Synova záľuba prekáža učiteľke v škôlke

luckahol
23. sep 2015

Ahojte, dnes ma v škôlke prekvapila učiteľka nečakanou pripomienkou. Prekáža jej, že syn obľubuje hrdinov od Marvelu- Spiderman, Batman, Ironman atd. Vraj pri všetkom, čo robia,stále spomína svojich hrdinov. Ja na tom nevidím nič zlé, nie je agresívny, nie je zlý, len ho jednoducho baví niečo iné ako jeho "kamarátov". Ale nie je to len o tom, jeho baví všetko, aj zvieratá,aj dinosaury, náradie... Rád plastelínuje, kreslí,číta, zaujíma ho naozaj všetko. Nechápem, prečo by mal byť problém v tom, že momentálne ho viac zaujímajú spomínané postavy hrdinov... Naozaj ma to nahnevalo, pretože o tom hovorila ako o niečom zlom. Mala som sto chutí zobrať ho rovno domov. Ale to sa ľahko povie, zobrať ho, keď sa do škôlky začal konečne tešiť a chodí mi tam bez problémov. Myslíte si tiež,tak ako učiteľka, že je to nejaký problém? Myslím si, že je zbytočné stresovať dieťa zakazovaním podľa mňa úplne normálnej veci.

babydesire
23. sep 2015

He,to mi pripomenulo moje detstvo.nasi hovoria ze ucitelky neboli nadsene z toho ze sledujeme so segrou ninja korytnacky..nasi to za nic zle nepovazovali a nechali nas ten kresleny serial pozerat..s cistym svedomim ti mozem povedat ze ani jedna,sme neboli a niesme nasilne,zle a noze mam len v kuchyni na potraviny 🙂 Ucitelku si nevsimaj.upozorni ju ze ty si rodic a az bude tvoj syn bit ine deti v mene superhrdinu tak nech ta upozorni,inak nech nebrani rozvijaniu jeho predstavivosti lebo sa budes na nu stazovat.ved je to preboha normalne..dievcatka chcu byt princeznami,morskymi vilami a pod a chlapci akcnymi hrdinami..ona ako pedagog by to mala vediet!naco chodila do skoly? Ak mas predsa pochybnosti porad sa s detskym psychologom..ale vravim,ze je to v pohode

janickacrazy
23. sep 2015

@luckahol Akože fakt nechápem, o čo jej ide. Asi nemá žiadne problémy, tak si musí nejaký vymyslieť. Mne zase lezie na nervy jedna staršia učiteľka u nás v školke, ktorá sa sťažuje na mojho syna, že nezje ranajky. Snažila som sa jej vysvetliť, že je alergický na mlieko, takže preto nemože jesť tie ich pomazánky na chlebe, lebo sú s maslom, a ona že: Ved dobre, že mlieko nepije, o tom viem, že nemože, ale ved on ani ten chleba nezje. No proste ona nepochopila, že maslo je z kravského mlieka. 😠

luckahol
autor
23. sep 2015

@babydesire Vďaka za podporu 🙂

natalym
23. sep 2015

@luckahol To bude nejaký osobný problém pani učiteľky. Povedz jej, že keď bude zlý, alebo neposlušný tak to budeš rada ak Ti to povie, ostatné nech sa nestará.

luckahol
autor
23. sep 2015

@janickacrazy Asi od neho čaká, že zoškrabe tú pomazánku z chleba a zje ho suchý 😀

A tiež mi to pripadá ako že nám potrebuje nasilu niečo vytknúť a nič iné jej nenapadlo.

