Tí, ktorí nemáte babky, tak kde dávate deti počas prázdnin?

25. okt 2020

ahojte, prosim vas kam dávate deti, taki rodicia co nemajú babky, ked ma dieta v škôlke prazdniny alebo je choré? Ja si to neviem predstaviť.

mogaa
25. okt 2020

iná rodina, kamarátkačo má deti, susedka, prípadne opatrovateľka.....záleží koľko má dieťa rokov....kolegynka sa vždy dohodla so susedkou aby deti občas skontrolovala a ona bola na telefóne.....deti boli druhák a štvrták...

deti95060810
25. okt 2020

tento problém majú matky už roky... mňa mama nechávala s bratmi - oni ZŠ, ja MŠ.... Iné východisko nemala....Tam ani nešlo o to ako sme sa doobliekali, či sme zjedli obed, ale či sme živý a zdraví keď príde z práce...😉

andreakotesova
25. okt 2020

Striedame sa vselijako len ja a manzel. Rodicov mame 100 km od nasho bydliska.

evkamotka
25. okt 2020

Centra volneho vasu mavaju 1 dnove tabory pre skolakov. Da sa aj najat studentka/suseda

rachel36a
25. okt 2020

Opatrovatelka

sapetka
25. okt 2020

Tiez s muzom sa budeme striedat ak bude treba. Ina moznost u nas nie je.

terezka1947
26. okt 2020

Presne si planujeme s manzelom volna,prazdniny letne uz od aprila. Sukromnu skolku v lete,teraz aj tabor. Ja som zmenila pracu,aby som.deti stuhala vyberat. Raz za cas vyberie znama,potom.my jej. Ale to strazenie a,spoliehanie sa na inych vzdy niekde vybuchne,ci iba my s manzelom sa striedame,kombinujeme a je to niekedy ozaj uz nie iba logisticky,fyzicky narocne,ale uz aj psychicky.
Najnarocnejsie je leto a zimne prazdniny.
A to este je super,ze nebyvaju casto chore....kiahne sne si odkrutili 6-7t.doma. toto bolo strasne....a o 2t.zacinali letne prszdniny.....

nely1704
26. okt 2020

Za mna mozem povedat, ze už ako 8 rocna som bola doma sama a to ☝️ ! technika ako je dnes nebola...

makova333
26. okt 2020

@nely1704 to zalezi od dietata, niektore v pohode 8 rocne, niektore ani 15 rocne 😀. Ja som 6 rocna vyberala 4 r. surodenca zo skolky, isli sme babke a odtial s rodicmi domov (bola taka doba, dnes by na 90% rodicov tej doby zavolali socialku 😀). Ja som mohla byt sama v pohode. Surodenec bol doma jeden krat sam a skoro podpalil dom, lebo si isiel robit chipsy a zabudol na ne. Cela kuchyna bola cierna.

Autorka: striedame sa, ja mam mensi uväzok a asi 2x varovala dieta svokra (byva daleko, tak len ked sa nedalo inak, tak sme ju zavolali). Kamosky chodia do prace, susedky ochotne ciperky je podla mna sci fi a ziadna opatrovatelka mi nechcela byt "na telefone" ked to budem potrebovat, vsetky chceli pravidelny job (co samozrejme chapem). Tak sme si to zariadili s muzom sami.

foda111
2. nov 2020

S manželom sme len my dvaja. Pracujeme obaja na 3 smeny striedame sa (momentalne som tehotna takze som na PN) pokial som bola v praci sme fungovali na sposob striedania ako som pisala a mali sme opatrovatelku.

ariesi
2. nov 2020

Každý deň dovolenky vyrátaný na prázdniny, veľmi ojedinelé ich vezme ex. polovica prázdnin letných tábory.

denkatn
3. nov 2020

@andreakotesova aj my to mame tak, len ja a moj muz, on robi cez den, ja v noci, ked je mala chora a nejde do skolky...