Malý mi začal nadávať. a pôjde do školky od septembra. myslela som že až tam sa to naučí. ako ho to odnaučit ??
Ja nenadávam vôbec. Malý s ockom opravovali auto, kde ockovi uchádzali nervy, a tak okrem šrobováčika si malý našiel novú záľubu, a to slovné spojenie do p?či. A teraz to opakuje hocikedy cez deň, hocikde... padne mu hračka. Buchne niečo. alebo Ideme spať a hovorím mu že pššššt a on 6 x že do p?či.....
ako odviesť pozornosť?? dá sa to ešte zachrániť??
Veď sa mu trochu povyhrážaj...,,Ešte raz povieš to škaredé slovo: nepôjdeme na ihrisko, nekúpim Ti zmrzlinu, nebudeš pozerať rozprávku, nedovolím Ti to a to...,, a aj to dodrž, hádam sa zbadá
@anjelicek26 fajn napad. dik
@danyelia nooo skúsim.
netreba si to všímať, prestane.
Vobec to co radi @ danyelia nepraktikuj, dieta len bude vediet ze to je “zakazane” a bude to hovorit schvalne castejsie, lebo vie ze tym dostava pozornost a prekvapene vyrazy… hlavne ked to povedal ocko a ocko nedostal trest, preco by malo dostat trest 3-4 rocne dieta? Za mna treba tu nadavku ignorovat, nepoukazovat na to a dieta na nu same zabudne
Nevšímaj si to, nebude mať pozornosť, prestane ho to baviť.
Mne par týždňov dozadu spadol hrniec na nohu, tiež to zo mňa vyletelo a malý vedľa mňa! Používal to tiež asi 3-4 dni a keď to viac nepočul, zabudol! Nevšímaj si to
No neviem. U nas ignorovanie fungovalo ked mal 1.5 - 2 roky. Trojrocnemu som uz vysvetlila ze to je skarede slovo a ak ho bude hovorit, bude skaredy chlapec a ze ja nechcem aby to hovoril. Ono tomu nedokazes zabranit. Jednine dokazes urcit pravidla ze ako chces aby on fungoval v tvojej pritomnosti. Pred tebou nadavat nebude ale ked bude s kamosmi, asi ano, ale mozes dufat ze mozno nie.
@andreatytler súhlas, mam doma 4,5r a zapáčilo sa mu ko**t, len preto ze sa mu vždy mylilo so slovom kokos. Tak sme si vysvetlili co je treba a pochopil. Alebo keď opakuje blbosti od spolužiakov zo škôlky, opýtam sa "kto tak robí, ak Jarko, tak teda teba Adamko môj, budem volať Jarko, chceš? Ak nie, tak bus sam sebou a neopakuj."
Moj teraz chodi do denneho tabora a ten folklore co prinesie od starsich deti. Navyse syn to foneticky opakuje, tak to aj tak straca vyznam.
Niekolkokrat mu vysvetlim, ze take skarede slova SA nepouzivaju.
My pouzivame debil a blbec, ale tak Vela jazdime tuto po okoli autom a to je fakt niekedy o zdravy rozum a basu
Mne toto tiež hovoril prvý chlapec. A ja stále že neprší 🫢
Mladší chalan hovoril pipi a koko, tomu som nahovorila že je to sliepocka a kohut
Nám sa to stalo keď mal chlapec 2 roky počul od deti od susedov. Pol roka boj. Vyhrážanie,vysvetľovanie,zakázané motivovanie nič nepomohlo...raz tak zahreslil konkrétne lebo sa išlo spať a trebalo pratat a dal to s takým odusevnenim ze som povedal dosť dostal fajne plienkové a od vtedy koniec. Bohužiaľ niekedy len ruka oca pomôže. Momentálne si zas vymyslel a neviem kde to počul. Do purce, popisky alebo len doP. Tak som mu to zakázal lebo už je starší už rozumie a namiesto toho Ježkove oči. Ale tak na každé dieťa platí niečo iné.
@irina29 veď samozrejme ak má dieťa už svoj vek kde chápe a rozumie co je a nieje zle tak sa dá. Ale 2r dieťaťu ee...dokonca sme to ignorovali a čím viac sme to ignorovali tak tým viac to používal pri každej jednej príležitosti...no som mu povedal ze keď ho niečo prekvapí alebo hnevá nech radšej povie ježkove oči aj keď sem tam mu ujde ze povie "do" to som mu zakázal ze proste žiadne do a je jedno do čoho...ale teraz je v takom veku ze viem sa aj povyjrazat ze keď ešte raz tak nebude mať toto alebo nepôjdeme tam alebo ideme domov. Vie dobre ze to nemá, vie ze tak sa nehovorí bolo mu to vysvetlene ale stále mu ujde takže už len vyhrážanie :D
@adeladulova Ano treba zadefinovat pravidla co od dietata ocakavas a ake to bude mat prirodzene nasledky ak to porusi. a uz len cakat ci to zafunguje. Tiez mam 4.5 rocneho a on teda pocul uz vselico, ale zatial sa nam dari toto drzat na uzde.
@oslo1 Toto aj mom muz ma v aute priserny slovnik.
A co ti este zo skolky prinesieneprikladala by som tomu zbytocny vyznam, nereagovat, nevsimat, momentalne je to take zaujimave slovne spojenie, detom a kvetom svedci drobna nevsimavost
Nauc ho inu "nadavku".. "do kelu" "do haja" "do certa"... vsetko miernejsie, ako toto... a nech to pouziva hlavne muz, ked je teda mlademu vzorom... pomoze to...