Mám 4r chlapčeka , teraz pôjde druhý rok do škôlky. Na začiatku dosť plakaval a keď si konečne zvykol tak už bol koniec školského roka.
Cez leto sme chodili vselikade na výlety, no už sa nudí doma. Potrebuje spoločnosť deti. Sme sa sťahovali pred rokom, tak tu nemáme kamarátky s kým sa zahrať. Je len s nami doma.
Jediné mínus čo má škôlka že musia tam deti nasilu spať. A večer potom je problém nevie zaspať, chodí spávať o 23tej.
Teraz čo je doma cez leto tak chodí spať normálne o 20tej. Cez deň doma nespí už dlho, len škôlka na spánok tlačí aby si učiteľky oddýchli.
Nasa miluje skolku a pyta sa tam aj cez vikend :D chodi aj teraz cez prazdniny, lebo chodi do sukromnej a tam volno nemaju....od septembra nastupuje do druhej, statnej, tak som zvedava, ako sa jej bude pacit tam....
Veď nemusí spať, vysvetli mu, nech si ľahne a je ticho, aby nevyrušoval.
Ako prinúti škôlka dieťa aby spalo?
Netesi sa, ma 3,5r a ide prvykrat. Spat musia tiez ,ale ppchybujem, ze naly bude, doma tiez nespi niekedy ho aj dam a vydrzi len tak dve hodiny sa prehadzovat :D tak verim, ze v skolke to bude rovnako :D ja som.tiez rada, ked ide vecer skoro spat, o 19stej chodi spavat od narodenia :D len obcas, ked poobede zaspi, tak vtedy ide neskor o 21
@solida1 Nenutia.Pani ucitelky maju tak bohate skusenosti s detmi,ze sa vedia dohodnut aby aspon potisku oddychovalo.
Moja sa teší veľmi má 5,5 roka na spolužiakov aj učiteľky.
@maminkadeticiek 😉 no veď to. Bola som zvedavá na odpoveď zakladateľky. Sama som učiteľkou v MŠ. Deti si sami radi odpočinú, keď majú na to priestor a čas. Nemusia spať, v kľude oddychujú. A že podľa zakladateľky témy učiteľky nútia deti spať, ,,aby si učiteľky oddýchli"??? Mám v spálni 16 detí, prečítam rozprávku, a z tých detí, ktoré nezaspia už počas čítania, skoro každé chce chvíľu hladkať alebo držať za ruku, alebo len tak posedieť si pri ňom na posteli. Teda vlastne áno, vtedy si oddýchnem, a mám tie chvíle rada, pretože vidím spokojne oddychovať alebo aj zaspávať malého človiečika, ktorý ten oddych po aktívnom dni asi potrebuje.
Tiež na 4 roky a keď sa ho opýtam chceš ísť ku detickam sa hrat? Nechcem 😅