Prosím o Vase skusenosti Vasich deti 4,5,6rocnych s jazdou na inline? Dcerka 4r.stala teraz prvykrat doma na koberci na tych korculiach, no mam strach z tych padov..Ako ste zvladali zaciatky?
Ja toto naozaj nechapem prve korcule som mala az na druhom stupni horsky bicykel az na vysvedcenie v 3 rocniku.mala ma 4 roky a zatial zvlada 3 kolesovu kolobezku.akoze jasne ked su deti sikovne a zvladnu bicykel uz ako skolkari je to super ale my sme sa ucili bicyklovat a korculovat az neskor a zijeme ta koordinacia a ani pud sebazachovy neni este tak vyvinuty.mamicky hrde ako krasne sa dieta bicykluje ked vidim ako nepocuvnu a vletia do cesty bez problemov ja by som ju urcite na korcule naozaj nepostavila ani s prilbou a chranicmi este maju cas.
@saxana000 ale zas nepreháňaj. Sú deti ktoré sú vyslovene športové typy. Proste to čo iné deti s tažkosťami zvladaju v 10tich rokoch tak oni proste vedenia už v predškolskej triede. Lyžujú, plávajú, jazdia na bicykle, jazdia na oboch typoch korčúľ, vedia základy gymnastiky, ....
Deti treba podporiť keď majú záujem o šport, pohyb, ... sú deti, ktoré si vyslovene pýtajú nove aktivity
Čo sa týka koordinácie tak je to trosku hlúposť čo si napísala. Sú deti, ktoré , 2-3 rokoch majú skvelú koordináciu, lepšiu ako deti aj o 5 rokov staršie, ktoré nikto k športu nevedie
Malé deti majú nižšie ťažisko, takze sa ľahšie učia.
Čo sa týka pudu sebazáchovy tak ja som už videla aj 10
Ročne deti, ktoré idu ako hluché a slepé. Deti treba od malička viest k tomu, že pri ceste stojím a čakám, či idem peši, na korčuliach či bicykli. Učiť ich že neutekam CET cestu, ale idem krokom. Vidieť a byt videný
5rocneho ucime pomaly na bycikel bez pomocnych koliesok, okrem toho iba kolobezka 2 kolesova. Ani ladove ani kolieskove korcule. Boji sa. Dcera stala na korculiach tiez az ako 7 rocna (ladove) a 9r (kolieskove). Neponahlame, podla toho ako oni chcu a ci im to robi radost.
@saxana000 tak to zavisi od dietata a od toho ako ho vychovavas. Ak vidis ze dieta je sportovo zdatne tak nieje absolutne na co cakat. Vrcholovi sportovci zacinaju naozaj skoro a dat dietatu korcule na druhom stupni tak to neviem, u nas bol kruzok inline korculovania pre prvy a druhy rocnik zakladnej a chodila tam vacsina deti zo skoly.
Moja dcera sa naucila 4,5 rocna, velmi ich chcela. Aj na biku jazdi od 4 bez koliecok. Ine deti aj 6 rocne este nechcu ucit ani bike, ale Zase ich bavi nieco ine. Moja jazdi vzdy s chranicmi a helmou, jazdila najprv vonku za ruku Alebo kocika sa drzala potom sama v parku kde nechodia auta Par Metrov odo mma. Jasne ze padla ale v chranicoch a helme ak nepadne do kanala sa nic nestane
@saxana000 hádam nenechá niekto škôlkára bicyklovať sa tam, kde môže vletieť na cestu. Vždy je to o dieťati, moja kolegyňa má veľmi zdatnú dcéru, bolo úplne jedno, či jej v predškolskom veku dala bicykel, kolobežku, korčule, lyže, všetko jej išlo výborne. Sú deti menej zdatné, ktoré majú s tým problém aj na prvom stupni.
@henka80 ak dcérka chce, vidíš na nej., že je športovo nadaná, dobré chrániče, prilbu a nevidím problém. Ak je typom, že si radšej kreslí, netreba to lámať cez koleno.
@henka80 treba vyskúšať. Môj sa naučil veľmi rýchlo na bicykli v 4 rokoch (mal predtým odrážadlo), ale korčule mu doteraz nič nehovoria (bude mať 11). Bike, kolobezka super, ale z korčulí má nejaký rešpekt. Ja som dostala prvé korčule v 12- a nemyslím, že som o niečo prišla, ale tak celkovo si myslím, že každý má vlohy na niečo iné. Veď skúšajte a uvidíš, či to bude dcérku baviť a či jej to pôjde.
Ahoj moja malá ma 4r a vie sa korčuľovať. Naučila sa na ľade za 2-3 potom som jej kúpila kolieskové korčule a už ide sama bez pomoci. Ani chrániče som nestihla kúpiť. A min. týždeň sa naučila aj bicyklovať bez pomocných koliesok.
@henka80 𝒎𝒐𝒋𝒂 𝒅𝒄𝒆𝒓𝒂 𝒎𝒂 5𝒓𝒐𝒌𝒐𝒗 𝒂 𝒌𝒐𝒓𝒄𝒖𝒍𝒖𝒋𝒆 𝒂𝒋 𝒏𝒂 𝒌𝒓𝒂𝒔𝒐 𝒂𝒋 𝒏𝒂 𝒊𝒏𝒍𝒊𝒏𝒆 𝒌𝒐𝒓𝒄𝒖𝒍𝒊𝒂𝒄𝒉.𝒏𝒂 𝒃𝒊𝒌𝒖 𝒍𝒊𝒆𝒕𝒂 𝒐𝒅 3𝒓𝒐𝒌𝒐𝒗 𝒃𝒆𝒛 𝒑𝒐𝒎𝒐𝒄𝒏𝒚𝒄𝒉 𝒌𝒐𝒍𝒊𝒆𝒄𝒐𝒌.𝒏𝒂 𝒍𝒚𝒛𝒊𝒂𝒄𝒉 𝒔𝒂 𝒖𝒄𝒊𝒍𝒂 𝒕𝒊𝒆𝒛 𝒖𝒛 𝒗 3𝒓𝒐𝒌𝒐𝒄𝒉.
Podľa mňa úplne v pohode. Pokiaľ dieťa chce a má ochranné pomôcky. Môj syn začal bicyklovať ako 3 ročný- v deň narodenín a bez pomocných koliesok. Sama som neverila vlastným očiam. To bol ten moment, keď som si povedala, že rodičovstvo nie je o strachu. Dôležitá je dôvera. Veď pohyb deťom prospieva. 🙂
Urcite chranice na ruky aj kolena, deti to zvladaju lepsie ako my, aj tie pady. Moje deti sa tiez takto ucili a dcerka ma 3 roky a uz korculuje na lade, sama som ostala prekvapena ako jej to islo