Ahojte,
Neviem či nadpis diskusie je správny,ale pokúsim sa vysvetliť situáciu. 3 ročný syn neskutočne vyvadza,ked nedostane hračku,ktoru vidí. Nejedná sa len o hracku v obchode,ale dnes napríklad na ihrisku videl v rukách iného chlapčeka autíčko a akonáhle ho nedostal,tak chytil taký hysak,že babky z okolitého cinzaka kricali,že či treba volať záchranku?! 😪 Asi si mysleli,že sa mu niečo stalo 🤔
Vysvetľujem mu, dohováram, ponúknem inú hračku, on len reve,ale to nie je ani rev,aké to je blak 😪 objímam ho,opäť vysvetľujem, nakoniec samozrejme zvýšim hlas,lebo to už proste nedavam,keď 20 min kričí a vôbec nereaguje. Máte nejaké vychytávky prosím vás u vašich detí? Čo vám v pomohlo?začínam sa normálne už báť s ním chodiť von,keď takto vyvadza 😪
@veronikaszabova jasné,že sme išli domov, to stále tak robim. Potom sa ukľudnil a o chvíľu si nepamätal čo sa stalo,keď sme sa o tom rozpravali
Zobrať ho a ísť domov, nič iné, robiť pol hodinové cirkusy na celé sídlisko.
@ajka0207 vonku si nosí pár hračiek, obľubene veci,také maličké do ruky. Žiaľ,tomuto sa vyhýbat neviem,keď si niekto prinesie svoje hračky. Stále aj keď niekde ideme do obchodu mu vysvetľujem,že ideme kúpiť toto a toto,on mi aj opakuje,čo máme kúpiť a zrazu zbada nejakú hracku a je to opäť 😪
ked ma hysak nic nezaberie je mimo realitu treba predchadzat takemuto stavu treba sa to naucit "vycitit" ked sa dieta dostava do takehoto amoku predpokladam ze to nie je len kvoli hrackam ale kvoli vsetkemu co chce on a je to neutisitelne, proste len potrebuje dozriet jeho CNS (centralna nervova sustava). ja som syna vzala ak sa hadzal o zem tak do narucia hlava vpredu nohy vzadu a isli sme 😀 proste nepomozes si ak to neustrazis a dostane sa do amoku len predchadzat a davat dietatu na vyber z dvoch moznosti napr. teraz sa hra s autickom chlapec ked sa dohra mozes sa s nim hrat ty, alebo skus ho poprosit ak ti ho pozicia potom sa s nim mozes hrat ty ale skus mu pozicat svoju nejaku hracku....
v obchode som synovi vzdy dala do ruky rohlik a stale som mu prizvukovala nic nekupujeme ziadne HRACKY nic mas roztek... a hlavne bol priputany v kociku ci v kosiku a hlavne nech si vsetci okolo hovoria co chcu tiez mali deti v obdobi vzdoru nie?!! drzim palceky
@kacena4 ďakujem 😉 snažím sa tomu predchádzať, do obchodu sa snažím ísť sama alebo ide manžel,okolo pepca,draciku chodíme obklukou 😆 ale proste sa tomu nedá vyhnúť úplne,preto sa to chcem aj ja naučiť lepšie zvladat..rožok už u nás nezaberá, to boli zlaté časy 😊 on je samostatný,keca od rána do večera,tak ho už rožkom neopijem 😆
@moosh zobrat domov alebo niekde mimo kde nie je toľko podnetov, ľudí, deti a počkať kym sa ukludni. Ked mi začne maly na ihrisku alebo kdekoľvek v obchode takto vyvadzat a nič nezabera, beriem ho a ideme domov. Ma to aj ako formu trestu, neposluchas, nebudes vonku. Ale teda robim to len pri takýchto cirkusoch 🙄 a niekedy ta vyhrazka, ze pojdeme domov ked neprestane aj zaberie lebo vie, ze naozaj pôjdeme
@moosh zo začiatku som sa hanbila ako pes ked som brala z ihriska urevane decko, co kopalo rukami, nohami, vsade sople. A ešte pod pažou som mala odrážalo alebo niečo iné. Bolo obdobie kedy som s nim sama bez auta ani nechodila ďalej z domu. Ale teraz to uz neriešim, mam take dieťa, kto to nechápe, nechápe. Dovtedy si prajme vela trpezlivosti a nádej ze ich to čoskoro prejde 🙏😁
https://www.ucebnicevanicek.cz/produkt/vychova-...
odporucam precitat si tuto knihu (nevsimaj si nadpis) su v nej uzasne rady. mne osobne pomohla. vacsinou uz nie je zohnat ale v kniznici ju najdes. kniha sa vola "200 typov, strategii" - doporucuje 200 vychovnych tipov, strategii a hier, ako mozes pomoct prekonat narocne vychovne momenty, ktere vychovu dietata sprevadzaju. drzim palceky
@moosh asi by som ho vzala za ruku a sla s nim domov. A doma mu prizvukovala, ze to urobim vzdy, ked sa tak bude vonku spravat.
A treba byt dosledna!