Učí sa vaše dieťa v predškolskom veku jazdiť na inline korčuliach?

henka80
21. mar 2021

Prosím o Vase skusenosti Vasich deti 4,5,6rocnych s jazdou na inline? Dcerka 4r.stala teraz prvykrat doma na koberci na tych korculiach, no mam strach z tych padov..Ako ste zvladali zaciatky?

pininka1
21. mar 2021

Urcite chranice na ruky aj kolena, deti to zvladaju lepsie ako my, aj tie pady. Moje deti sa tiez takto ucili a dcerka ma 3 roky a uz korculuje na lade, sama som ostala prekvapena ako jej to islo

saxana000
21. mar 2021

Ja toto naozaj nechapem prve korcule som mala az na druhom stupni horsky bicykel az na vysvedcenie v 3 rocniku.mala ma 4 roky a zatial zvlada 3 kolesovu kolobezku.akoze jasne ked su deti sikovne a zvladnu bicykel uz ako skolkari je to super ale my sme sa ucili bicyklovat a korculovat az neskor a zijeme ta koordinacia a ani pud sebazachovy neni este tak vyvinuty.mamicky hrde ako krasne sa dieta bicykluje ked vidim ako nepocuvnu a vletia do cesty bez problemov ja by som ju urcite na korcule naozaj nepostavila ani s prilbou a chranicmi este maju cas.

mondolina
21. mar 2021

@henka80
sú deti čo lyžujú už 3 ročné, prečo nie korčule, s ochrannými prvkami samozrejme. deti lepšie udržujú rovnováhu, sú bližšie k zemi🙃

pribinak
21. mar 2021

@saxana000 ale zas nepreháňaj. Sú deti ktoré sú vyslovene športové typy. Proste to čo iné deti s tažkosťami zvladaju v 10tich rokoch tak oni proste vedenia už v predškolskej triede. Lyžujú, plávajú, jazdia na bicykle, jazdia na oboch typoch korčúľ, vedia základy gymnastiky, ....
Deti treba podporiť keď majú záujem o šport, pohyb, ... sú deti, ktoré si vyslovene pýtajú nove aktivity

Čo sa týka koordinácie tak je to trosku hlúposť čo si napísala. Sú deti, ktoré , 2-3 rokoch majú skvelú koordináciu, lepšiu ako deti aj o 5 rokov staršie, ktoré nikto k športu nevedie
Malé deti majú nižšie ťažisko, takze sa ľahšie učia.

Čo sa týka pudu sebazáchovy tak ja som už videla aj 10
Ročne deti, ktoré idu ako hluché a slepé. Deti treba od malička viest k tomu, že pri ceste stojím a čakám, či idem peši, na korčuliach či bicykli. Učiť ich že neutekam CET cestu, ale idem krokom. Vidieť a byt videný

rora
21. mar 2021

5rocneho ucime pomaly na bycikel bez pomocnych koliesok, okrem toho iba kolobezka 2 kolesova. Ani ladove ani kolieskove korcule. Boji sa. Dcera stala na korculiach tiez az ako 7 rocna (ladove) a 9r (kolieskove). Neponahlame, podla toho ako oni chcu a ci im to robi radost.

pribinak
21. mar 2021

@henka80 kúp jej chrániče, sú celé sady od prilby, cez kolena, lakte až po dlane.

pininka1
21. mar 2021

@saxana000 tak to zavisi od dietata a od toho ako ho vychovavas. Ak vidis ze dieta je sportovo zdatne tak nieje absolutne na co cakat. Vrcholovi sportovci zacinaju naozaj skoro a dat dietatu korcule na druhom stupni tak to neviem, u nas bol kruzok inline korculovania pre prvy a druhy rocnik zakladnej a chodila tam vacsina deti zo skoly.

heidy222
21. mar 2021

Moja dcera sa naucila 4,5 rocna, velmi ich chcela. Aj na biku jazdi od 4 bez koliecok. Ine deti aj 6 rocne este nechcu ucit ani bike, ale Zase ich bavi nieco ine. Moja jazdi vzdy s chranicmi a helmou, jazdila najprv vonku za ruku Alebo kocika sa drzala potom sama v parku kde nechodia auta Par Metrov odo mma. Jasne ze padla ale v chranicoch a helme ak nepadne do kanala sa nic nestane

elizabet173
21. mar 2021

@saxana000 hádam nenechá niekto škôlkára bicyklovať sa tam, kde môže vletieť na cestu. Vždy je to o dieťati, moja kolegyňa má veľmi zdatnú dcéru, bolo úplne jedno, či jej v predškolskom veku dala bicykel, kolobežku, korčule, lyže, všetko jej išlo výborne. Sú deti menej zdatné, ktoré majú s tým problém aj na prvom stupni.
@henka80 ak dcérka chce, vidíš na nej., že je športovo nadaná, dobré chrániče, prilbu a nevidím problém. Ak je typom, že si radšej kreslí, netreba to lámať cez koleno.

kristiii
21. mar 2021

@henka80 treba vyskúšať. Môj sa naučil veľmi rýchlo na bicykli v 4 rokoch (mal predtým odrážadlo), ale korčule mu doteraz nič nehovoria (bude mať 11). Bike, kolobezka super, ale z korčulí má nejaký rešpekt. Ja som dostala prvé korčule v 12- a nemyslím, že som o niečo prišla, ale tak celkovo si myslím, že každý má vlohy na niečo iné. Veď skúšajte a uvidíš, či to bude dcérku baviť a či jej to pôjde.

milka20
21. mar 2021

Ahoj moja malá ma 4r a vie sa korčuľovať. Naučila sa na ľade za 2-3 potom som jej kúpila kolieskové korčule a už ide sama bez pomoci. Ani chrániče som nestihla kúpiť. A min. týždeň sa naučila aj bicyklovať bez pomocných koliesok.

zuzana1710
30. mar 2021

@henka80 𝒎𝒐𝒋𝒂 𝒅𝒄𝒆𝒓𝒂 𝒎𝒂 5𝒓𝒐𝒌𝒐𝒗 𝒂 𝒌𝒐𝒓𝒄𝒖𝒍𝒖𝒋𝒆 𝒂𝒋 𝒏𝒂 𝒌𝒓𝒂𝒔𝒐 𝒂𝒋 𝒏𝒂 𝒊𝒏𝒍𝒊𝒏𝒆 𝒌𝒐𝒓𝒄𝒖𝒍𝒊𝒂𝒄𝒉.𝒏𝒂 𝒃𝒊𝒌𝒖 𝒍𝒊𝒆𝒕𝒂 𝒐𝒅 3𝒓𝒐𝒌𝒐𝒗 𝒃𝒆𝒛 𝒑𝒐𝒎𝒐𝒄𝒏𝒚𝒄𝒉 𝒌𝒐𝒍𝒊𝒆𝒄𝒐𝒌.𝒏𝒂 𝒍𝒚𝒛𝒊𝒂𝒄𝒉 𝒔𝒂 𝒖𝒄𝒊𝒍𝒂 𝒕𝒊𝒆𝒛 𝒖𝒛 𝒗 3𝒓𝒐𝒌𝒐𝒄𝒉.

najstastnejsia
30. mar 2021

Podľa mňa úplne v pohode. Pokiaľ dieťa chce a má ochranné pomôcky. Môj syn začal bicyklovať ako 3 ročný- v deň narodenín a bez pomocných koliesok. Sama som neverila vlastným očiam. To bol ten moment, keď som si povedala, že rodičovstvo nie je o strachu. Dôležitá je dôvera. Veď pohyb deťom prospieva. 🙂

zuzana1710
30. mar 2021