Synček neposlúcha

27. sep 2022

Synček 3r od septembra chodí do školky a odvtedy sa zmenil.Neposlucha,vymýšľa,hádže hračky, hnevá sa keď sa mu niečo nepáči.Mozno to videl v škôlke a napodobňuje to.Manzel sa s ním nechce hrať a venovať sa mu kvôli tomu že je zlý.Od narodenia máme problém aj s kúpaním,synček nemá rád vodu.Manzel ho drží a ja ho rýchlo umývam postojačky.Reve vo vode,potom reve že je holý,nechce sám sa obliecť.Pri každej činnosti vymýšľa.Predtym bol iný,poslúchol na slovo,hračky po sebe pekné upratal.Manzelovi už došla trpezlivosť a vykrical naňho že také zle decko ešte nevidel a nech poslucha.Hneva sa naňho že je zly a vymýšľa.Ja som k synčekovi trpezlivá a vysvetľujem čo sa dá.No neviem,dokedy bude táto etapa vymýšľanie,či to už ostane stále?

zmrzlinka2021
27. sep 2022

Dieťa nikdy nie je zle

janickacrazy
27. sep 2022

Dieťa nie je cvičená opica, ktorá poslúchne na slovo. Tvoj manžel by si mal niečo prečítať o rešpektovaní dieťaťa. Moj syn tiež nemal rád kúpanie, časom to prešlo. Každé jedno dieťa občas vymýšľa, len treba byť trpezlivý. Niektoré deti po nástupe do škôlky majú takéto stavy, že doma neposlúchajú, lebo celý den musia poslúchať v školke a už je to na nich priveľa, tak doma vymýšľajú a vypustia emócie.

jerrz
27. sep 2022

Presne tak škôlka je pre neho veľká zmena. Skúste byť viacej trpezlivejsi a laskavejsi. Ma toho dosť v tej škôlke. Maličký.

hilda08
27. sep 2022

Aj my dospeli sme nervózni v novej práci, z nových ludi..pre tvojho syna je to náročnejšie v tom, ze nevie tie emócie definovať, hromadí sa v nom frustrácia, ktorú si potom takto vypúšťa von…treba mu s tym pomoct, nie to zhoršovať

nikpa
27. sep 2022

Muž nech si ide dať predpísať Rohypnol, to ako prvé keď už teraz nazvlada, že dieťa neposlúcha. A keď príde domov ako 15 ročný opitý zo stužkovej tak čo ho vyhodí z domu? 🙄 A teraz k synovi, jeho správanie je bežné. V škôlke poslúcha, utláča svoje prirodzené chovanie aké si dovolí len pri vás a doma sa potom ventiluje. Podľa mňa 85% detí v jeho veku bývajú neposlušné, niektoré menej, iné často. Čo už, vyrastú z toho.

autor
27. sep 2022

@jerrz Ja som až moc trpezlivá,no manzel stráca pri ňom nervy a potom len kričí naňho.

jerrz
27. sep 2022

Tak mu to vysvetli že to nemôže robiť. Hádam vies koho si si vzala za muža. Ty si sa tak rozhodla.

stanislavicenka
27. sep 2022

Denne su tu tieto prispevky. Prosim ta, syn ma 3 roky, vy ste dospeli. On zaziva najvacsiu zmenu vo svojom zivote. V skolke sa musi prisposobit vacsine, ked pride domov, cely tej skryty stres z neho opadne, a potrebuje sa vyventilovat. Je to uplne v poriadku. Treba byt trpezlivy, laskavy, ale to samozrejme neznamena, ze dieta nema mat hranice. S vami je prirodzeny, ventiluje vsetok stres, pretoze rodicia lubia bezpodmienecne. Takze nie, dieta nie je zle. Ziadne dieta nie je zle

autor
27. sep 2022

@jerrz To som vedela od začiatku že není moc trpezlivý.No ako som písala do 3 rokov synček bol ako anjelik,manžel ho aj chválil aký je šikovný a dobrý.Odkedy je v škôlke tak nastala zmena v jeho správaní.

januska12323
27. sep 2022

Tvoj syn je normálne dieťa a tvoj muž somár, ak to nezvláda nech sa ide vyvenčiť. Dieťa nie je zlé, môže sa len zle správať. Nepáči sa mi keď hádžeš hračky budú smutné. Lopta sa môže hádzať, ideme si hádzať.?
Dávate malému na výber? Chceš sa dnes kúpať alebo sprchovat? Dáš si pyžamo s mimonmi alebo so zvieratkami? Niektoré deti majú problém s tým, že im stále niekto niečo káže. V škôlke musí robiť čo sa povie a doma potom potrebuje trocha voľnosti.

autor
27. sep 2022

@januska12323 Áno dávam mu na výber.Aj on si vyberá čo si ráno oblečie do škôlky.To kúpanie a sprchovanie je jedno ktoré,pri všetkom plače.

makakova
27. sep 2022

@januska12323 hračky budu smutné hej?

komplikovana
27. sep 2022

je to uloha rodica vychovavat dieta. Nech sa manzel ukaze, aky je on dobry otec, ma skvelu prilezitost. Teraz je tolko dostupnej odbornej literatury, mate z coho cerpat. Kricanim toho vela neporiesi.

zuzinka888
27. sep 2022

Tak dospelí sa mozu zobudit so zlou naladou. Byt podrazdení a nahndvaní ked sme v strese a ked je v praci dusno. A ludia to chapu a obhajuju - ma toho chudak v praci vela- je v strese - ma terminy..... ale ked ma taketo pocity a je v strese dieta zrazu je zle a neposlusne.... Skolka/jasle je pre deti OBROVSKA zmena- zrazu je pri cudzich ludoch( je jedno,ze su to deti). Ina teta sa stara - nie mamka- ine prostredie, pravidla,. strava. To vsetko je pre dieta zaberak. A nie to "zle" spravanie neodkukal od deti. Hromadi sa v nom stres, hnev, neistota, strach a nevie co s tym. Treba dieta vypocut pomojkat.... Ked sme prisli zo skolky domov vzdy sme si na chvilu lahli objala som ich a rozpravali....staci 20- 30 minut venovat cas iba jemu a jeho pocitom. A nie za pochodu pocas nakupovania varenia.... ich bombardovat otazkami .

jerrz
27. sep 2022

@zuzinka888 úplne úžasné a áno toto je realita čo píšes. Mnohé matky dospelí beru deti ako " len " deti a ich pocity nie sú dôležité. Ale sú pre ne takto sa cíti dieťa keď príde do škôlky ako si napísala. A presne veľmi dobry príklad s tými dospelakmi.

jerrz
27. sep 2022

Ale neni umenie byť trpezlivý keď je dieťa anjel. Je umenie byť trpezlivý aj keď dieťa prechádza náročným obdobím. Bude ešte horšie, príde puberta čo potom ? Problémy v škole atď. Moj chlap tiez nebol trpezlivý a čo mám ho obhajovať že on chudácik taký je ? Hovbi. Tam máš knihy už sa , makaj, pracuj na sebe a veru učí sa chlap zvládať aj náročné situácie a je oveľa viac trpezlivejsi ako pred troma rokmi. Každý večer som s nim mala rozhovor , preberali sme výchovu, učil sa aj odo mna aj vzit sa do detského sveta. Neni to len o tom ,že dieťa zaspí, vylozim nohy a svet gombicka. Toto je život , toto je realita. Nie držať sa za rúčky a pusinkovat, to zvládne každý.

lolita555
28. sep 2022

Dieťa treba milovať aj v dobrých aj v horších časoch len toľko k tomu ✌️