4.5 r syn mal pred Vianocami besiedku kt.nacvicovali kazdy den.Na rovinu nieje ten typ co rad vystupuje , je hamblivy a rozprava pred davom potichu.Teraz sa mi zdvoveril ze mu ucirelka povedala ze je z neho sklamana a hambi sa za neho.Ked sa mali chytit tie deti do kruhu tak sa zle chytil a ze mu udrela silno pastou po chrbe.Ako toto vyriesit evidentne si zasadla na neho .
Hm, zajtra sa vracia syn do prázdninách do skolky? Asi chce docieliť aby zostal dlhšie doma
(Toto je len Moja úvaha na zamyslenie)
Myslím že ak by ho udrela pastou do chrbta, že by plakal, alebo mal červene na chrbte, že by si si to Všimla
Som ochotná uveriť, že mu povedala, že je sklamaná. Niektoré učiteľky sú veľmi premotivovane
Určite sa s ňou zajtra porozoravaj, že či je nutne, aby ho takto hodnotila. Má 4.5 roka a nie je typ ktorý rad vystupuje
Sťažoval sa už niekedy inokedy na tu učiteľku? Boji sa jej? Alebo sťažovala sa už ona niekedy na neho?
@prechadzka Nabudúce vystúpenie nepôjde, lebo "bude chorý". Učiteľka nebude z neho sklamaná a máte svätý pokoj.
@prechadzka aj ostatné deti vedia byť vsimave, skúsila by som sa spýtať mám iných deti,či o niečom nevedia.
A potom rozhovor s učiteľkou.
Môj robi to isté, vkuse sa otáča chrbtom. Básničku povedal pekne ale ruky pred oči, a nikto to vôbec nerieši práveže učiteľka mu ešte povie ze bol super. Nie kazde dieta chce vystupovať, ja som to tiež strasne neznášala. Narovinu by som povedala učiteľke ze sa mi to nepáči, a keď nechce nech nevystupuje vôbec a hotovo. Proste nikto ho nemôže nútiť.
@prechadzka riesila som nieco podobne s dcerou v skolke,jej triedna bola premotivovana prvy rok a na niektore deti kladla extra vysoke naroky.dcera bola jedna z mala,ktora vedela pekne rozpravat,na kazdej besiedke ju nutila recitovat dlhe texty aj ked vedela ze dcera nema rada takuto pozornost a davy ludi cumiace na nu ju stresovali.raz na besiedke sa rozplakala,ucitelka ju tam nechala vsetkym na ociach,ked som ju isla rychlo z podia zobrat tak mi to nechcela dovolit,ze "nech reve".vzala som ju a odvtedy sme mali zle vztahy,davala jej vyzrat ze pokazila besiedku.ja som jej povedala svoje.chvalabohu,chvilu na to odisla.ostatne ucitelky odvtedy vedia,ze aj ked si texty pamata a vie vsetko,nedavaju jej na plecia gro textov a davaju ju radsej dozadu.tieto vianoce mali uz poslednu besiedku ako predskolaci a tu si konecne uzila,spievali Jarosove vianocne pesnicky a uz nemala problem stat v predu a spievat.ucitelka ju vychvalila,vystiskala a bolo vidiet ze je dcerka spokojna ze to zvladla.ale doma malokedy recituje,nema to rada,my ju nenutime.
Skus ale s ucitelkou hodit rec,ze to syna trapi.uvidis co ti povie
@prechadzka jáj keby si vedela čo všetko narozprávajú deti v škôlke o rodičoch...a čo všetko je vytrhnuté z kontextu alebo uplne inak ako povedia.....ano mohla mu povedať že je z neho sklamaná, ale to skôr v prípade ak neposlúchalo...to že ho uprela päsťou do chrbta sa mi zdá upne vymyslené, nakoľko dieťa žiadny dospelý nebuchne dieťa päsťou do chrbta....od ak by dospat rukou po zadku alebo rukou po hlave, ale nie päsťou.....
Ja mám rovnako staré dieťa a nechce sa mi to verit. Deti si aj zvyknú navymýšľal veľa veci, alebo je všetko uplne inak. Mne ucitelka volala zo skolky, že si syn nechce obliecť oteplovacky , ktoré som mu dala po dcere, boli červene, vraj kvôli tomu, že su dievčenské. Tak som mu šla kúpiť hneď nove-cierne. Dalsi deň si nechcel obliecť ani tie nove. Ostatne dni, keď sa musel obliecť, tak si vybral tie červene. Nakoniec dôvod bol, že nechcel byt posledný pri vyzliekani, ale nepovedal to.
Ja by som synovi verila. Každý deň sa ho podrobne povyzvedaj, čo bolo v škôlke, dávaj mu konkrétne otázky, nie všeobecné. Rozprávaj sa aj s ostatnými mamičkami, či deti radi chodia do škôlky. Možno to odoznie a bude dobre. Ale syn musí cítiť podporu a dôveru.
@lenka_da súhlasím absolútne
Verila by som svojmu dieťaťu. A porozprávala sa s učiteľkou. Už z jej reakcie budeš vidieť, či to je pravda. A potom sa zariaď. Chvalabohu, že moje dieťa chodí do škôlky, kde chápu, že sú to deti a nie nejakí pajáci, ktorí sa musia pred rodičmi predvádzať a byť ňuňuňu. Už vidím, ako by sa tým rodičom páčilo, ak by ich šéf nútil vystupovať na vianočnom večierku.
@prechadzka a si si istá, že to bolo presne takto? Deti narozpravaju hocičo. Spýtala by som sa na to učiteľky, uvidíš jej reakciu, pohľad na vec a urobíš si názor. Samozrejme, že udrieť dieťa v MŠ je neprípustné. Ale nechce sa mi veriť, že učiteľka by udrela dieťa päsťou, to snáď nie. A okrem tejto jednej situácie máš aj iné dôvody myslieť si, že si na neho zasadla?