emily.s
23. sep 2015

Niektoré 'učiteľky' sú fakt ako z iného sveta. Keď jej to vadí, je to jej problém. Hoci netuším čo už na tom môže niekomu vadiť, hlavne ak pracuje s malými deťmi. Buď rada, že máš šikovné dieťa a baví ho toľko rôznych vecí 🙂

dotka04
23. sep 2015

@luckahol ale veď to robí väčšina detí, že má obdobie takej témy, onakých hrdinov, profesií, povolaní, "žijú" príbehmi rozprávok, prenášajú si ich do reálneho života 🙂 U kamarátovho syna bola téma č. 1 dinosary, asi od 3 rokov do konca 1. stupňa ZŠ 😀 Kamoškin syn je teraz "hasič" a hasí všetko aj v škôlke - "požiare" na pieskovisku, dievčatá hrajúce sa pokojne v kútku s bábikami, počas prechádzok každý druhý dom 😀 A nie je problém. To, čo opisuješ ty je skôr nejaká vada p- učiteľky 😎 Deti sa takto hrajú, rozvíjajú si fantáziu, preberajú vzory, napodobňujú, skúšajú si role.... to je normálna súčasť učenia 🙂 Možno na ZŠ začne chodiť na futbal a budete všetci doma počúvať o výsledkoch zápasov, botasky znesie len tie, čo sa budú podobať na kopačky, peračník a ostatné šk. potreby bude mať s motívom futbalky a miesto vysedávania za pc a sledovania tv ako iné deti bude lietať vonku s kamošmi za loptou a drať si kolená 🙂 Aj to by učiteľka namietala? Proste nerieš, kukni okolo seba koľko "múdrych, vševediacich" žien denne stretneš, jasné, že potom aj učiteľky sú všelijaké, aj to sú len ženy 😀

charity
23. sep 2015

@luckahol Zda sa mi, ale nie som si tym ista, ze nejake krestanske hnutie je proti vybranym detskym rozpravkam, lebo ich povazuju za satanske ci take nieco. Ci ta ucitelka nie je sektarka...

dotka04
23. sep 2015

@charity presne, proti H. Potterovi bola kedysi cirkev, možno sa to už fakt rozšírilo aj na iné rozprávky 🙄

luckahol
autor
23. sep 2015

@charity 😀 😀 😀 teraz som sa pobavila. No ja mám pocit, že skôr nevie, o čo v tých rozprávkach ide, nikdy ich nevidela, ale má zafixované ktovie prečo, že sú zlé.

babydesire
23. sep 2015

luckahol nemas zaco 🙂 Ona ma davat pozor na to ako sa sprava medzi detmi,ci sa pekne hra,ci nerobi zle alebo naopak ci sa detom nevyhyba a o tom ta ma informovat..ostatne je bezny detsky vyvoj.vsetci sme mali oblubene postavy a hrdinov.kludne mu oblec tricko s obrazkom superhrdinu,a pochval ho akeho krasneho Ironmena nakreslil..jeho to casom aj tak prejde sameho a bude mat rad zasa nieco ine. janickacrazy Prines pani ucitelke obal z masla a nechaj ju aby si precitala zlozenie,ked uz aj male deti vedia ze z mliecka mame syry,masielko a jogurtiky :D asi je hlupa...nie asi.ale urcite je hlupa

luckahol
autor
23. sep 2015

Ako hovorím, tiež má rád aj dinosaury, zvieratá, všetko možné...keď sa človek pozrie do hociktorého obchodu, z každého trička na nás kuká nejaká postavička z rozprávky či filmu. Nevidím na tom nič zlé, keď má niečo rád a rád sa hrá na obľúbeného hrdinu, prečo nie, kľudne mu kúpim aj tú súpravu a budem ho v tom podporovať. Ide len o hru, fantáziu. A zlý nie je takže neviem čo rieši.

erickatt
23. sep 2015

@janickacrazy opytaj sa ci to robia z obycajneho masla alebo rastlinneho. Mozno ona pouziva len to rastlinne a preto to nechape

david93
23. sep 2015

to je cirkevná škôlka?

natalym
23. sep 2015

@david93 Dobrá otázka. Alebo je pani učiteľka veriaca.

