Dobrý den. Syn nastúpil v októbri do škôlky prvýkrát. Dali sme ho na celý den. Už dlhodobo sme ho pripravovali na škôlku, stale sme sa o nej rozprávali, čo ho tam čaká, chodili sme ku škôlke, aby mu bolo známe prostredie. Ale keď nastúpil, hneď prvý deň mi volala učiteľka, že stále place, aby som pre neho naobed prišla. Druhý deň to isté, ale bol celý deň, lenže nič nejedol, iba pil.potom ochorel bol týždeň doma a teraz keď nastúpil znovu to iste, vo škôlke ruší iné deti, kt neplacu...stale opakuje ze tam už nepôjde, v noci sa budi s plačom, že chce byt doma s maminkou. Poprosím vás o akúkoľvek užitočnú radu. Ďakujem
aj vies, ze co je za tym? ci proste on len nechce byt napriklad, ze bez teba alebo v cudzom prostredi?
@tasticka59 keď sa ho opýtam prečo vo škôlke place, povie mi, že mu je smutno za mamou a ockom, že tam je sam
Dnes je presne 12.10., nastupil v oktobri a tyzden bol chory... ziadna zmena (hlavne takato velka) a adaptacia s tym spojena nejde tak rychlo... kolko tam bol? 5x?
Moj syn prve 2 roky v skolke preplakal. Fakt kazdy den. Skusili sme vsetko, riesili to s ucitelkami. Nic nepomohlo. V skolke uz bol potom spokojny, len rano bolo hrozne stresujuce. Vidiet vlastne dieta den co den plakat. Dnes je predskolak a stazuje sa, ze po neho chodim prilis skoro.
@kejty13 cudujem sa aj ucitelkam, ze dovolili hned cely den.Ak by tam bol 2 hodiny popozera, poplace ide domov.Tyzden, dva by mal chodit iba chvilu max doobedie.Urcite nie cely den je mu dlho....to, ze neje to robi vela deti casom sa rozje.Placu za mamou niektore deti aj po par mesiacoch.Daj mu plysaka nieco z domu.No a len vydrzat uvidite...adaptacia je 3m.Kolko x som mala na kolenach 2 hodiny uplakane dieta, ktore nechcelo nic je to pre nich velky stres aj pre mamu aj ucitelku😀
@kejty13 ano je to bezne, treba vydrzat.
Podľa mňa veľmi krátka adaptácia. Syn keď nastupil tak bol prve 3 dni len na 2 hodiny, potom týždeň doobeda a až potom ho zobrali na celý deň. A to som prosila nech si ho nechajú hneď celý deň lebo chodil do jaslí že je zvyknutý. Ale učiteľky nechceli, chudáčik nechápal že prečo nejde v škôlke spať ale doma. No musel ísť podľa ostatných detí...
Inak, niektoré deti plaču každé ráno celý čas čo chodia do škôlky. Ale trva to len kým mama zatvorí dvere 😊
@kejty13 moja tiez place je treti rok v skolke doteraz viac.menej bola doma 4dni v skolme škôlke mesiac.doma....tento rok je vacsia 4.5r tak si viac pamätá ma rovnaké ucitelky kamarátky aj tak rano cirkus.....chápem vase pocity nie raz som chcela ju rano.zobrat domov po reve ale.som.si povedala ze robím to pre nu nech ma kamarátov nech si zvyka...brigadujem v súkromnej v skolke tam 2r. Revali od rana do vecera a co sme..mali robiť??, nic zabavat deti aby nemysleli na mamu takze viem akonje to z pohľadu ucitelky ale.aj ako rodica....len ucitelka a učiteľka je....tiez mame ucitelku co nie som velmi stotožnena kedze vie ze moja dcera tazsie zvlada (zvladala)minulý rok a ju "ponizi" lebo neodpovie....ano moje dieta nekomunikuje v skolke...pozitívne je ze aspoň s detmi sa rozprava....tento rok uvidíme ako bude....tak ako pissu vysse ak ma také záchvaty brat ho domov na obed.....mesiac potom postupne nechávať na cely den
No za mna tiez je to hrrr. By som dala na pol dna a neskor na cely. o_O
Nasa nastupila 5.9. prvy tyzden chodila len doobeda... Prve dva dni v pohode, dalsie dva s revom... V piatok uz sme boli u dr so soplami... Bola doma jeden a pol tyzdna a znova nastupila 22.9. a chodila este dalsi tyzden cely uz do 15 hod... A to uz bolo bez problemov... Doslova sa tam pytala... Potom zas sople.. tak ostala doma 5 dni... Na jeden nasupila a na obed volali, ze maju podozrenie na kiahne... Nepotvrdili sa, ale sople zmenili farbu... Je doma snad do konca tyzdna a kazdy den sa pyta do skolky... Musis ho ubezpecovat, ze tam nie je sam, su tam ine deti, ucitelky, kucharky, upratovacky a ze stale pre neho prides, ked sa vyspinka... Ja som kojej kupila aj male nalepky a vzdy ked pride zo skolky, tak si moze jednu niekde nalepit za odmenu...
Počujete za našich čias bola nejaká adaptácia ? Vôbec nemierena otázka v zlom , len ja si pamätám že sme všetci išli jned na cely deň . A to bolo dobrých 30 rokov dozadu .
Adaptacia moze byt v niektorych pripradoch viac skodliva ako napomocna. Pocas adaptacneho obdobia chodievate po dieta na obed. Potom je zrazu v skolke aj na spánok. Ma v tom chaos, preco mama nepride na obed a je tu dalsi kolotoc revu. Ja som za, aby dieta chodilo od zaciatku do skolky na cely den. Co sa tyka placu, moje dieta plakalo mesiac v skolke rano. Mesiac denno denne s revom do skolky. V noci sa budilo, ze nechce ist do skolky, v aute revalo. Treba to vydrzat. Po case dieta zisti, ze v skolke neni az tak zle, nauci sa aj papat,pit, prisposobi sa.
Chces sa hned vzdat, lebo place. Ved to je uplne normalne. Popros ucitelky, nech mu daju oblubenu hru, dovol mu zobrat si mojkaca z domu, hyg vreckovky, nakresli na ruku srdiecko a strc ho do triedy a utekaaaaj. Ucitelky vedia, ze keby cosi, maju ti volat. Ked nevolaju, je dobre. Nestresuj sa a nevzdavaj to
moj syn zaspaval so slovami, ze do skolky nejde a aj sa tak zobudzal takner pol roka...
To čo je za učiteľka, čo povie že plačom ruší iné detí??
Moja dcéra malá škôlke dievčatko čo od septembra plakalo lepšie povedané revalo až decembra a po prázdninách v januári znova.. a niekedy aj pol dňa.
@kejty13 som učiteľka v mš...chce to čas.Čo by ste chceli za tak krátko?Treba trpezlivosť,postupne si zvykne.Ak ste doma,dávajte ho len na doobedie.