Televízor v škôlke

juliana2255
7. sep 2022

Ahojte, chcem sa spýtať, či aj vo vašej škôlke púšťajú deťom rozprávky. Môj 3 ročný nastúpil teraz od pondelka a hneď v pondelok mi hovoril čo pozerali. Rovnako tak aj včera a dnes. Pritom v pondelok a utorok bol len na dve hodiny, dnes do 11:30.

ikonica
7. sep 2022

@juliana2255 zatial nie, zatial mi len povedala, ze tam maju dve telky 😲😁 bola dnes treti den od cca 8 do 12 h.

denisa0504
7. sep 2022

Áno púšťajú

mondolina
7. sep 2022

treba si to overiť u učiteľky,
deti si ľúbia vymýšľať ...o škôlke aj o rodičoch 🙈

sid515
7. sep 2022

Púšťajú, beriem to už ako bežnú súčasť, doma ich pozerá tiež

juliana2255
autor
7. sep 2022

@mondolina nemyslím si, že si vymýšľal lebo mi opísal čo v tej rozprávke bolo a povedal, že takú doma nepozeral. Potom som trošku googlila a našla som obrázok k tej rozprávke a hneď povedal, že je to ono a chce to pozerať. Ostala som dosť prekvapená, že už tým najmenším deťom od rána púšťajú telku.

elizabet173
7. sep 2022

@juliana2255 to nemyslíš vážne?! Ja by som sa na to spýtala, pozeranie rozprávok v TV v škôlke nemá čo hľadať

domca1408
7. sep 2022

uffff deti nemám zatiaľ ale vidím, že sa všetko hodne zmenilo od mojich dôb....tv už aj v škôlke....úžas...až sa mi rozum zastavil...miesto kde by si mali kresliť...hrať sa, stavať si, tak ich učitelky drbnú pred tv....👎

juliana2255
autor
7. sep 2022

@elizabet173 no dosť ma to hnevá veru, lebo doma mi pozerá maximálne jednu rozprávku. Myslím tým 5minutového krtka a už to vypínam. Uvidíme, či to takto bude aj ďalej, alebo im chcú nejako uľahčiť nástup. No neviem, každopádne to chcem riešiť.

ikonica
7. sep 2022

@domca1408 tak asi im nepustaju vkuse tv,,, ale ked im pustia jednu rozpravku, tak na tom nevidim nic zle...

januska12323
7. sep 2022

Občas ak prší a nedá sa ísť von, pred spaním alebo súčasť aktivity je to v pohode. Nerobia to teraz aby začínajúci škôlkari boli zaujatí kým polovica triedy plače? Najlepšie ti to vysvetli učiteľka.

juliana2255
autor
7. sep 2022

@ikonica no to ani ja, ale dnes to boli minimálne tri čo mi popísal a keď som sa pýtala, čo robili ešte tak povedal že si už nič iné nepamätá.

juliana2255
autor
7. sep 2022

@januska12323 ďakujem spýtam sa a dúfam, že je to len takto na začiatku. Dnes bolo u nás pekne, tak som myslela, že budú vonku a on na mňa vybalil, že pozerali telku.

ikonica
7. sep 2022

@juliana2255 skus sa opytat ucitelky, ci je to bezne takto, alebo len teraz na zaciatku v ramci "adaptacie"

elizabet173
7. sep 2022

@juliana2255 uľahčiť nástup rozprávkou z TV? Prečo nie rozprávanou učiteľkou aj s nejakou maňuškou?

mikadooo
7. sep 2022

@juliana2255 áno, púšťajú. Ale myslím, že nie každý deň. Ale - pravdupovediac, netuším...🤷. Môj malý je už tretí rok v škôlke, plus je to už tretie dieťa, takže veľa vecí už až tak neriešim. Chodia von doobeda aj poobede, učia sa básničky, pesničky, tvoria a potom kadejaké múdrosti typu "mamina tuto mám srdiečko, cítiš?" alebo "plasty idú do žltého smetiaku" atď. Ráno, keď nestíham, tak prídeme do triedy a už cvičia s pani učiteľkou. Tak kľudne nech si aj tú telku pozrú, som s tým ok. Ale to je naša škôlka, proste po tých rokoch viem, že majú dosť bohatý program a je v ňom občas aj pozeranie telky.

sapetka
7. sep 2022

Nemaju chvalabohu. Podla mna do skolky tv nepatri.

