Trojročné deti v rúškach v škôlke

27. feb 2022

Je pravda že školský semafor zrušil 10dnove karantény v škôlkach pre deti, keď boli s pozitívnou osobou ale namiesto toho majú deti povinnosť 10dni v škôlke nosiť Rusko? Dcéra nastupuje do škôlky a toto nám prišlo na mail zo škôlky.
Dá sa voči tomu ohradiť alebo len nedať tých desať dní do škôlky dieťa?

babulkomale
27. feb 2022

Rusko sa nosi desat dni po kontakte s pozitivnym, namiesto karanteny.

elanor
27. feb 2022

tych 10 dni nosenia ruska, je iba vtedy, ak mali v triede pozitivneho. Predtym ak bol pozitivny, isla cela trieda do karanteny. Po novom ide do karanteny len pozitiovne dieta a zbytok triedy normalne chodi, len teda na 10 dni s ruskami. Alebo ak ta robota netlaci, tak si nechas dieta 10 dni doma. Inak sa ruska v skolke nenosia. A od zajtra uz ani v skole v ramci svojej triedy, iba na chodbach a inde mimo triedu, kde dochadza k miesaniu ziakov.

autor
27. feb 2022

@elanor
@babulkomale ďakujem za odpovede
Áno som na materskej s druhým takže netlačí má nič. Iba v živote nemala Rusko na sebe, nemám v pláne ju to začať ešte učiť.

slavkadi
27. feb 2022

Však ale v semafore sa píše, že deti do 6 rokov maju výnimku z nosenia respiratora, a deti v škole môžu mať len rusko. U nás v škôlke sú bez, a zatiaľ nedali žiadny oznam o zmene. Ja to teda chápem tak, že nemusia mať. Aj tak by to nemalo žiadny efekt.

sarianna
27. feb 2022

no, neviem, ak je zrusena karantena pri styku s poz.osobou... Nahrada sa dala nosenie ruska.... ale teda, malo by to platit aj pre skolkarov (aj ked u nich je to narocne ). Ved si zoberte, ze aj mali skolkari chodili do karanteny... a siri sa to jedna radost

autor
27. feb 2022

@slavkadi šak práve... Preto sa pýtam či aj iné škôlky to tak maju

sarianna
27. feb 2022

toto je zo semaforu

babulkomale
27. feb 2022

V skolkach sa aj tak nenosia 👍

autor
27. feb 2022

@babulkomale práveže Naša škôlka je tým špecificka asi ... Ta skáče jak semafor svieti 🤦🤦🤦🤦

sarianna
27. feb 2022

pozor, v semafore je uvedene, ze deti do 6 rokov nenosia RESPIRATOR. Vyhlaska hovori, ze ak boli v styku s pozitivnym a maju navstevovat skolku... musia vsetky deti nosit minimalne rusko po dobu 10 dni.

ukulela
27. feb 2022

Ucit nosit? No ja s malym chodim po doktoroch celu pandemiu a teda nosil rusko/respik v pohode 2rocny po memocniciach Pokial dieta nema diagnozu, rusko zvladne.

autor
27. feb 2022

@ukulela chudatko dieťa... Nie, nemám v pláne ju to učiť nosiť min do šiestich rokov. Ale to nebola podstata otazky

hana1906
27. feb 2022

Bud rada ze len 10dnivteraz po kontakte s pozitívnym
Môj syn nosil prvý rok v coronablazinci, potom sme sa ohradila ze s tým nesúhlasíme, nedali mu! Je to len odporucanie teraz neviem ako to bufu brat tých 10dni po kontakte

hana1906
27. feb 2022

@ukulela na toto niet slov 🤦

hana1906
27. feb 2022

Je len ODPORUCANY nie príkazom dane ;)

filili
27. feb 2022

Zdieľam tvoj postoj, ja som mala tiež syna doma kvôli rúšku - nastúpil do škôlky ako čerstvo 3 ročný a mali ho v škôlke povinné 7 mesiacov 😳 Keď si doma na materskej, nechaj si dcérku 10 dní doma 😉

slavkadi
28. feb 2022

@sarianna "...pokiaľ sa na ne nevzťahuje výnimka." Tam je tak uvedené. Takže prekonaní nemusia? Nie je to už bližšie špecifikované. Z tohto bude zas chaos.

