Tykanie/vykanie v škôlke s pani učiteľkami

14. júl 2023

Ahojte, všimla som si, že iné mamičky si tykajú s pani učiteľkami. Ja si s nimi vykám. Kto ma navrhnúť tykanie? Vďaka

martinkatinka
14. júl 2023

Nikto, tam sa vyka. Ony sa mozno poznaju odinakial, preto si tykaju.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jan510
14. júl 2023

Ja si tykam s riaditelkou, nakolko mi ona navrhla tykanie na besiedke. Inak s ostatnymi mladsimi ucitelkami si vykame

autor
14. júl 2023

@martinkatinka s každou mamičkou sa poznala predtým okrem mňa? To pochybujem.

asocial
14. júl 2023

Vykas. Ja si s niektorými rodičmi tykam, poznáme sa však aj mimo školy. S inými nie... Pochybujem, že si týka so všetkými... Nenavrhovala by som, keď bude chcieť učiteľka, navrhne ti...

autor
14. júl 2023

@asocial za celý rok som sa stretla so všetkými rodičmi, je to mala dedinská skolka, pani učiteľka nie je odtiaľ, dochádza. Normálne mi to bilo do uší, že každému ahoj... Len mne dobrý deň... 🤔 Tak reku sa opýtam, ako to je, či to má rodič navrhnúť alebo ako to vlastne funguje.

viestta
14. júl 2023

A teba toto naozaj trapi? Je nejaky problem ak si s nimi tyka a s tebou nie?
Mohli si potykat na nejakej skolkarskej akcii, mozu sa poznat z nejakych inych priestorov ako je skolka. Ja si tykam s vychovavatelkou z druziny, potykali sme si ked sme sa stretli na akcii uplne mimo skoly. V kazdom pripade, ty len cakaj kym ti to na pode skolky navrhne ucitelka. Ked sa stretnete niekde mimo skolky, na akcii, ktora nema so skolkou nic spolocne, tak mozes navrhnut tykanie ak si starsia. Inac musis cakat, kym to navrhne ona

jaskolka
14. júl 2023

Zrejme sa poznajú už dlhšie. Napríklad na dedine, kde býva moja svokra, v škôlke učia ženy, ktoré sú priamo z tej dediny. A prirodzene, že sa poznajú s mnohými mamičkami, ktoré tam vodia deti, keďže s nimi aj ony samé chodili predtým do školy. Je tam par matiek, ktoré sú "pristahovane" ale fakt gro je domácich, alebo z úplne blízkych dedín, teda torz sa poznali minimálne z druhého stupňa základnej školy, z diskoték a podobne. Tak logicky, že si týkajú.

nelca84
14. júl 2023

Ak by si aj bola jedina, s ktorou si netyka, comu velmi neverim, tak nie, rodic nenavrhuje tykanie.

slavomira236
14. júl 2023

3deti mi chodili do skolky dcerka teraz ma super ucitelku vzdy pokecamerano poobede no vykame si vsetkym som vzdy vykala

katulienocka999
14. júl 2023

Možno tam pani učiteľka vyrastala ako dieťa a sa neskôr odstahovala a tým sa pozná s ostatnými mamičkami ak ste sa vy náhodou prisťahovali 🙂 aj toto môže byť jedným z dôvodov

walentina7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanockamt
14. júl 2023

Rodičom už, zdá sa, napadnú rôzne hlúposti. Nikdy by mi nenapadlo navrhovať učiteľkám tykanie len preto, že mi tam dieťa chodí do MŠ/ZŠ. To aj predavačke v potravinách, kde chodíš pravidelne, navrhneš tykanie? Alebo vodičovi v buse? Poštárke?

luliu
14. júl 2023

Určite nemáš čo navrhovať tykanie, je to neslusne

jana_eyre_2
14. júl 2023

Aj ja si tykam s pár učiteľkami, lebo sú moje susedy a spoznala.som ich ešte v čase keď sme mali malé deti na ihrisku alebo okoli.. s ostatnými učiteľkami ktoré som spoznala ako učiteľky zo skolky si netykam 😉

lubhomira
14. júl 2023

Ja som učiteľka a narovinu Ti poviem, že by som si s rodičmi mojich žiakov nikdy nepotykala, a to mám s nimi naozaj veľmi korektné vzťahy. Nerobí to doborotu...

autor
14. júl 2023

@zuzanockamt nie, nenavrhla som tykanie ani nemám v pláne. Keď si prečítaš ešte raz môj príspevok, zistis ze im vykám. Len som sa pýtala zo zvedavosti, ako to funguje, či je to bežné aj v iných skolkach a tak.

zorkahorka
14. júl 2023

Pozname sa z dediny, tak sme si v skolke potykali. Bola som mozno jedina, co som jej vykala. Myslim,ze som navrhla ja. Asi sme rovnako stare. Druhej vykam

pininka1
14. júl 2023

U nás si chceli silou mocou niektorí rodička potykať ale ja mam jednu zásadu, že kým to dieťa učím, s rodičom si netýkam. Práve preto ze som robila v dedinskej škôlke kde sme sa všetci poznali a tie mamičky si mysleli ze môžu čokoľvek, do všetkého zasahovali, všetko chceli tak ako si to ony predstavovali, žiadna úcta a nič podobné. Preto si už zachovávam odstup

diewcatqoo
14. júl 2023

My sme s nasimi ucitelkami zo skolky velmi spokojni a mame super vztahy, pokecame hocikedy a o hocicom, aj ked sa stretneme mimo skolky. Jedna pani ucitelka je odomna o cca 10 rokov mladsia a v zivote by som si nedovolila jej tykat.

vmiri
14. júl 2023

Ja si tiež s jednou pani učiteľkou tykám, ale predtým ako sme začali chodiť do škôlky nás upozornila, aby sme jej pred inými rodičmi v škôlke vykali. Ja to akceptujem, ale vidím že veľa rodičov jej tyká. Tak ale oni sa poznajú od detstva, keďže sú z jednej dediny, tak to neriešim, my sme sa spoznali chvíľku pred tým ako sme riešili škôlku. Ostatným samozrejme vykám, je to základ slušnosti podľa mňa. Sama od seba by som to nenavrhla.

mamusa123456789
14. júl 2023

U nás v škôlke zo bolo tak, ze s väčšinou rodičov si jedna pani učiteľka tykala a to boli tí, ktorých učila ako malé detičky, napríklad aj s mojim manželom a pani učiteľka tiež nie je odtialto, odchádzala... Ja som si ňou vykala, aj keď sme sa dokázali rozprávať hodiny