Dobrý večer, idem si k Vám po radu. Mám dve dcérky (3,4) chodia spolu do škôlky do jednej triedy. Keď som si dnes po ne prišla mladšia ku mne pribehla že jej Pani učiteľka lámala prsty. Spýtala som sa na to učiteľky, tá mi povedala, že nič také sa nestalo a ja som to nechala tak, lebo som najprv svojej malej neverila. No dcérka od kedy prišla domov zo škôlky mi vraví, že do škôlky už nepôjde , lebo pani učiteľku neľúbi ( predtým chodila do škôlky s radosťou). Povedala mi, že sa dnes v škôlke pobila s dievčatkom a preto jej pani učiteľka lámala prsty na ruke aj názorne ukazuje ako. Pýtala som sa na to staršej dcéry tá mi vraví, že ona niečo také nevidela, lebo sa hrala s inými deťmi, že len pribehla keď počula svoju sestru veľmi plakať, že pani učiteľka ju nechala ležať na zemi plakať, tak ju staršia sestra zdvihla a upokojila. Zajtra mám dohodnuté stretnutie s riaditeľkou škôlky. Ako by ste niečo také riešili Vy ?
Nech ti ukáže ako jej ucitelka lámala prsty, lebo akože čo si mame pod tým predstaviť ?
No keď jej ich lámala, na roentgene to bude vidieť. Tak šup na urgent.
No ja osobne si myslím že dieťa by nikdy nenapadlo povedať takúto vetu že pani učiteľka mil lámala prsty keby jej naozaj tá pani učiteľka prsty "nelámala" pretože to nemá ako to dieťa napadnúť presne táto veta žlámala mi prsty.. asi je ich vykrúcala proti sebe Aby ju to bolelo aby proste tej druhej už viac neublížila No ale myslím si že to je absolútne nevhodné
@pribinak však tam píše ze jej ukázala
Malá mi to aj názorne ukazuje... Ukazuje mi,že jej ako keby krútila prsty smerom dole...
Najprv uspokoj dcéru že ju máš rada a potom zistuj bez stresu..
@abcdefgahc krútila to skôr..
Pre toto by mali byt v škôlkach kamery. My sme pochodili 3 škôlky, v jednej kamery boli a bolo to na nezaplatenie. Už len za to, že dieťa mi nevedelo povedať čo robili v škôlke a keď som to videla na kamere, vedela som sa s ním o tom rozprávať.
A prečo sa dcéra pobila s dievčatkom? Aj mama dievčatka sa príde sťažovať na tvoju dcéru? Prečo vznikol spor medzi dievčatami? Kto komu ublížil? Prečo musela riešiť učiteľka tvoju dcéru?
Nech to teraz rieši pani učiteľka, nech presvedčí dcérku, že ju ľúbi, no a prečo sa pobila s dievčatkom?
@loliki je snáď iné keď sa pobijú deti medzi sebou a keď učiteľka krúti ruky dieťaťu ? Nechápem ako môže človek s normálnym zmýšľaním niečo také napísať !
@abcdefgahc Nepokúšala sa jej učiteľka zatvoriť ruky do pästiciek, aby nemohla dokonať dielo skazy na tom druhom dieťati?
@aurelia2000 práve že ona mi ukazuje že jej tie prsty krutila ako keby jej ich fakt chcela zlomiť proste do opačnej strany
@abcdefgahc to mu príde divné. Keby niečo také robila, tak Tvoja malá by asi poriadne revala, či? Ale to si len tak myslím a premýšľam nad tým...
Predtým sa nic take nestalo? Neboli nejaké sťažnosti na pani uc? Popravde nám sa tiež niečo stalo s dietatom, aj nám dookola hovorilo čo, tiež som chcela ist spraviť poriadky s učiteľkou ale po 2tyzdnoch sa to vysvetlilo. Fakt pochybujem ze by bola taká psychopatka a chcela jej ruky lamat. Možno ju pokarhala a povedala niečo v zmysle či by sa jej pacilo keby jej take spraví spolužiačka? Možno jej to naznačila že čo jej spravila aby si to uvedomila a ona sa toho zlakla a tebe to popisala svojsky. Pochybujem že by si to uč dovolila aj keď vie že tam je v triede prítomný starší súrodenec ktorý už rozpráva, veď by bola sprostá…
@abcdefgahc Tak si menej chápavá. Čo už? Deti sa vedia pobiť- to je akože v norme? Ale tomu druhému dievčatku sa to vôbec nemuselo páčiť. Doma sa tiež môže sťažovať na "spolužiačku", že ju šikanuje. modernými slovami povedané. Treba zistiť, čo sa stalo a prečo sa stalo.