janickacrazy
23. sep 2015

@erickatt Pri každom jedle na nástenke sú zapísané aj alergény a pri ranajkách je tam vždy aj mlieko, takže z toho dedukujem, že asi z normálneho masla a veľakrát je tam aj syr alebo tvaroh.

david93
23. sep 2015

nedávno nejaký pán farár otvorene vystúpil proti LEGO stavebnici, že je to dielo temného, tak po tomto sa už nečudujem ničomu...

luckahol
autor
23. sep 2015

@david93 nie nie je to cirkevná škôlka

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
libka1
23. sep 2015

Fiha, bodaj by bol toto najvacsi problem v skolkach ze deti oblubuju Spidermana. To by nam bolo sveta zit 😀 Pani ucitelke by som povedala ze mne to neprekaza a ze ja mam rada Draculu.

viera27
23. sep 2015

@luckahol keby videla moju kabelku, tak ju asi trafi 😀 😀 😀 http://www.aliexpress.com/item/2015-New-Fashion...

NIc si z toho nerob, jednym uchom dnu, druhym von, kludne sa aj usmej, pritakaj ake je to strasne a pokracujte veselo vo svojom zivote 😀

bosoriak
23. sep 2015

@luckahol Tiez odporucam s usmevom povedat pani ucitelke, ze ma teraz take obdobie a nie je na tom nic zle. Ak bude mat so synom nejaky realny problem, bitkarstvo a podobne, potom sa mozte porozpravat.

Mysliet si mozes svoje, ale jednat s nou odporucam zdvorilo. Neodporucam ho brat zo skolky kvoli takymto veciam, v zivote sa este stretne s vacsimi idiot... problemami 😀
S usmevom by som to vysvetlila aj synovi, ze pani ucitelke sa jeho rozpravky nepacia a mas moznost mu povysvetlovat, ze kazdemu sa moze pacit nieco ine a je to tak dobre.

luckahol
autor
23. sep 2015

@viera27 😀 pobavila som sa a kabelka je úžasná, porozmýšľam o nej 🙂

libka1
23. sep 2015

@viera27 tak z tvojej kabelky trafilo aj mna 😀 som konzerva...

stanislavao
23. sep 2015

@luckahol Avengersy su hrdinovia, ktory pomahaju beznym normalnym ludom a bojuju proti nepravosti a nasiliu. nechapem, co je na tom zle. my tiez ficime na Avengersoch, ninja korytnackach, a dokonca na Minecrafte. este som sa nestretla s tym, zeby to nejakej ucitelke vadilo. opytajte sa jej, co vobec vie, kto su tie postavicky a co robia.

luckahol
autor
23. sep 2015

@stanislavao Veď práve, mám pocit, že o nich nevie nič, len si mzslí, že je to niečo zlé.

stanislavao
23. sep 2015

@luckahol ale to je velmi zly pristup. dietatu to urcite nezakazujte, lebo viete, ze zakazane ovocie ....atd.
mala by si pani ucitelka pozriet nejake Schields filmu, aby vedela o com je to.

dominika6
23. sep 2015

@luckahol
prečo by si mu mala zakazovať aby ho bavili filmové postavičky?
to ho musia baviť iba autá,zato že je chalan?
nechaj ho voľne sa rozvíjať,nič mu nezakazuj,pokiaľ v škole nieje agresívny a nebije deti,neskúša na nich kung fu ťahy 😀...učiteľka nech sa nestará...
jediný problém je v tom,že sa nemá s kým o tom malý podeliť,lebo rovesníkov baví niečo iné...

viera27
23. sep 2015

@libka1 pohodaaa :D. Ja si ulietavam casto pomedzi office dress code na takychto kuskoch 😀 . Vsak kedy budem blbnut, na penzii 😀 ?

libka1
23. sep 2015

@viera27 no tak na penzii to bude mat este vacsi efekt 😀 ta kabelka, k tomu par piercingov a ciro a mozno ta erza aj v smotanke ukaze. A zakladatelkinu ucitelku vystrie ked to bude kukat 😀