kp7333
7. sep 2022

@juliana2255 telku sme v skolke pozeravali aj my pred 40 rokmi, moje deti pozeravali v skolke rozpravky na pocitaci a interaktivnej tabuli a neubudlo z nich. Nevidim na tom nic zle, hlavne na zaciatku roka, ked sa ucitelky snazia upokojit a rozptylit placuce deti. Ked sa adaptuju, budu s nimi robit aktivity, ucit sa, atd.

ninusa221
7. sep 2022

My sme vždy púšťali rozpravky keď pršalo a nedalo sa ist von 🙂. A niekedy si to deti vypýtajú aj sami ked maju voľne hry a nerobi snimi učitelka edukačnu činnosť.

kate_cs
7. sep 2022

Za mňa telka jednoznačne nepatrí do škôlky. Dá sa zahrať divadlo, pustit hudbu a na ňu aktivity, ale posadiť deti pred telku? To akože v rámci vzdelávacej aktivity, či miesto voľnej hry? Za mňa to určite nie je ok.

ikonica
7. sep 2022

@kate_cs ono niektore rozpravky maju aj taky vzdelavaci charakter, aj ked by nemala suplovat pracu ucitela...ale to uz musi autoroka zistit co a preco...

mina17
7. sep 2022

Môj ešte nechodí do škôlky ale ja si pamätám že aj nám v škôlke púšťali telku a to je už pekných pár rokov dozadu 🙂

denisa0504
7. sep 2022

@ikonica u nás v škôlke púšťali Hotel Transilvania a teda kvôli vzdelávaniu určite nie, jedine tak, aby mali nočné mory z toho 🤦

juliana2255
autor
7. sep 2022

@denisa0504 tak našim púšťajú krtka a nejaké podobné rozprávky, tak to môžem byť ešte spokojná teda 😃

luccija
7. sep 2022

@juliana2255 urcite sa na to pytaj.My sme pozerali pozerali mozno raz, dva x mesacne v zime a aj to muselo byt k teme napr.zvierata, kolobeh vody skor naucne rozpravky, ludske telo...

mogaa
7. sep 2022

@juliana2255 a čo konkrétne chceš riešiť? pokiaľ s nimi preberú počas roka to čo majú, ty nemôžeš nič....tvoj názor že nechceš aby im púšťali rozprávku, je len tvoj názor, nie názor iných rodičov a rovnako tým nič neporušujú.....pokiaľ s tým nie si ty stotožnená, daj dieťa do inej škôlky alebo si ho nechaj doma....u nás nemajú v škôlke ani TV, do tej čo chodila malá predtým tam TV bola ale rozprávky im púšťali len pred spaním...v tejto škôlke im pred spaním čítajú rozprávky...v každej škôlke to majú inak, robia iné aktivity a je to čisto záležitosť škôlky, len sa musí počas roka prebrať to čo by mali podľa osnov s nimi prebrať.....TV je to posledné čo by som riešila...naša predtým chodila do škôlky - počas roka sa nenaučila nič ani jednu básničku ani jednu pesničku,,,,,v tejto škôlke minulý rok čo týždeň to nová básnička alebo pesnička....veľmi záleží od učiteliek aké dieťa dostane....

juliana2255
autor
7. sep 2022

@mogaa Chcela som vedieť, či je to tak aj v ostatných škôlkach, lebo mňa to dosť prekvapilo. Učiteliek sa chcem spýtať len či je to v rámci lepšej adaptácie alebo je to štandard. Ale keďže je TV ako tak čítam skoro všade, tak s tým moc nenarobím

mimikarol
7. sep 2022

Aj moja keď chodila do škôlky pozeravali rozprávky. Moc sa mi to nepáčilo, ale neriešila som to

mogaa
7. sep 2022

@juliana2255 nie všade TV majú a ak ju aj majú, nie všade ju využívajú...ono to ani tak nezáleží od škôlky ako od konkrétnych učiteliek ....ono je to ako s ostatnými aktivitami, napr.sú škôlky kde sú s deťmi denne doobeda a aj poobede vonku(za každého počasia) , niekde poobede nechodia vôbec von alebo spánok je niekde poobede 1,5hodiny, inde skoro 2,5hodiny....

1ryba
7. sep 2022

@juliana2255 mám po 40 a pamätám si, že sme pozerali Matelka v škôlke a ešte aj iné vysielanie, názov si už nepamätám.

yoxinka
7. sep 2022

V štátnej škôlke, kde chodil môj syn, púšťali deťom TV, keď pršalo, bolo blbé počasie, tak vtedy. V súkromných, moje deti chodili do troch, TV ani nemali. Rozprávky sa maximálne tak počúvali z CD pred spaním, každý deň si mohlo vybrať iné dieťa, aká bude rozprávka.