Ahojte .
Malý bude mať 19 júla 3 roky .
Som na neho dosť prísna aspoň sa snažím ale niekedy ani nevinden s ním von ani do obchodu tam už vôbec nie .
Zo zdravotného hľadiska je zdravý.
Lenže je strašné hyperaktívny. Akonáhle niečo nedostane a nie je po jeho je to naozaj krik a plač na celu ulicu . Všetko si dovoľuje všetko je jeho akým koľkek spôsobom sa mu snažím vysvetliť pekne že nie nie je všetko tvoje nemôžeš brať druhým deťom ich hračky proste už nevládzem nevládzem s ním . A to sa ozaj snažím hocijako pekne alebo už aj po riti som mu dala ale mám pocit ze vtedy je to ešte horšie .
Ja už proste neviem ďalej neviem si rady ako reagovať na jeho správanie.
Skúšala som aj nejaké výživové doplnky na ukľudnenie nervového systému lebo už som ozaj bezradná .
Poprosím vás o vaše skúsenosti alebo ako na neho alebo čo vám zabralo 🙏
tiez odporucam nejaku dobru literaturu, napr. ako hovorit s detmi, deti ako vyzva, pripadne clanky zadarmo na nevychove. vychovu nema kazdy v sebe (ja napr. urcite nie), treba si to nastudovat.
@deedol ja som tu nevychovu pocuvala asi 100x,a bohuzial u nas to nefunguje. Nie,zeby som nechcela,ale ked si na trucovite dieta sama,otecko pracuje casto mimo domu a babky su nefunkcne,tieto montessori pristupy su na dve veci😉
Som na neho dost prisna- a tu je vas problem. Samozrejme ze dieta potom trucuje. Na dieta mas byt laskava a milujuca ale s jasnymi pravidlami/ hranicami. A je ligicke ze sa dietatu nepacia( ani dospelym) no casom sa ich nauci respektovat ak sa naucis respektovat ze mas doma dieta, ktore ma city a emocie. A ak nechces aby sa dieta rozculovalo tak sa nerozculuj. Ak nechces aby kricalo tak nekric. Ak nechces aby bilo tak nebi. Od deti casto chceme aby boli take a onake ale ani my nevieme byt takí( kludni, usmievavi 24/7, stastni) ako to ziadame od deti.
dieta nie je stroj, preco ho chces utlmovat? trpezlivost, trpezlivost. to je jedine co ti pomoze, vysvetlovat, nastavovat hranice, zrejme je aktualne aj v obdobi vzdoru. Namiesto fliakania po zadku si skus nastudovat komunikaciu s nim, ulavi sa vam obom, ked ho viac pochopis. clankov a kniziek je dnes dostupnych viac nez dost