ahojte, prosim vas kam dávate deti, taki rodicia co nemajú babky, ked ma dieta v škôlke prazdniny alebo je choré? Ja si to neviem predstaviť.
tento problém majú matky už roky... mňa mama nechávala s bratmi - oni ZŠ, ja MŠ.... Iné východisko nemala....Tam ani nešlo o to ako sme sa doobliekali, či sme zjedli obed, ale či sme živý a zdraví keď príde z práce...😉
Striedame sa vselijako len ja a manzel. Rodicov mame 100 km od nasho bydliska.
Centra volneho vasu mavaju 1 dnove tabory pre skolakov. Da sa aj najat studentka/suseda
Opatrovatelka
Tiez s muzom sa budeme striedat ak bude treba. Ina moznost u nas nie je.
Presne si planujeme s manzelom volna,prazdniny letne uz od aprila. Sukromnu skolku v lete,teraz aj tabor. Ja som zmenila pracu,aby som.deti stuhala vyberat. Raz za cas vyberie znama,potom.my jej. Ale to strazenie a,spoliehanie sa na inych vzdy niekde vybuchne,ci iba my s manzelom sa striedame,kombinujeme a je to niekedy ozaj uz nie iba logisticky,fyzicky narocne,ale uz aj psychicky.
Najnarocnejsie je leto a zimne prazdniny.
A to este je super,ze nebyvaju casto chore....kiahne sne si odkrutili 6-7t.doma. toto bolo strasne....a o 2t.zacinali letne prszdniny.....
Za mna mozem povedat, ze už ako 8 rocna som bola doma sama a to ☝️ ! technika ako je dnes nebola...
@nely1704 to zalezi od dietata, niektore v pohode 8 rocne, niektore ani 15 rocne 😀. Ja som 6 rocna vyberala 4 r. surodenca zo skolky, isli sme babke a odtial s rodicmi domov (bola taka doba, dnes by na 90% rodicov tej doby zavolali socialku 😀). Ja som mohla byt sama v pohode. Surodenec bol doma jeden krat sam a skoro podpalil dom, lebo si isiel robit chipsy a zabudol na ne. Cela kuchyna bola cierna.
Autorka: striedame sa, ja mam mensi uväzok a asi 2x varovala dieta svokra (byva daleko, tak len ked sa nedalo inak, tak sme ju zavolali). Kamosky chodia do prace, susedky ochotne ciperky je podla mna sci fi a ziadna opatrovatelka mi nechcela byt "na telefone" ked to budem potrebovat, vsetky chceli pravidelny job (co samozrejme chapem). Tak sme si to zariadili s muzom sami.
S manželom sme len my dvaja. Pracujeme obaja na 3 smeny striedame sa (momentalne som tehotna takze som na PN) pokial som bola v praci sme fungovali na sposob striedania ako som pisala a mali sme opatrovatelku.
Každý deň dovolenky vyrátaný na prázdniny, veľmi ojedinelé ich vezme ex. polovica prázdnin letných tábory.
@andreakotesova aj my to mame tak, len ja a moj muz, on robi cez den, ja v noci, ked je mala chora a nejde do skolky...
iná rodina, kamarátkačo má deti, susedka, prípadne opatrovateľka.....záleží koľko má dieťa rokov....kolegynka sa vždy dohodla so susedkou aby deti občas skontrolovala a ona bola na telefóne.....deti boli druhák a štvrták...