Žienky, prosím Vás o Vás názor. Mame doma budúceho prvaka. Vybrali sme pre neho tašku TOPGAL, ale teraz rozmýšľam, ze ci je nutná taka draha taška keďže mu ju budem nosiť do školy aj zo školy ja. Aký máte názor, príp. skústenosti vy? Ďakujem.
@kristin16 za nas je Topgal top. Urcite by som nekupovala lacnu tasku. Syn ju nosil 3 roky, potom si kupil Vans ruksak.
@pribinak pretože viem, že pri mušej váhe môjho syna si s radosťou tu ťažkú tašku neponesie sám. Chodila som jeden čas pre synovca do školy a tá taška dala zabrať aj mne, nie len jemu. A nebola som jediná, ktorá nosila tašku, všetci rodičia do radu. A to nie som nejaká upipana na naše deti, čo viem, že v pohode zvládnu robia sami, to je jasne.
@veronikaszabova ďakujem 👍
@kristin16 u nás tiež topgal je obľúbená značka, syn ju má už 3 roky a je skoro ako nová, vobec nie je poškodená a to ju nejak nešetrí
@janickacrazy a vahovo je v pohode? Nie je ťažká?
dcéra mala školskú tašku Still, cca o polovicu lacnejšia ako Topgal a po dvoch rokoch používania bola ako nová, ľahká a priestranná, ľahko sa do nej sama pobalila
Čo sa týka nosenia tašky, som za to, aby si ju nosilo dieťa ....napr. dcéra bola hrdá keď niesla na chrbte školskú tašku, nikdy nikomu "nedovolila" aby jej ju odniesol
Stačí zrušiť tie zbytočné dosky na veľké a malé zošity a taška ťažká nebude... šlabikár, pracovný zošit z matematiky, pár malých zošitov, peračník, desiata, nič hrozné. Z čoho nie je domáca úloha, nechávajú v škole. Absolútne nesúhlasím s nosením tašky rodičmi alebo starými rodičmi, a už vôbec nie obúvanie a obliekanie prváka, čo je tiež dosť bežná záležitosť. Neberte deťom radosť zo samostatnosti, patrí to k školákovi. Topgal je kvalita, ktorá je vhodná na nosenie aj pre mušiu váhu, dcéra mala túto značku 4 roky a stále vyzerala dobre, len už chcela tínedžerský motív na 2.stupeň.
Aj moja dcéra mala tašku Topgal, nosila ju tri roky teraz chce novú, ale stále vyzerá ako nová, takže kvalita je super. K váhe tej tašky...v prvom ročníku som jej vypratala celú tašku lebo som nadávala, že to nie možné aby mala prváčka takú ťažkú tašku, ale problém nebol v nej, to všetky tie pracovné zošity toľko vážili, na každý predmet dva, váha bola aj je značná, samotná taška je ľahučká. Kúpiť kvalitnejšiu sa oplatí, aby zvládla tu váhu a zaobchádzanie dieťaťa, inak sa môže stat, že budete kupovať každý rok novú.
Ak je drobný kukni ešte beckmann
@kristin16 nedavno sme to tu riesili. A je dobre vybrat tasku podla toho ci si tvoje dieta bude moc nechavat veci v skole alebo nie. Napriklad ak nebude tahat celu telesnu, vsetky knihy a pod. tak mozes kupit aj tasku obycajnu. My sme kupili 400g tasku tlapkova patrola za 15e pre prvnakov pretoze vela veci bude nechavat v skole. Nie je nutna vystuz, 3 bodove zapnanie a neviem co vsetko, ked tam aj tak skoro nic mat nebude.
@kristin16 môj mal tašku za 15 eciek, tiež som hľadala čím ľahšiu a menšiu lebo bol drobný. Nie všade si nechávajú veci v škole, napríklad môj musel nosiť stále všetky učebnice aj zošity a rozhodne to nebol len šlabikár a peračník. Keď som šla ja alebo babka po neho, tiež sme mu ju niekedy nosili, neviem čo by na tom malo byť zlé, nadšenie z nosenia tašky môj teda neprejavoval ani v prvé dni 😆😆😆 Keď šiel sám nosil si sám. Tiež bola po dvoch rokoch ako nová ale na tú kopu pracovných zošitov a blbostí čo musel nosiť už malá, tak sme do tretieho ročníka kúpili už batoh.
