Materská škôlka má tri triedy, v každej dve učiteľky. Napriek možnosti presunu má jedna pani učiteľka vo svojej triede svoje vlastné dieťa.
Je nejaké pravidlo, prípis (zákon určite nie), ktoré by takúto situáciu zakazovalo - neodporúčalo?
to neviem, ale my sme tak mali na zakladke spoluziacku, jej mama nas ucila zemepis a teda mozem povedat, ze chuda spoluziacka, mama jej davala zabrat viac ako nam, aby sme nehovorili, ze jej nadrza🙂 ale myslim, ze v skolke by to az tak vadit nemuselo..........ked je jedna skolka v dedine a maju tam jednu triedu, tak ci tak je dieta-skolkar pod dozorom mamy, takze niekde na vyber nemaju, z toho usudzujem, ze nijake pisane pravidlo na to nie je......
u nas v skolke je to bezne a nevidim v tom problem. v skole by to uz bola ina situacia, ale v skolke? preco ta to trapi?
niekedy riaditelky vyzaduju aby maminy ucitelky nemali v triede vlastne dieta, ja osobne by som nepreferovala mat vlastne dieta v triede
A prečo by ho nemohla mať? 😲 Moja mama bola učiteľka na ZS a bratovi bola 5 rokov triedna, a viem, že spolužiaci boli orodovať, nech nie je na neho taká prísna, takže mne by vôbec neprekážalo, keby v triede mojich detí boli deti ucitelkine. 🙂
@trnavacka nie je ta to žiaden zákon alebo vyhláška, ktorá by zakazovala mať vlastné dieťa v triede, je to čisto na rozhodnutí riaditeľky ako zaradí deti a pani učiteľky. ak táto situácia spôsobuje nejaké problémy v triede, tak sa skús porozprávať s riaditeľkou a vysvetliť jej dôvody prečo si proti tomu. u nás v škôlky riaditeľka so zásady nedáva deti do triedy, kde je učiteľka jej mama a to ich tam chodí asi 5. takže je to výlučne na rozhodnutí riaditeľky 😉
Pochopim, ak sa jedna o skolu, kde musi vynaklad namahu na ucenie a neskorsie vysledky. V skole moze byt dieta zvyhodnovane /i ked si to ja nemyslim/, ale v skolke??? co ma z toho? lepsie znamky? lepsie miesto na sedenie? nemusi ist odpovedat? To hadam nie....ved ide o skolku, tam sa deti hraju a nemaju skoro ziadne povinnosti a ani hodnotenia ako v skole....
moja mama ma ucila na 2. stupen zakladnej skoly. mala som peklo, lebo kazdy si myslel, ze mam protekciu a pritom som to mala stokrat horsie. nerozumiem, ze preco by nemohla mat. taketo predsudky a este to riesit tu na mk.
aj mna mama ucila jednu chvilu- zastupovala- na ZS - Sj- a presne tak.. bola na mna urcite prisnejsia ako na inych spoluziakov. som ju nespoznavala 😝 a si myslim, ze to tak aj musi byt, inak by si ucitel podlomil sam sebe autoritu u tych ostatnych spoluziakov....
Ja som bola tiež učitelkou v materskej škole a za seba poviem, že by som vlastne dietatko v svojej triede vôbec nechcela mat, ale každa nech si robi po svojom samozrejme 😉 A ja sa skôr pozastavujem nad tym ake osočovanie tu vladne..na zamyslenie
vobec nerozumiem, ze v com je problem. preco by nemohla mat v triede svoje dieta??? ja som mala spoluziaka, ktoreho mama nas ucila rustinu a telesnu, druheho spoluziaka mama nas ucila vytvarnu a spoluziackyna mama nas ucila slovencinu.
@piacere ako aj mne sa zastavil nad tvojou odpoveďou, ale niekoho takto označiť z jedného príspevku pričom nevieš aký problém je v triede je sila. ja poznám učiteľky v materskej škôlke, ktoré tvrdia, že nie je dobré mať vlastné dieťa vo svojej triede, nakoľko nemá taký rešpekt ako ostatné deti. chápem, že základná škola je niečo iné, to už sú deti rozumnejšie ako také malé v triede. to dieťa môže ostatným robiť zle, lebo vie že tam má mamu a chytí mu stranu. ľudia sú rôzny, aj deti sú rôzne aj mamičky sú rôzne. stačilo by si vypočuť niektoré učiteľky a hneď by si mala na to iný pohľad. inak bez fotky v profile sa ľahko osočuje 😒
@stanislavao tu ide o škôlku a nie školu, deti na základnej škole sú rozumnejšie ako deti v škôlke.
Píšte radšej len tie čo máte skúsenosť so škôlkou a nie školou, nakoľko téma sa týka škôlky !!!!!!
Ja v tom problém nevidím žiadny... rodič je na svoje dieťa ešte dokonca väčšinou prísnejší ako na cudzie.. Nevidím dôvod hľadať problém tam kde nie.
@trnavacka , aj staršia, keď chodila do škôlky, mala za spolužiaka syna učiteľky. Problém bol, lebo (podľa mňa) mama nikdy nemá takú autoritu ako pani učiteľka. Takže keď mali druhú učiteľku bol malý v pohode, ale keď mali s "mamou" , tak robil dosť problémy - aj keď teda sa ho mama snažila usmerniť, ale to len budilo boj o moc u neho. Nemôžem povedať z toho, čo som videla, žeby robil zlosť preto, že mal "protekciu" , len si proste dovoľoval na mamu ako každý iný škôlkar doma... alebo aspoň väčšina, viem, že na MK je pár mamín s ideálnymi deťmi, ktoré by si to nikdy nedovolili 😅
nechápem prečo ťa to trápi... ved je to ich vec 😒
Moja sesternica je učiteľka v škôlke, mala mať v triede svoju dcéru - vydržala to mesiac, dcéra k nej nemala taký rešpekt ako by mala k inej učiteľke. Tak ju vozí do inej škôlky. Inak si myslím, že v škôlke by to nemal byť problém, ťažšie je to v škole - a to pre oboch.
Nechápem? A je nejaký problém ,ktorý treba riešiť? Ja by som síce nechcela mať vlastné dieťa pri sebe - preto učím vo vedľajšej dedine, ale švagrina si dcéru učila /nemala na výber - máme 2 triedy a v každej mala 1 dieťa 😀 😀 😀 / ale nikto to nikdy neriešil.
MUSÍŠ byť kontrétnejšia. Má to dieťa nejaké výhody, robí ostatným zle a jeho mama /učiteľka/ to nerieši, .....
podla mna je jedno, ci ide o skolku, ci skolu. v tejto teme ide hlavne o vztah rodic dieta vo vztahu v praci.
A aky je problem? Ci o com je tato tema?
nie je to zakazane. Aj ja som mala dcerku pri sebe dva roky (aj ked nepravidelna), ale bola to jednotriedka. Aj ked si myslim, ze to nie je najlepsie riesenie, lebo pri inych pani ucitelkach bola ako anjelik a pri mne ako doma, ale potom pochopila, ze platia pre nu rovnake pravidla, volala ma menom, ak chcela pohladkat, hned boli pri mne aj dalsie deti a pohladkala som ich tiez, nerobila som rozdiely. Skor si myslim, ze som na nu bola prisnejsia.
Aj my máme v škôlke pani učitelku ktorá má pri sebe svoju dcéru.