elizabet173
28. feb 2022

ak si doma, nechaj si ju doma, toto sa mohlo vyliahnuť len v chorej hlave, aby deti predškolského veku nosili rúška. Nevedia ich správne používať, tri krát denne v jedálni ich nemajú, počas spánku tiež, neviem si predstaviť, ako ich budú mať nasadené, keď sa naháňajú vonku a trojročné si ich kľudne v nestráženej chvíli vymenia. Rúška pri takýchto malých deťoch nemajú absolútne žiadny zmysel
filili premotivovaná riaditeľka? Rúška boli v škôlke odporúčané, nie povinné.

jexica
28. feb 2022

podla mna deti
do 6 rokov nemusia mat

filili
28. feb 2022

@elizabet173 jj, boli sme asi jediná škôlka v meste, ktorá to mala povinné a ešte navyše takú dlhú dobu, 7 mesiacov..úplne bez šance bolo dať tam syna bez rúška, nezobrali nám ho, riešila som to s riaditeľkou x-krát, aj manžel...

autor
28. feb 2022

@filili
@elizabet173
Pre mňa je samozrejme, že ju necham doma. Mala nastupit už v novembri ale zrovna dali zákaz vstupu neockovanym do škôlky a s tým som tiež nesúhlasila tak som ju nechala doma i keď som mala ani nie dvojmesačné babo, zvládam 🙂 ani by som ju nedávala vôbec do škôlky ale už tam má všetkých kamošov a strašne sa tam tesi, je veľmi spoločenská a zbožňuje detičky.

katulienkax
28. feb 2022

ruska v skolke vymysleli len debili co nemaju male deti. Male deti ruska nechrania pretoze nedodrziavaju spravne nosenie ruska, sprtaju si v nose a ustach, jedia spolu, spia spoku v 1 miestnosti, klbcia sa spolu. Ruska v skolke vymyslela chora hlava.
My sme sice uz na ZS a ruska boli tiez povinne a nakazila sa 3/4 tiredy, hadajte preco, lebo deti na ruska prdia ...

ukulela
28. feb 2022

@hana1906 chuda dieta? Preco?pretoze ma v nemocnici, ci pred ambulanciou rusko? Vy si uvedomujete, ze pri mnohych diagnozach pacienti nosia ruska, napr onkopacienti? Takisto, ako sa oni aj mimo korony nemozu zbytocne vystavovat makaze, nevidim dovod vystavovat nakaze moje dieta.

autor
28. feb 2022

@ukulela ja sa bavím o ruskach v škole....
Akej nákaze? Pandémii zvanej Corona? Čo u detí má priebeh jednodňovej Max horúčky?
Ďakujem, to aj zuby boli občas horšie 😉
Prečítaj si podstatu otázky, nepýtala som sa na názory kto kedy dáva dieťaťu rusko, informovala som sa ohľadom rusok v škôlke.
Pekný vecer

autor
28. feb 2022

@katulienkax presne

ukulela
28. feb 2022

Vies co, viem, co je to post covid u dietata aj s hospitalizaciou v nemocnici. Takze dakuj bohu, harekrisnovi, astarovi seanovi atd, ze pre teba to bola 1dnova horucka. Zial, nepochopili sme sa.

autor
28. feb 2022

@ukulela pre mňa táto pandémia nebola nič 😉 ani pre moje deti a rodinu 🙂 lebo nepoužívanim rusok a našou silnou imunitou sme túto smrtiacu nákazu po dvoch rokoch ešte nevideli ani z diaľky 😶💸💸💸💸

elizabet173
28. feb 2022

@ukulela skutočne ste sa nepochopili, lebo téma je o nosení rúšok v škôlke, kde skutočne nemá zmysel, aby ho deti polovicu času mali (nesprávne nasadené, nesprávne používané) a polovicu času nemali - tri krát po polhodine v jedálni, počas spánku v spálni, pri pobyte vonku