A teda co urobila dcera kamaratke? Ako sa bili? Nekrutili si oni ruky, prsty?
Podla prveho opisu, tvoja dcera zacala bitku... A ucitelka teda musela zasiahnut. Ale chybaju informácie...
no neviem... skusila by som sa malej spytat ako bila to dieta a ci ucitelku nenapadlo uplne blbym sposobom jej naspat ukazat co robila dietatu pri bitke ... a druha moznost opytat sa ci ich oddelovala ucitelka od seba ak ano tak to mohlo byt nechtiac
@abcdefgahc mne toto urobil raz môj brat (keď sme sa ako deti pobili) a teda, nie že som revala na zemi, ale doslova vrieskala od bolesti, to by si niekto všimol, aj staršia dcéra… A čo ak pri tom, ako sa pobila so spolužiačkou, práve tvoja dcéra takto zvierala prsty druhého dievčaťa?
@abcdefgahc Ja myslím, že sa len pokúšala odtrhnúť rúčky tvojej dcérky od toho druhého dieťaťa. Ktovie, ako bola do neho zadrapnuta. Musela ich nejako od seba oddeliť.
@abcdefgahc choď na RTG. a následne odporúčam aj iné vyšetrenia...
@abcdefgahc A čo tak neriešiť to hneď hystericky s riaditeľkou, ale konfrontovať učiteľku? To už sa nenosí komunikácia ako medzi dospelými? Rozmýšľala si aj nad tým, že to nemusí byť pravda? Vieš čo mne všeličo porozprávalo dieťa, ked islo zo škôlky?.....
@stanulienkat Nie, poradie je takéto:
1. Modrý kôň
2. Trestné oznámenie
3. Sťažnosť na ministerstve.
4. Sťažnosť riaditeľke.
.
.
.
56. Opýtať sa učiteľky, ako to bolo.
Deti si nezvyknú v takýchto veciach vymýšľať. Zrejme jej vykrútila prsty do opačnej strany až tak, že ju to bolelo. Treba si to s konkrétnou učiteľkou vydiskutovať a povedať jej, že kvôli tomu sa tvoja dcéra bojí ísť do škôlky. Učiteľka nemá na deti čo siahať.
@stanulienkat inak toto, naša zástupkyňa vždy hovorila “neverte deťom všetko, čo vám zo škôlky povedia, ani my neveríme im, čo povedia z domu.” 😂 A raz sa mi dcéra sťažovala, že ich pani učiteľka opustila a odišla. Realita bola taká, že ostala s nimi druhá pani učiteľka a tá, čo odišla, išla len na záskok do vedľajšej triedy. 😂
@gab1sol mojej pravidelne nedavali cely den nic jest😁
@abcdefgahc veď hlavne že si ju uspokojila a teraz môžeš riešiť v klude
Samozrejme že je to tá učiteľka robila... robila je niečo s prstami čo ju bolelo A bolo jej to nepríjemné... Proste dieťa, malé dieťa, určite si toto nevymyslí, akože na základe čoho by si to vymyslelo podľa vás? A to že "lámala" nevedelo len pomenovať ten správny spôsob že vykrúcala áno to je ako keď niekto niekoho zneužíva a dieťa povie chytal ma tam a tam alebo dával mi to tam a tam... určite to nepomenuje presne tak ako to je lebo to nemá odkiaľ vedieť.... Ako sa ten akt nazýva.
Urcite jej nelamala prsty, mozno ju len potrebovala nejako odtrhnut od toho dievcatka, ktoremu robila zle. Ved logicky keby jej lamala prsty, tak to asi pocuju aj na dvore 🤦♀️ A nechapem naco hned utekat k riaditelke, ma mala nieco pomliazdene alebo nieco take? Nestacilo sa proste spytat ucitelky co sa stalo? Deti si navymyslaju a “prikraslia”…
neviem čo znamená lámať prsty. malá mohla plakať aj kvôli karhaniu…