@patka06 Tiez sme kupili dcerke Still-dik za recenziu.
@kristin16 Syn bol tiez musia vaha a nosil si sam, mozno parkrat sme mu ju odniesli. Nevidim dovod nosiť mu tasku. Tebe rodicia nosili? Mne teda nie.
Ja som sa prave vzdy divila ked som videla ostatnych rodicov este ako z auta a do auta niesli aby sa nahodou "chuda nezapotilo"?😉
@kristin16 aj môj syn má spolužiakov ktorí sú "mušej váhy" a učiteľka nútila nosiť, že chrbát si zvykne... Keď videla že nosíme my, bolo zle 😏 môj syn síce nemá problém nosiť, je to riadny chlap ale riešili sme topgal. Tiež som kúpila najprv lacnejšiu v tescu takú tvarovanu, po prvom dni som okamžite objednala topgal, tá prvá tlačila aj na ramená aj na chrbát, topgal rýchlo prišla a malý si nevie vynachváliť 😊
@kristin16 mame uz dva roky topgal a vyzera ako nova tak ju bude mat aj v dalsom rocniku. Zo zaciatku v nej naozaj nosil par veci, peracnik, slabikar, par zositov a desiatu. Takze takmer prazdna. Vaha sa na chrbte rovnomerne rozlozi a aj keby nosi viac nebude to nijako speci citit. Ked budeme menit tasku, tak zas kupim topgal.
@veronikasa super, ďakujem, takúto odpoveď som potrebovala 👍🙌
@stanusenka paráda, ďakujem 🤗
@evittam nie, mne nenosili, ale ja som nemala na každý predmet učebnicu plus pracovny zošit, normálny plus cvičný zosit. Ú nás v škole si deti nemôžu nechávať veci, takže ozaj toho majú dosť. A tiež učím deti samostatnosti. Ale ako hovorím – z tej váhy tašky mam aj ja dosť. Takže nechápem, prečo sa to tu rieši, keď otázka znela inak. Som vďačná za každú radu, ale názory tohto typu - omg...
Kúp z druhej ruky topgal a máš po probléme. Predávajú sa za pár eur
@evittam "nemyslela som to v zlom" ... Citujem: Asi tak. Najskor sa tu predháňajú co uz vedia pomaly 10mesacne deti a potom nosia skolske tasky...
To mi je teda diskusia. Ak máš potrebu takto reagovať, založ si svoju diskusiu, lebo ja ozaj nie som na ňu zvedavá.
Pekný deň aj tebe 🤗
Záleží od školy, čo sa váhy tyka. Tašku bude mať možno do 3 ročníka a kedy ju už bude vláčiť sám. Moji tak mali a akurát som vazila synovu pred koronu, syn 2 hák a taška 15 kg. Syn váži 19 kg. Museli nosiť všetko. Ešte aj knihy z domu na nepovinné čítanie. A syn 3 tiak...nastúpil do školy po korone a posledné 2 týždne ich vyhodili zo skriniek a musel si denno-denne nosiť prezuvky. Lebo skrinky "dezinfikovali". Takže sa nedivím, ak rodičia nosia tazky. Mojich len tak prebýva.
@bbeccy nič som nenahlasovala, to fakt nemám za potreby. Vzala som to preto tak, lebo sa pýtam akú tašku by mi tu baby poradili a hneď do mňa, preco to malému budem nosiť ja. Myslím si, že je to každého vec, ja rešpektujem mamy, ktoré nechajú deti nosiť si tašky samé, tak nechápem, prečo niektoré mamy majú problém rešpektovať, že sa nájdu aj také, ktoré ich nosia deťom. A tak je to vo všetkom. Proste si myslím, že nie je na tom noc zle a ze nie som horšia mama ako ty, alebo hociktora druhá. Všetky robíme tak, ako si myslíme, že je najlepšie pre naše deti. A nechcela som tu teraz vyvolať neviem akú diskusiu 🤦♀️
Prečo mu ju budeš nosiť ty? Veď ho nechaj nech si ju nosí sám. Oberies ho o radosť nosiť školskú tašku