udrela tak bude pred tebou zapierat.Ale urcite by som to riesila,dobre si vsimni ako sa bude ucitelka tvarit ked sa jej na to spytas.Osobne som zazila sice na ZS nasilie na detoch,jedna ucitelka hadzala po detoch zvezok klucov a bolo jej jedno kam dieta trafila a jeden ucitel dokonca hodil po spoluziakovi stolicku 😠 Ja by som urcite verila svojmu dietatu....
@mummy01 verit ano, urcite musia dati citit doveru a podporu rodicov, ale u takychto malych deti nejde o ozajstne klamstvo, ich fantazia je naozaj taka, ze ony veria tomu, co hovoria. Ked dieta nieco doma povie, vzdy je najlepsie sa priamo spytat ucitelky ako to bolo, vela veci sa tym vyriesi.
no aj ked mu capla mozes si byt ista ze to poprie-osobna skusenost zo skoly ale nei co sa capnutia tyka inak deti si casto vymyslaju tot o je zlozite zistit skor by som sondovala ci necape aj druhe deti
@gabika776 ahoj, vôbec si nemusí vymýšľať, len napríklad nepovie všetko...osobná skúsenosť...moja už takmer 6 ročná dcérka mi predvčerom len tak, "medzi rečou", povedala, že sa jej v triede pýtala pani učiteľka, "či môže dýchať...."...prvé, čo mi napadlo..."bože, spadla a vyrazilo jej dych" ...ale to by mi určite povedala ako prvé...tak, žeby mala zapchatý nos?...do toho nám zasiahol mladší synček, takže sme na to zabudli a ráno mi učiteľka povedala, že sa učili o Afrike-o Egypte a naša dcérka bola modelkou a deti ju obmotávali toaleťákom...lebo predstavovala "symbol" Egypta-MÚMIU...a pri tej príležitosti sa jej učiteľka stále vypytovala, či ju neomotávajú príliš silno, či môže ešte dýchať... 😅
určite sa spýtaj učiteľky...normálne pokojne..keď nič iné, aspoň bude vedieť, že ti všetko synček hovorí a ty si to vždy preveríš 😉...a spýtaj sa aj detí v šatni, ak ho učiteľka buchla po hlavičke, určite o tom budú hovoriť...také niečo si deti veľmi dobre pamätajú...(tiež to poznám, keď sa niečo opýtam v šatni a sú tam aj ďalší spolužiaci mojich detí, hneď mám kopec odpovedí...)
...asi si pockame kym gabika776 napise, co poriesila dnes rano v tej skolke 😉
No,vymyslat si moze aj nemusi,dost dobry zdroj info byvaju starsie deti,ak tam s nim chodia..ja som sa uz kadeco takto dozvedela..a moj syn si nikdy nevymyslal v takych veciach..jasne,prve tyzdne skolky mal vymysleneho kamarata,ale to bolo asi tak vsetko,inak hovoril stale pravdu..ale je starsi ako tvoj a aj nastupoval do skolky starsi..zalezi aj od dietata,ako vie komunikovat a kolko z jeho vnimania tvori fantazia..my mame len jednotriedku,takze tam staci odchytit predskolaka niektoreho rozumneho a viem vsetko..dovolim si povedat,ze jedna z uciteliek urcite deti nebije,za druhu ruku do ohna nedam,kedze viacere deti sa jej boja,dost vraj krici a vynimocne dava po zadku..pripadne sa chodi do kuta..:-P
Spýtaj sa melého ešte raz, či to je naozaj pravda, lebo mne malá keď mala 3 roky povedala večer v posteli, že kamarátka jej chcela pichnúť pastelkou do oka a na druhý deň mi to znova zopakovala, tak som to povedala v škôlke a samozrejme to nebola pravda, malá sa mi potom priznala. Oni ešte nevedia klamať, ale fantázia pracuje a nedomyslia následky. Ale ak ti bude znova skalopevne tvrdiť, že ho buchla, tak sa choď na to tej učiteľky určite spýtať. Možno ho aj nechtiac buchla a ospravedlnila sa mu, ale určite tam nechoď hneď s nazlostenou tvárou, lebo všetko to mohlo byť inak.
@gabika776 sama poznas syna a vies ci si vymysla, ci mu mozes verit a ze hovori pravdu. Moj syn (vo veku 3 rokov) asi tyzden po nastupe do skolky, dostal od ucitelky po zadku. Povedal mi to vecer v posteli, bola som strasne nastvana, vedela som, ze syn si to nevymyslel, hned som sa isla vyventilovat tu na MK, rozdiskutovala som to s kamaratkami. Vypustila som ventil. Ja svoje dieta nebijem, nie je na to zvyknuty a nie som zastancom bitia. Syn je velmi kludne a poslusne dieta, takze ho nemusim trestat. Premyslela som si ako sa jemne ucitelky spytam, co sa vlastne stalo. Predsa som vedela, ze syn tam bude chodit dalsie 3 roky. Rano som prisla do skolky a bola tam ta pani ucitelka. Ked vitala Matka, tak k nej nechcel ist, povedala som jej, ze sa jej boji, ze sa bal ist do skolky, hoci tam rad chodi, lebo ze dostal po zadku. Pani ucitelka zneistela, povedala, ze to bolo len take capnutie, objala ho, ze ho ma rada, ze je velmi dobry chlapec, ale ze nevenoval pozornost, ked im vysvetlovala ako si ma obut ponozky (kaslal na jej vysvetlovanie, on je dost flegmos, pozeral sa z okna) a to ju vytocilo, ze mu jednu vytala. Tak som jej jemne povedala, ze on je velmi citlivy, ze budem rada ked sa to nebude opakovat. Dnes si to syn uz nepamata, pani ucitelka ho nebije, do skolky chodi rad.
Moja rada-urcite si zisti co sa stalo a s chladnou hlavou to ries.
@gabika776 myslis ze ho buchla az tak silno ze ho boli z toho hlava? kolko ma rokov? nepadol niekde? zajtra si to jednoznacne vydiskutovat s ucitelkou, ale slusne. pokial bude drza zavolat riaditelku. pripadne pisomnu staznost